Appien, elokuvien, musiikin ja kirjojen ennakkotilaaminen

Jos haluat ostaa App Storesta, Apple TV -apista, Musiikki-apista, iTunes Storesta tai Apple Booksista kohteen, joka ei ole vielä saatavilla, voit mahdollisesti ennakkotilata sen.

Appien, elokuvien, musiikin ja kirjojen ennakkotilaaminen

1. Avaa App Store, Apple TV -appi, Musiikki-appi, iTunes Store tai Apple Books.
  2. Etsi kohde, jonka haluat ennakkotilata.
  3. Napauta tai klikkaa hintaa ja vahvista sitten ennakkotilaus näyttöön tulevien ohjeiden avulla. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
    Näyttökuva Macin iTunes Storesta, jossa näkyy ennakkotilattavissa oleva Fitz and the Tantrums -albumi.

Ennakkojulkaistuja kappaleita sisältävät ennakkotilatut albumit

Jos ennakkotilaat albumin ja siltä julkaistaan joitakin kappaleita ennen koko albumia, sinua saatetaan veloittaa jokaisesta kappaleesta, kun se tulee saataville. Loput albumin hinnasta veloitetaan, kun se julkaistaan.

Ennakkotilauksen lataaminen

Kun ennakkotilaamasi kohde tulee saataville, se veloitetaan tiliisi liitetyllä maksutavalla, minkä jälkeen saat sähköposti-ilmoituksen siitä, että kohde on valmis ladattavaksi. Jos olet ottanut käyttöön automaattiset lataukset, kohde ladataan automaattisesti laitteeseen, jolla ostoksen suoritit.

Jos et näe odottamaasi ennakkotilattua kohdetta, etsi kohde ostoksistasi ja lataa se. Jos kohde on appi tai peli, voit löytää sen myös App Storesta ja napauttaa tai klikata Hanki.

Elokuvia ei voi ladata Apple TV:lle tai älytelevisioille. Ne voi vain suoratoistaa.

Ennakkotilausten tarkasteleminen tai peruuttaminen

Voit tarkastella ennakkotilausten tietoja ja peruuttaa ne ennen niiden julkaisemista iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla tai Windows-tietokoneella. Voit myös ottaa yhteyttä Apple-tukeen ennakkotilauksen peruuttamista varten.

Ohjeet ennakkotilausten tarkastelemiseen ja peruuttamiseen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta nimeäsi ja sitten iTunes ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  3. Napauta Ennakkotilaukset. Jos Ennakkotilaukset-valinta ei ole näkyvissä, sinulla ei ole ennakkotilauksia.
    Näyttökuva iPhonen Tiliasetukset-näytöstä.
  4. Ennakkotilaukset-näytöllä voit tarkastella ennakkotilausten tietoja, muun muassa odotettuja julkaisupäiviä. Peruuta ennakkotilaus napauttamalla ensin kohdetta ja sen jälkeen Kumoa. Kun sinulta pyydetään varmistusta, klikkaa Kyllä.
    iPhonen Ennakkotilaukset-näyttö, jossa näkyy musiikkia The Lumineers -yhtyeeltä ja muilta artisteilta.

Ohjeet ennakkotilausten tarkastelemiseen ja peruuttamiseen Macilla tai Windows-tietokoneella

1. Avaa appi, jonka avulla ennakkotilasit kohteen.
  2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä Tili > Näytä oma tili tai valitse Store > Näytä oma tili.
  3. Selaa tilitietosivulla Asetukset-osioon ja klikkaa Ennakkotilausten hallinta. Jos Ennakkotilausten hallinta -valinta ei ole näkyvissä, sinulla ei ole ennakkotilauksia.
    Näyttökuva Macin Musiikki-apin Tilitiedot-sivusta.
  4. Ennakkotilausten hallinta -näytössä voi tarkastella ennakkotilausten tietoja, muun muassa odotettuja julkaisupäiviä. Voit peruuttaa ennakkotilauksen napauttamalla kohteen Kumoa-painiketta. Kun sinulta pyydetään varmistusta, klikkaa Kyllä.
    Ennakkotilausten hallinta -sivu Macin Musiikki-apissa.

Windows-tietokoneessa voit tarkastella tai perua ennakkotilauksia iTunesin Windows-versiossa. Valitse iTunes-ikkunan yläreunan valikkoriviltä Tili > Näytä oma tili.

Jos ostosta ei voi suorittaa loppuun

Jos ostosta ei voi suorittaa loppuun laskutusongelman vuoksi, kun ennakkotilaus julkaistaan, saat sähköpostiisi vahvistusviestin kohteen saatavuudesta, mutta sinun täytyy päivittää laskutustietosi, ennen kuin voit ladata kohteen.

Tarkista laskutustietosi ja suorita ostos loppuun klikkaamalla sähköpostiviestissä olevaa linkkiä.