iCloud-kuvajako

iCloud-kuvajaon avulla voit jakaa kuvia ja videoita vain haluamiesi henkilöiden kanssa ja antaa heidän lisätä kuvia, videoita ja kommentteja.

Ennen kuin aloitat

1. Päivitä iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin uusin iOS-versio, Maciin uusin OS X ja Apple TV:hen (4.sukupolvi) uusin tvOS.
  2. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi.
  3. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi, joissa haluat käyttää iCloud-kuvajakoa.
  4. Jos sinulla on Windows-tietokone, päivitä Windows 7:ään tai uudempaan ja lataa iCloudin Windows-versio.

Ota iCloud-kuvajako käyttöön

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > iCloud > Kuvat ja ota iCloud-kuvajako käyttöön.
  • Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud > Valinnat (Kuvat-kohdan vierestä) ja valitse sitten iCloud-kuvajako.
  • Siirry Apple TV:ssä kohtaan Asetukset > iCloud > iCloud-kuva-asetukset ja ota iCloud-kuvajako käyttöön.
  • Avaa Windows-tietokoneessa iCloudin Windows-versio ja valitse Kuvat. Varmista klikkaamalla Valinnat-painiketta, että iCloud-kuvajako on käytössä, ja valitse Käytä.

Jos käytössäsi on aiempi iOS-versio, iCloud-ohjauspaneeli, iPhoto tai Aperture, voit edelleen luoda ja tarkastella jaettuja albumeja.

Käytä iCloud-kuvajakoa

Luo Kuvat-ohjelmalla valitsemasi kuvat sisältävä jaettu albumi. Kutsu enintään sata henkilöä liittymään, kommentoimaan ja jopa lisäämään omat kuvansa. Tämän jälkeen voit hallita jaettua albumia ja tallentaa ystäviesi lisäämät kuvat pysyvästi.

Luo uusi jaettu albumi

1. Siirry Jaetut-välilehteen ja napauta tai klikkaa .
  2. Anna jaetun albumin ja kutsuttavien ihmisten nimet.
  3. Valitse Luo.

Voit lähettää kutsuja sähköpostiosoitteisiin tai iMessage-puhelinnumeroihin.

Kutsu kenet ikinä haluat

Voit jakaa albumeita myös sellaisten ystävien ja perheenjäsenten kanssa, jotka eivät käytä iCloudia. Voit tehdä tämän avaamalla luomasi jaetun albumin, siirtymällä iOS-laitteessa Ihmiset-välilehteen tai klikkaamalla Macin Ihmiset-kuvaketta ja ottamalla Julkinen verkkosivu -toiminnon käyttöön. Kuvat julkaistaan verkkosivulla, jonka kaikki näkevät ajan tasalla olevalla verkkoselaimella.

Lisää kuvia ja videoita

Voit lisätä kuvia tai videoita jaettuun albumiin milloin tahansa. Valitse  ja sitten iCloud-kuvajako. Voit nopeasti lisätä kaikki samoihin aikoihin otetut kuvat ja videot ja siirtää ne Hetket-näkymään. Voit myös julkaista niistä vain muutaman toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse kuvat ja videot, jotka haluat jakaa.
  2. Valitse  > iCloud-kuvajako.
  3. Valitse albumi kuvien jakamista varten.

Kun lisäät uusia kuvia, ihmiset, joiden kanssa jaat albumin, saavat tästä automaattisesti ilmoituksen. Varmista, että Tilaajat voivat julkaista -asetus on käytössä, jotta he voivat myös lisätä kuvia ja videoita. Siirry iOS-laitteessa Ihmiset-välilehteen tai klikkaa Macin Ihmiset-kuvaketta.

Kommentoi ja tykkää

iCloudiin kirjautuneet ystäväsi ja perheenjäsenesi voivat kommentoida jaetun albumisi kuvia ja tykätä niistä. Saat automaattisesti tiedon kommenteista ja tykkäyksistä, ja tilaajille ilmoitetaan vastauksista. Lue lisätietoja kommenteista jaetuissa albumeissa.

Tallenna valokuvia jaetusta albumista

Kaikki, joilla on oikeudet jaetun albumin käyttöön, voivat ladata kuvat ja säilyttää ne pysyvästi. iPhone, iPad tai iPod touch: napauta kuvaa >  > Tallenna kuva. Mac: valitse kuva tai video, control-klikkaa > Tuo. Voit tallentaa jaetut videot vain Maciin tai Windows-tietokoneeseen.

Poista jaetusta albumista

Voit poistaa omistamastasi albumista kenen tahansa kuvia, videoita ja kommentteja. Tilaajat voivat poistaa lisäämänsä sisällön. Poistamasi sisällöt poistetaan albumista automaattisesti kaikissa laitteissasi ja tilaajien laitteissa.

Huomaa, että jaetusta albumista toiseen paikkaan, kuten Kuvat-välilehdelle, tallennettuja kuvia ei poisteta kyseisestä paikasta.

Jaetun albumin tallennuskiintiö

Jaettuun albumiin mahtuu enintään 5 000 kuvaa ja videota. Kun iCloud-kuvajaon rajoitus saavutetaan, kuvia tai videoita täytyy poistaa, ennen kuin uusia voi lisätä. Jaettuja kuvia ja videoita (sekä niihin liittyviä kommentteja ja tykkäyksiä) säilytetään iCloudissa, kunnes sinä tai kuvan lisääjä poistatte ne manuaalisesti tai kunnes poistat jaetun albumin kokonaan.

Jaetuissa albumeissa olevia kuvia ja videoita säilytetään iCloudissa, mutta niitä ei lasketa mukaan iCloudin tallennuskiintiöön.

iCloud-kuvajaossa käytettävissä olevat tiedostotyypit

iCloud-kuvajako tukee JPEG-, RAW-, PNG-, GIF-, TIFF- ja MP4-muotoja sekä iPhonella kuvattuja erikoismuotoja, joihin kuuluvat muun muassa hidastetut ja nopeutetut videot, 4K-videot ja Live Photo -kuvat. Tavallisella kompaktikameralla, järjestelmäkameralla ja iOS-laitteilla otettujen jaettujen kuvien pitkän sivun pituus voi olla enintään 2048 pikseliä. Panoraamakuvat voivat olla enintään 5400 pikseliä leveitä.

iCloud-kuvajako tukee MP4- ja QuickTime-videotyyppejä sekä H.264- ja MPEG-4-videotiedostomuotoja. Videoiden pituus voi olla enintään viisi minuuttia ja ne toistetaan enintään 720p:n tarkkuudella.

Poista tilaajia tai poista albumi

Jaetun albumin luojana voit hallita albumin käyttöä. Voit poistaa tilaajia albumista milloin tahansa. Voit myös poistaa albumin milloin tahansa. Kun poistat jaetun albumin, se poistetaan automaattisesti kaikista laitteistasi sekä tilaajien laitteista. Jos Julkinen verkkosivu -asetus on ollut käytössä, jaettu albumi poistetaan myös verkosta.

Poista tilaaja

1. Avaa jaettu albumi.
  2. Siirry Ihmiset-välilehteen.
  3. Valitse poistettava tilaaja.
  4. Valitse Poista tilaaja.

Poista jaettu albumi

1. Avaa jaettu albumi.
  2. Siirry Ihmiset-välilehteen.
  3. Valitse Poista jaettu albumi.

Huomaa, että kuvia, jotka on aiemmin tallennettu tai ladattu jaetusta albumista toiseen paikkaan, kuten Kuvat-välilehdelle, ei poisteta kyseisestä paikasta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: