Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen ottaminen käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Videoiden dialogin lukemiseksi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa voi ottaa käyttöön kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen, joita voi myös muokata.

Voit ottaa kuvailevan tekstityksen tai tekstityksen käyttöön, kun katselet elokuvia, TV-ohjelmia tai musiikkivideoita iPhonen, iPadin tai iPod touchin Videot-apilla. Voit myös ottaa kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen käyttöön oletusarvoisesti sekä muokata tapaa, jolla ne näkyvät.

Kuvailevan tekstityksen tai tekstityksen ottaminen käyttöön

Jos katseltavassa videossa on kuvaileva tekstitys ja tekstitys, löydät ne Ääni ja tekstitys -valikosta:

1. Kun katselet videota, tuo toisto-ohjaimet näyttöön napauttamalla näyttöä.
  2. Avaa Ääni ja tekstitys -valikko napauttamalla puhekuplakuvaketta puhekuplakuvake.
  3. Valitse tekstitysvaihtoehto, jota haluat käyttää.

ota tekstitys oletusarvoisesti käyttöön

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen asetusten tekeminen

Jos haluat, että videoissa käytetään kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä kuuroille ja huonokuuloisille oletusarvoisesti:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu.
  2. Vieritä Media-osioon ja napauta Tekstitys ja kuvaileva tekstitys.
  3. Ota Kuvaileva ja ohjelmatekstitys käyttöön.

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen muokkaaminen

Voit muokata tekstityksen tai kuvailevan tekstityksen tyyliä paremmin itsellesi sopivaksi:

Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Tekstitys ja kuvaileva tekstitys > Tyyli.

Voit valita jonkin valmiista tyyleistä: Oletus, Suurta tekstiä tai Klassinen. Tai jos haluat luoda oman tyylin, valitse Luo uusi tyyli. Voit muuttaa tekstin fonttia, kokoa ja väriä sekä taustan väriä ja läpinäkyvyyttä. Voit katsella uutta tyyliä koko näytön tilassa napauttamalla koko näytön kuvaketta

Jos haluat varmistaa, että omaa muokattua tyyliä käytetään kaikissa videoissa, joita katselet iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, poista kunkin muokkauskohdan näytön alaosassa käytöstä Videon ohitus. Jos et poista Videon ohitus -toimintoa käytöstä, videon oletusasetukset saattavat ohittaa oman muokatun tyylisi.

Kun olet tyytyväinen uuteen tyyliin, napauta näytön yläosassa Tallenna. Tätä tyyliä käytetään nyt tekstityksen ja kuvailevan tekstityksen oletustyylinä.

Lisätietoja

Kaikissa videoissa ei ole tekstitys- tai kuvailevaa tekstitysraitaa. Tarkista videon tiedoista, onko siinä näitä ominaisuuksia.

Joissakin kolmannen osapuolen verkkosivustoissa ja ohjelmissa on mukautetut videoiden tekstitysohjaimet. Jos tekstitysohjaimia ei näy katsellessasi videota verkkosivustolla, lue lisätietoja dokumentaatiosta tai ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan tai ohjelman kehittäjään.

Voit ottaa kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen käyttöön myös muissa laitteissa toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

Lue, miten voit etsiä kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen sisältäviä sisältöjä iTunes Storesta.