Valvotun iPhonen tai iPadin käytön aloittaminen

Jos saat iPhonen tai iPadin työnantajaltasi tai koulustasi, sitä saatetaan valvoa. Lue, mitä valvotun laitteen käyttö tarkoittaa, mitä laitteen omistaja voi nähdä ja mistä tietää, valvotaanko iPhonea tai iPadia.

Tämä artikkeli on tarkoitettu henkilöille, jotka käyttävät työnantajansa tai koulunsa valvomaa iPhonea tai iPadia. Jos olet ylläpitäjä ja haluat ottaa valvonnan käyttöön, käytä laitteiden käyttöönottoon Apple Business Manageria, Apple School Manageria tai Apple Configuratoria.

Valvonnan avulla koulut ja yritykset voivat entistä tarkemmin hallita omistamiaan laitteita. Ylläpitäjä voi myös ottaa käyttöön lisärajoituksia, kuten poistaa AirDropin käytöstä laitteessa tai estää laitteen pääsyn App Storeen. Valvonta mahdollistaa myös muiden laitemääritysten ja ominaisuuksien käytön. Näihin kuuluvat esimerkiksi appien päivittäminen taustalla ja verkkokäytön suodattaminen.

Oletusarvoisesti iPhonea tai iPadia ei valvota. Valvonta voidaan laittaa päälle vain, kun uusi laite otetaan käyttöön. Jos iPhonea tai iPadia ei valvota, ylläpitäjän on tyhjennettävä laite kokonaan, jotta valvonnan voi ottaa käyttöön.

Sen tarkistaminen, valvotaanko iPhonea tai iPadia

Voit tarkistaa iPhonen tai iPadin asetuksista, valvotaanko sitä. Valvontaviesti löytyy Asetukset-pääsivun yläosasta.

Organisaatiosi voi myös näyttää muokatun omistajuusviestin lukitulla näytöllä Jaetun laitteen määritys -profiilin tietosisällön avulla.

Sen selvittäminen, mitä ylläpitäjä valvoo

Jos iPhonea tai iPadia valvotaan, laitteen omistava organisaatio voi asentaa siihen profiilin, jolla voidaan hallita, mitä ominaisuuksia laitteella voi käyttää.

Jos haluat nähdä, mitä ominaisuuksia ylläpitäjä on muuttanut oletusasetuksista, tarkista laitteen asetukset.

Napauta Asetukset > Yleiset > VPN ja laitehallinta. Jos laitteeseen on asennettu profiili, näet siihen tehdyt muutokset napauttamalla profiilia.

iPhone, jossa näkyy asennettu profiili VPN- ja laitehallinnassa

Jos haluat lisätietoja organisaatiotasi varten muutetuista ominaisuuksista, kysy ylläpitäjältä, onko kyseiset asetukset pakotettu.

Jos ylläpitäjä valvoo sijaintiasi

Asetuksissasi saattaa näkyä viesti, jonka mukaan yrityksesi tai koulusi voi valvoa internet-liikennettä ja paikantaa laitteesi. Ylläpitäjä voi nähdä iPhonesi tai iPadisi sijainnin vain silloin, kun hän on asettanut laitteesi Hallittuun kadonnut-tilaan.

Kun tämä tila on käytössä, laitteen sijainti näkyy ylläpitäjälle. Jos ylläpitäjä asettaa laitteesi Hallittuun kadonnut-tilaan, laite lukittuu ja lukitulla näytöllä näkyy viesti. Organisaatiosi ei voi seurata laitteen sijaintia lukitsematta laitetta ja näyttämättä ilmoitusta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.