Jaettujen albumien käyttö Kuvissa

Jaettujen albumien avulla voit jakaa kuvat ja videot valitsemiesi ihmisten kanssa – ja he voivat lisätä omia kuviaan, videoitaan ja kommenttejaan.

Jaettujen albumien käyttäminen Macilla, iPhonella ja iPadilla

Jaettujen albumien avulla valitset kuvat, jotka haluat jakaa, ja henkilöt, joiden kanssa haluat ne jakaa. Jos haluat spontaanimpaa jakamista upeille hetkille, jotka Kuvat valitsee kirjastostasi, kokeile Jakoehdotuksia.

Ennen kuin aloitat

1. Päivitä iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin uusin iOS, Maciin uusin macOS ja Apple TV 4K:hon tai Apple TV:hen (4. sukupolvi) uusin tvOS.
  2. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi.
  3. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi, joita haluat käyttää Jaettujen albumien kanssa.
  4. Jos sinulla on Windows-tietokone, päivitä Windows 7:ään tai uudempaan ja lataa iCloudin Windows-versio.

Ota Jaetut albumit käyttöön

• Avaa iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja ota Jaetut albumit käyttöön.
  • Valitse Macilla Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset. Valitse iCloud, klikkaa Kuvien vieressä olevaa Valinnat-painiketta ja valitse sitten Jaetut albumit.
  • Avaa Apple TV:ssä Asetukset > iCloud > iCloud-kuvakirjaston asetukset ja ota Jaetut albumit käyttöön.
  • Avaa Windows-tietokoneessa iCloudin Windows-versio ja valitse Kuvat. Klikkaa Valinnat-painiketta varmistaaksesi, että Jaetut albumit ovat päällä ja klikkaa Käytä.

Jos käytät aiempia iOS-, Windowsin iCloud- tai Aperture-versioita, voit silti luoda ja nähdä Jaettuja albumeita. Aiemmissa iOS-, macOS-, tvOS- ja iCloud for Windows -versioissa Jaettuja albumeja kutsuttiin nimellä iCloud Photo Sharing.

Jaettujen albumien käyttö

Käytä Kuvat-appia luodaksesi Jaetun albumin, joka näyttää vain valitsemasi kuvat. Kutsu enintään sata henkilöä liittymään, kommentoimaan ja jopa lisäämään omat kuvansa. Voit sitten hallita Jaettua albumiasi ja tallentaa pysyvästi kuvat, joita ystäväsi lisäävät.

Uuden Jaetun albumin luominen

uuden Jaetun albumin luominen iPhonella

1. Siirry Albumit-välilehteen ja napauta sinistä plusmerkkiä.
  2. Napauta Uusi jaettu albumi.
  3. Anna Jaetulle albumille nimi ja napauta Seuraava.
  4. Valitse kutsuttavia henkilöitä yhteystiedoistasi tai kirjoita sähköpostiosoite tai iMessage-puhelinnumero.
  5. Napauta Luo.

Muiden ihmisten kutsuminen

ihmisten kutsuminen Jaettuun albumiin iPhonella

Voit myös jakaa albumeita niiden ystävien ja perheenjäsenten kanssa, jotka eivät käytä iCloudia. Avaa vain luomasi Jaettu albumi, siirry iOS-laitteesi Henkilöt-välilehteen tai klikkaa henkilöt-kuvaketta Macillasi ja ota Julkinen verkkosivu käyttöön. Kuvasi julkaistaan verkkosivulle, jonka kuka tahansa voi nähdä ajan tasalla olevalla selaimella.

Jaettavaan albumiin lisättävien kuvien valitseminen iPhonella

Lisää kuvia ja videoita

Voit lisätä kuvia ja videoita Jaettuun albumiin nopeasti seuraavalla tavalla:

1. Napauta Valitse Kuvat-välilehdessä tai albumissa ja valitse sitten kuvat ja videot, jotka haluat jakaa.
  2. Siirry kohtaan jakokuvake > Jaetut albumit.
  3. Valitse albumi kuvien jakamista varten.

Jos Jaettu albumi on avoinna, voit myös napauttaa sinistä plusmerkkiä valitaksesi lisättäviä kuvia ja videoita.

Kun lisäät uusia kuvia, ihmiset, joiden kanssa jaat albumin, saavat tästä automaattisesti ilmoituksen. Varmista, että Tilaajat voivat julkaista -asetus on käytössä, jotta he voivat myös lisätä kuvia ja videoita. Siirry vain Jaetun albumin Henkilöt-välilehteen iOS-laitteellasi tai klikkaa Macilla henkilöt-kuvaketta.

Kommentoi ja tykkää

Jaetun albumin toiminta iPhonella

Ystävät ja perheenjäsenet, jotka ovat kirjautuneet sisään iCloudiin, voivat kirjoittaa kommentteja ja tykätä Jaetun albumin kuvistasi. Saat automaattisesti tiedon kommenteista ja tykkäyksistä, ja tilaajille ilmoitetaan vastauksista. Lue lisätietoja Jaettujen albumien kommenteista.

Kuvien ja videoiden tallentaminen

kuvien valitseminen Jaetusta albumista iPhonelle tallennettavaksi

Ihmiset, joiden kanssa jaat sisältöjä, voivat tallentaa kuvat ja videot omiin kirjastoihinsa. iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla napauta kuvaa tai videota > jakokuvake > Tallenna kuva tai Tallenna video. Macilla valitse kuva tai video ja Ctrl-klikkaa sitten > Tuo.

Jaetusta albumista poistaminen

Jos olet Jaetun albumin omistaja, voit poistaa mitä tahansa kuvia, videoita tai kommentteja keneltä tahansa. Tilaajat voivat poistaa lisäämänsä sisällön. Poistamasi sisällöt poistetaan albumista automaattisesti kaikissa laitteissasi ja tilaajien laitteissa.

Mitkä tahansa Jaetusta albumista Kuvat-kirjastoosi tallentamasi tai lataamasi kuvat pysyvät kirjastossasi, vaikka Jaettu albumi poistettaisiin tai sen luonut henkilö lopettaisikin sen jakamisen.

Tilaajien tai albumin poistaminen

Jaetun albumin luojana voit hallita kuka sitä käyttää. Voit poistaa tilaajia tai poistaa albumin milloin tahansa. Kun poistat Jaetun albumin, se poistetaan automaattisesti kaikilta laitteiltasi ja tilaajiesi laitteilta. Jos Julkinen verkkosivu oli käytössä, Jaettu albumi poistetaan myös verkosta.

Tilaajan poistaminen

1. Avaa Jaettu albumi.
  2. Siirry Henkilöt-välilehteen iOS-laitteellasi tai klikkaa Macilla henkilöt-kuvaketta.
  3. Valitse poistettava tilaaja.
  4. Valitse Poista tilaaja.

Jaetun albumin poistaminen

1. Avaa Jaettu albumi.
  2. Siirry Henkilöt-välilehteen iOS-laitteellasi tai klikkaa Macilla henkilöt-kuvaketta.
  3. Valitse Poista jaettu albumi.

Tiedostotyypit, joita voit käyttää Jaetuissa albumeissa

Jaetut albumit tukevat seuraavia kuvamuotoja:

• HEIF
  • JPEG
  • RAW*
  • PNG
  • GIF
  • TIFF

Jaetut albumit tukevat myös erikoismuotoja, joita voit ottaa iPhonellasi, kuten hidastus, nopeutettu kuva, Live Photo -kuvat ja Muistot-videot. Tavallisella kompaktikameralla, järjestelmäkameralla ja iOS-laitteilla otettujen jaettujen kuvien pitkän sivun pituus voi olla enintään 2048 pikseliä. Panoraamakuvat voivat olla enintään 5 400 pikseliä leveitä. Voit jakaa GIF-tiedostoja, jotka ovat kooltaan korkeintaan 100 Mt.

Jaetut albumit tukevat seuraavia videotiedostotyyppejä ja -muotoja:

• HEVC
  • MP4
  • QuickTime
  • H.264
  • MPEG-4

Videoiden pituus voi olla enintään viisitoista minuuttia ja ne toistetaan enintään 720p:n tarkkuudella.

* Et voi lähettää RAW-kuvia Jaettuihin albumeihin Windows-tietokoneella.

Jaetun albumin tallennustilarajoitukset

Jaetussa albumissa voi olla korkeintaan 5 000 kuvaa tai videota. Jos Jaetun albumisi rajoitus täyttyy, sinun on poistettava kuvia tai videoita ennen kuin voit lisätä uusia. Jakamasi kuvat ja videot (ja niihin liittyvät kommentit ja tykkäykset) pysyvät iCloudissa, kunnes sinä tai niiden lisääjä poistatte ne manuaalisesti tai kunnes poistat Jaetun albumin kokonaan.

Jaettujen albumiesi kuvat ja videot varastoidaan iCloudiin, mutta niitä ei lasketa mukaan iCloud-tallennuskiintiöön.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.