Time Machinen kanssa käytettävissä olevat varmuuskopiolevyt

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan Maciin tai tuettuun AirPort-tukiasemaan liitetylle ulkoiselle tallennuslaitteelle. Se pystyy varmuuskopioimaan myös verkossasi olevaan Maciin tai verkkotallennuslaitteeseen (NAS).

Maciin liitetty ulkoinen asema

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan Macin USB-, Thunderbolt- tai FireWire-porttiin liitettyyn ulkoiseen asemaan.

AirPort Extreme -tukiasemaan (802.11ac) tai AirPort Time Capsuleen liitetty ulkoinen asema

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan AirPort Extreme -tukiasemaan (802.11ac-malli) tai AirPort Time Capsuleen liitettyyn ulkoiseen asemaan.

1. Varmista, että USB-asema on alustettu Time Machinea varten.
  2. Liitä asema AirPort-tukiaseman USB-porttiin ja laita se päälle.
  3. Avaa AirPort-työkalu, valitse tukiasema ja klikkaa Muokkaa sen asetusten tarkastelua varten.
  4. Klikkaa Asetukset-ikkunan Levyt-välilehteä.
  5. Valitse varmuuskopiolevy osioiden luettelosta ja valitse sitten Salli tiedostonjako:
  6. Jos useampi verkkosi käyttäjä varmuuskopioi tälle levylle Time Machinella, voit käyttää Suojaa jaetut levyt -ponnahdusvalikkoa varmistaaksesi, että muut käyttäjät voivat tarkastella vain omia varmuuskopioitaan, ei sinun varmuuskopioitasi. Valitse valikosta Tileillä ja lisää sitten käyttäjät klikkaamalla Lisää (+) -painiketta.
  7. Käynnistä tukiasema uudelleen ja ota asetukset käyttöön klikkaamalla Päivitä.

AirPort Time Capsule

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan verkossasi olevan AirPort Time Capsulen sisäiselle kovalevylle.

Time Machine -varmuuskopioiden kohteena jaettu Mac

Jos haluat käyttää Time Machine -varmuuskopioiden kohteena toista verkossasi olevaa Macia, suorita toisessa Macissa seuraavat toimet:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja valitse sitten Jako.
  2. Valitse vasemmalla olevasta palveluiden luettelosta Tiedostonjako.
  3. Ctrl-klikkaa oikealla olevassa Jaetut kansiot -luettelossa kansiota, jota haluat käyttää Time Machine -varmuuskopioihin.
  4. Valitse näyttöön tulevasta oikotievalikosta Lisävalinnat.
  5. Valitse Lisävalinnat-valintaikkunasta Jaa Time Machine -varmuuskopioiden kohteena.

Kun otat Time Machinen käyttöön muissa Mac-tietokoneissa, sinun pitäisi nyt pystyä valitsemaan jaettu kansio varmuuskopiolevyksi.

Time Machine over SMB:tä tukeva verkkotallennuslaite (NAS)

Monet muiden valmistajien NAS-laitteet tukevat Time Machine over SMB:tä. Tarkempia tietoja on NAS-laitteesi ohjeissa.

Levyn alustaminen Time Machinea varten

Time Machine tukee kaikkia Mac OS laajennettu (kirjaava) -muotoja ja Xsan-muotoja. Jos levyllä ei käytetä oikeaa muotoa, Time Machine kehottaa sinua tyhjentämään levyn, kun liität sen Maciin.

tyhjennä levy -kehote

Time Machine ei pysty varmuuskopioimaan iOS-laitteeseen tai Windowsia varten alustetulle levylle. Jos levy käyttää MBR (Master Boot Record) -osiomallia, jotkin sen osioista eivät mahdollisesti ole käytettävissä Time Machinen kanssa.