Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen ottaminen käyttöön Apple TV:ssä

Videoiden dialogin lukemiseksi Apple TV:ssä voi ottaa käyttöön kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen, joita voi myös muokata.

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen ottaminen käyttöön

Jos valitussa videossa on kuvaileva tekstitys ja tekstitys, löydät ne Tekstitys-valikosta. Videon katselun aikana:

•  Apple TV 4K ja Apple TV (4. sukupolvi): Pyyhkäise alas kaukosäätimen Touch-pinnalla ja etsi Tiedot-paneeli. Avaa sitten Tekstitys-paneeli pyyhkäisemällä oikealle. Pyyhkäise seuraavaksi alas ja valitse haluamasi vaihtoehto.
  • Apple TV (2. tai 3. sukupolvi): Pidä kaukosäätimen Valitse-painiketta painettuna kolmen sekunnin ajan ja avaa Tekstitys-välilehti. Valitse haluamasi vaihtoehto.

Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) voit myös ottaa kuvailevan tekstityksen asetukset nopeasti käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Napauta kaukosäätimen Touch-pintaa kolme kertaa tai pyydä Siriä ottamaan kuvaileva tekstitys puolestasi käyttöön.

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen asetusten valitseminen

Voit muuttaa asetuksia niin, että kuvaileva tekstitys tai tekstitys pysyy oletusarvoisesti käytössä. Voit päivittää asetukset seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu.
  2. Valitse Kuvaileva tekstitys ja SDH.

Käyttöavun Kuvaileva tekstitys ja SDH -asetusnäyttö

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen tyylin muokkaaminen

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu.
  2. Valitse Tyyli.
  3. Valitse jokin valmiista tyyleistä: Oletus, Suurta tekstiä tai Klassinen.

Voit luoda oman tyylin seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu.
  2. Valitse Tyyli.
  3. Valitse Muokkaa tyylejä > Uusi tyyli tai Luo uusi tyyli. Voit myös valita valmiin tyylin muokattavaksi.
  4. Voit muuttaa tekstin fonttia, kokoa ja väriä sekä taustan väriä ja läpinäkyvyyttä. Näyttöön avautuu esikatselu tyylistä.
  5. Paina kaukosäätimen valikkopainiketta, jolloin tyyli tallennetaan.

kuvailevan tekstityksen tyyli

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen käyttäminen iTunesissa ja muissa laitteissa

Joissakin iTunes Storen sisällöissä ei ehkä ole kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen vaihtoehtoja. Lue, miten voit etsiä kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen vaihtoehdot sisältäviä sisältöjä iTunes Storesta.

Voit ottaa kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen käyttöön myös muissa laitteissa. Lisätietoja saat valitsemalla laitteen seuraavasta luettelosta:

Kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen käyttäminen apeissa

Kaikissa apeissa ei ole tekstitys- tai kuvailevaa tekstitysraitaa. Jos jonkin apin sisällölle ei näy tekstitysohjaimia, tarkista apin ohjeista, sisältääkö appi nämä toiminnot. Voit pyytää lisätietoja myös apin kehittäjältä.