Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen ottaminen käyttöön iTunesin Windows-versiossa

Videoiden dialogin lukemiseksi iTunesin Windows-versiossa voi ottaa käyttöön kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen, joita voi myös muokata.

Jos katseltavassa videossa on kuvaileva tekstitys ja tekstitys, löydät ne Ääni ja tekstitys -valikosta:

1. Vie osoitin videon päälle.
  2. Klikkaa puhekuplakuvaketta puhekuplakuvake.
  3. Valitse tekstitysvaihtoehdot, joita haluat käyttää.
    windowsin tekstitysvaihtoehdot

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen asetusten tekeminen

Jos haluat, että videoissa käytetään kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä kuuroille ja huonokuuloisille oletusarvoisesti:

1. Avaa iTunes-valikkorivi painamalla ctrl+B-näppäinyhdistelmää. Lue lisätietoja iTunesin Windows-version valikoista.
  2. Valitse iTunes > Asetukset.
  3. Klikkaa Toisto-välilehteä.
  4. Ota kuvaileva tekstitys sekä tekstitys kuuroille ja huonokuuloisille (ohjelmatekstitys) käyttöön valitsemalla Suosi ohjelmatekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä.

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen muokkaaminen

Voit muokata tekstityksen tai kuvailevan tekstityksen tyyliä paremmin itsellesi sopivaksi:

1. Avaa iTunes-valikkorivi painamalla ctrl+B-näppäinyhdistelmää. Lue lisätietoja iTunesin Windows-version valikoista.
  2. Valitse iTunes > Asetukset.
  3. Klikkaa Toisto-välilehteä.
  4. Valitse Tekstityksen tyyli -kohdan oikealta puolelta Määritä.
  5. Valitse valmis tyyli tai luo oma tyyli valitsemalla Uusi. Voit muuttaa tekstin fonttia, kokoa ja väriä sekä taustan väriä ja läpinäkyvyyttä. Uusi tyyli näkyy ikkunan ylälaidan esikatselunäkymässä.
  6. Tallenna valintasi valitsemalla OK. Tätä tyyliä käytetään nyt oletuksena kuvailevassa tekstityksessä ja tekstityksessä, kun videoita toistetaan iTunesissa.

Lisätietoja

Kaikissa videoissa ei ole tekstitys- tai kuvailevaa tekstitysraitaa. Tarkista videon tiedoista, onko siinä näitä ominaisuuksia.

Joissakin kolmannen osapuolen verkkosivustoissa ja ohjelmissa on mukautetut videoiden tekstitysohjaimet. Jos tekstitysohjaimia ei näy katsellessasi videota verkkosivustolla, lue lisätietoja dokumentaatiosta tai ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan tai ohjelman kehittäjään.

Voit ottaa kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen käyttöön myös muissa laitteissa toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

Lue, miten voit etsiä kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen sisältäviä sisältöjä iTunes Storesta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.