Appien, elokuvien, musiikin ja kirjojen ennakkotilaaminen App Storesta, Apple TV -apista ja Apple Booksista

Jos haluat ostaa App Storesta, Apple TV -apista tai Apple Booksista kohteen, joka ei ole vielä saatavilla, voit mahdollisesti ennakkotilata sen.

Appien, elokuvien, musiikin ja kirjojen ennakkotilaaminen

Voit ennakkotilata appeja, elokuvia, musiikkia ja kirjoja iOS-laitteella, Apple TV:llä, tuetulla älytelevisiolla tai tietokoneella.

iPhone, jossa auki olevassa App Store -apissa näkyy Hae-painike apin sivulla.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa App Store -appi, Apple TV -appi tai Apple Books -appi.
  2. Etsi kohde, jonka haluat ennakkotilata.
  3. Napauta hintaa tai Hae-painiketta. Napauta Apple TV -apissa Ennakkotilaa.
  4. Kun tilaus kehotetaan vahvistamaan, napauta Vahvista. Tuetuissa iPhone- ja iPad-malleissa voit myös käyttää Face ID:tä vahvistukseen.

Saat vahvistusviestin ennakkotilauksestasi. Jos ennakkotilauksen tila muuttuu, saatat saada asiasta sähköpostiviestejä. Lue, miten ennakkotilauksia tarkastellaan ja peruutetaan.

Apple TV tai tuettu älytelevisio

1. Avaa Apple TV -appi ja etsi elokuva, jonka haluat ennakkotilata.
  2. Valitse Ennakkotilaa.

3. Kun tilaus kehotetaan vahvistamaan, valitse Ennakkotilaa. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.

Saat vahvistusviestin ennakkotilauksestasi. Jos ennakkotilauksen tila muuttuu, saatat saada asiasta sähköpostiviestejä.

Voit tarkastella tai peruuttaa ennakkotilauksia iOS:ssä, Macissa tai Windows-tietokoneessa. Voit myös ottaa yhteyttä Apple-tukeen ennakkotilauksen peruuttamista varten.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes ja valitse iTunes Store. Macissa voit myös ennakkotilata ohjelmia App Storesta ja kirjoja Apple Booksista.
  2. Etsi kohde, jonka haluat ennakkotilata.
  3. Klikkaa hintaa tai Hae-painiketta.
    iTunes Store, jossa albumin sivulla näkyy Ennakkotilaa-painike.
  4. Kun tilaus kehotetaan vahvistamaan, valitse Esitilaa. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.

Saat vahvistusviestin ennakkotilauksestasi. Jos ennakkotilauksen tila muuttuu, saatat saada asiasta sähköpostiviestejä. Lue, miten ennakkotilauksia tarkastellaan ja peruutetaan.

Ennakkojulkaistuja kappaleita sisältävät ennakkotilatut albumit

Jotkin albumit sisältävät ennakkojulkaistuja kappaleita, jotka ovat saatavilla, ennen kuin albumi julkaistaan virallisesti.

• Jos ostat ennakkojulkaistun kappaleen sen jälkeen, kun olet ennakkotilannut albumin, kappaleen hinta vähennetään albumista maksettavasta kokonaishinnasta.
  • Jos ostat ennakkojulkaistun kappaleen, ennen kuin olet ennakkotilannut albumin, kappaleen hinta vähennetään ennakkotilauksen hinnasta.

Ennakkotilauksen lataaminen

Kun ennakkotilattu kohde tulee saataville, tilauksesi suoritetaan loppuun ja se veloitetaan tiliisi liitetyllä maksutavalla. Saat sähköpostitse ilmoituksen, että ennakkotilauksesi on valmis ladattavaksi. Lataa kohde klikkaamalla tai napauttamalla sähköpostiviestissä olevaa linkkiä.

Jos Automaattiset lataukset -toiminto on päällä, kohde ilmestyy automaattisesti kohtaan Ostot. Jos kohteet eivät lataudu automaattisesti, voit ladata ne ostohistoriastasi.

Jos et näe odottamaasi ennakkotilattua elokuvaa tai albumia, tarkista iTunesin saatavilla olevat lataukset Macissa tai Windows-tietokoneessa:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Etsi ladattavia tiedostoja.

Elokuvia ei voi ladata Apple TV:lle tai älytelevisioille. Ne voi vain suoratoistaa.

Ennakkotilausten tarkasteleminen tai peruuttaminen

Voit tarkastella ennakkotilausten tietoja ja peruuttaa ne ennen niiden julkaisemista iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla tai Windows-tietokoneella. Voit myös ottaa yhteyttä Apple-tukeen ennakkotilauksen peruuttamista varten.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
    iPhone, jossa auki olevassa App Storessa näkyy valikkovaihtoehtoja, muun muassa Näytä Apple ID.
  3. Napauta Ennakkotilaukset. Jos sinulla ei ole ennakkotilauksia, et näe tätä vaihtoehtoa.
  4. Ennakkotilaukset-näytöllä voit tarkastella ennakkotilausten tietoja, muun muassa odotettuja julkaisupäiviä. Peruuta ennakkotilaus napauttamalla ensin kohdetta ja sen jälkeen Kumoa. Kun peruutus pyydetään vahvistamaan, napauta OK.
    iPhone, jossa auki olevassa App Storessa näkyy Ennakkotilaukset-sivu.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa iTunes ja kirjaudu tilitietosivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
    Tili-valikko iTunesissa, Näytä oma tili valittuna.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja klikkaa Näytä tili.
  4. Selaa tilitietosivulla Asetukset-osioon ja klikkaa ennakkotilausten hallintakohtaa. Jos sinulla ei ole ennakkotilauksia, et näe tätä vaihtoehtoa.
  5. Ennakkotilausten hallintanäytöllä voit tarkastella ennakkotilausten tietoja, muun muassa odotettuja julkaisupäiviä. Voit peruuttaa ennakkotilauksen valitsemalla sen oikealla puolella olevan Kumoa-painikkeen. Kun peruutus pyydetään vahvistamaan, valitse OK.
    iTunesin ennakkotilausten hallintasivu.

Näin saat apua

Jos ostosta ei voi suorittaa loppuun laskutusongelman vuoksi, kun ennakkotilaus julkaistaan, saat sähköpostiisi vahvistusviestin kohteen saatavuudesta, mutta sinun täytyy päivittää laskutustietosi, ennen kuin voit ladata kohteen.

Tarkista laskutustietosi ja suorita ostos loppuun klikkaamalla sähköpostiviestissä olevaa linkkiä.