Time Machinen kanssa käytettävissä olevat varmuuskopiolevyt

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan tietyt Maciin liitetyt tai verkossa käytettävissä olevat ulkoiset tallennuslaitteet.

Maciin liitetty ulkoinen asema

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan Macin USB-, Thunderbolt- tai FireWire-porttiin liitettyyn ulkoiseen asemaan. Jos levyllä ei käytetä oikeaa muotoa, Time Machine kehottaa sinua tyhjentämään levyn.

Time Machine over SMB:tä tukeva verkkotallennuslaite (NAS)

Monet muiden valmistajien NAS-laitteet tukevat Time Machine over SMB:tä. Tarkempia tietoja on NAS-laitteesi ohjeissa.

Time Machine -varmuuskopioiden kohteena jaettu Mac

Jos haluat käyttää Time Machine -varmuuskopioiden kohteena toista verkossasi olevaa Macia, suorita toisessa Macissa seuraavat toimet:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja valitse sitten Jako.
  2. Valitse vasemmalla olevasta palveluiden luettelosta Tiedostonjako.
  3. Klikkaa oikealla olevassa Jaetut kansiot -luettelossa lisäyspainiketta (+) ja valitse sitten kansio, jota haluat käyttää Time Machine -varmuuskopioihin.
  4. Ctrl-klikkaa lisäämääsi kansiota ja valitse sitten näyttöön tulevasta oikotievalikosta Lisävalinnat.
    macOS:n Järjestelmäasetusten Jako-valikon Jaetut kansiot -luettelon valinnat
  5. Valitse Lisävalinnat-valintaikkunasta Jaa Time Machine -varmuuskopioiden kohteena.

Kun otat Time Machinen käyttöön muissa Mac-tietokoneissa, sinun pitäisi nyt pystyä valitsemaan jaettu kansio varmuuskopiolevyksi.

AirPort Extreme -tukiasemaan (802.11ac) tai AirPort Time Capsuleen liitetty ulkoinen asema

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan AirPort Extreme -tukiasemaan (802.11ac-malli) tai AirPort Time Capsuleen liitettyyn ulkoiseen USB-asemaan.

1. Liitä asema suoraan Maciin ja tyhjennä asema sitten Levytyökalulla.
  2. Liitä asema AirPort-tukiaseman USB-porttiin ja laita se päälle.
  3. Avaa AirPort-työkalu, valitse tukiasema ja klikkaa Muokkaa sen asetusten tarkastelua varten.
  4. Klikkaa Asetukset-ikkunan Levyt-välilehteä.
  5. Valitse varmuuskopiolevy osioiden luettelosta ja valitse sitten Enable file sharing (Salli tiedostonjako):
    AirPort-työkalu-ikkunan Levyt-välilehti, jossa Enable file sharing (Salli tiedostonjako) -toiminto on otettu käyttöön
  6. Jos useampi verkkosi käyttäjä varmuuskopioi tälle levylle Time Machinella, voit käyttää Secure Shared Disks (Suojaa jaetut levyt) -ponnahdusvalikkoa varmistaaksesi, että muut käyttäjät voivat tarkastella vain omia varmuuskopioitaan, eivät sinun varmuuskopioitasi. Valitse valikosta Tileillä ja lisää sitten käyttäjät klikkaamalla lisäyspainiketta (+).
  7. Käynnistä tukiasema uudelleen ja ota asetukset käyttöön klikkaamalla Päivitä.

AirPort Time Capsule

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan verkossasi olevan AirPort Time Capsulen sisäiselle kovalevylle.