Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen ottaminen käyttöön Macissa

macOS:n uusimmissa versioissa on useita ohjelmia ja ominaisuuksia, jotka tukevat tekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä. Niitä ovat esimerkiksi iTunes, DVD-soitin, QuickTime Player sekä Safari (siinä katseltavan HTML5-videon osalta).

Jos katseltavassa videossa on kuvaileva tekstitys ja tekstitys, löydät ne Ääni ja tekstitys -valikosta:

1. Vie osoitin videon päälle.
  2. Klikkaa puhekuplaa puhekuplakuvake.
  3. Valitse tekstitysvaihtoehto, jota haluat käyttää:

tekstitysvaihtoehdot

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen asetusten tekeminen

Jos haluat, että videoissa käytetään kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä kuuroille ja huonokuuloisille oletusarvoisesti:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Käyttöapu.
  2. Valitse sivupalkista Kuvaileva tekstitys.
  3. Valitse Suosi kuvailevaa tekstitystä.

suosi kuvailevaa tekstitystä

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen muokkaaminen

Voit muokata tekstityksen tai kuvailevan tekstityksen tyyliä paremmin itsellesi sopivaksi:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Käyttöapu.
  2. Valitse sivupalkista Kuvaileva tekstitys.
  3. Valitse jokin valmiista tyyleistä: Oletus, Suurta tekstiä tai Klassinen.

Jos haluat luoda oman tyylin, klikkaa Lisää-painike. Voit muuttaa tekstin fonttia, kokoa ja väriä sekä taustan väriä ja läpinäkyvyyttä. Uusi tyyli näkyy ikkunan ylälaidan esikatselunäkymässä.

kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen muokkaaminen

Kun olet tehnyt valintasi, tallenna ne klikkaamalla OK. Kyseistä tyyliä käytetään tämän jälkeen kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen oletustyylinä ohjelmissa.

Lisätietoja

Kaikissa videoissa ei ole tekstitys- tai kuvailevaa tekstitysraitaa. Tarkista videon tiedoista, onko siinä näitä ominaisuuksia.

Joissakin kolmannen osapuolen verkkosivustoissa ja ohjelmissa on mukautetut videoiden tekstitysohjaimet. Jos tekstitysohjaimia ei näy katsellessasi videota verkkosivustolla, lue lisätietoja dokumentaatiosta tai ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan tai ohjelman kehittäjään.

Voit ottaa kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen käyttöön myös muissa laitteissa:

Lue, miten voit etsiä kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen sisältäviä sisältöjä iTunes Storesta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.