Appien, elokuvien, musiikin ja kirjojen ennakkotilaaminen App Storesta, iTunes Storesta ja iBooks Storesta

Jos haluat ostaa App Storesta, iTunes Storesta tai iBooks Storesta kohteen, joka ei ole vielä saatavilla, voit mahdollisesti ennakkotilata sen.

Appien, elokuvien, musiikin ja kirjojen ennakkotilaaminen

Voit ennakkotilata appeja, elokuvia, musiikkia ja kirjoja iOS-laitteellasi tai tietokoneellasi.

Voit myös ennakkotilata appeja Apple TV:ssä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa App Store-, iTunes Store- tai iBooks-appi.
  2. Etsi kohde, jonka haluat ennakkotilata.
  3. Napauta hintapainiketta.
  4. Kun tilaus kehotetaan vahvistamaan, napauta Vahvista. Jos käytät Face ID:tä, vahvista kaksoisklikkaamalla.

Jos ennakkotilauksen tila muuttuu, saatat saada asiasta sähköpostiviestejä. Lue, miten ennakkotilauksia tarkastellaan ja peruutetaan.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes ja valitse iTunes Store. Macissa voit myös ennakkotilata ohjelmia App Storesta ja kirjoja iBooksista.
  2. Etsi kohde, jonka haluat ennakkotilata.
  3. Klikkaa hintapainiketta.
  4. Kun tilaus kehotetaan vahvistamaan, valitse Esitilaa. Sinua saatetaan pyytää todentamaan Apple ID:si.
  5. Saat vahvistusviestin ennakkotilauksestasi.

Jos ennakkotilauksen tila muuttuu, saatat saada asiasta sähköpostiviestejä. Lue, miten ennakkotilauksia tarkastellaan ja peruutetaan.

Ennakkojulkaistuja kappaleita sisältävät ennakkotilatut albumit

Jotkut albumit sisältävät ennakkojulkaistuja kappaleita, jotka ovat saatavilla ennen kuin albumi julkaistaan virallisesti.

• Jos ostat ennakkojulkaistun kappaleen sen jälkeen, kun olet ennakkotilannut albumin, kappaleen hinta vähennetään albumista maksettavasta kokonaishinnasta.
  • Jos ostat ennakkojulkaistun kappaleen ennen kuin olet ennakkotilannut albumin, kappaleen hinta vähennetään ennakkotilauksen hinnasta.

Ennakkotilauksen lataaminen

Kun ennakkotilattu kohde tulee saataville, tilauksesi suoritetaan loppuun ja se veloitetaan tiliisi liitetyllä maksutavalla. Saat sähköpostitse ilmoituksen, että ennakkotilauksesi on valmis ladattavaksi. Lataa kohde klikkaamalla tai napauttamalla sähköpostiviestissä olevaa linkkiä.

Jos automaattiset lataukset -toiminto on päällä, kohde ilmestyy automaattisesti kohtaan Ostot. Jos kohteet eivät lataudu automaattisesti, voit ladata ne ostohistoriastasi.

Jos et näe odottamaasi ennakkotilattua elokuvaa tai albumia, tarkista iTunesin saatavilla olevat lataukset Macissa tai Windows-tietokoneessa:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Etsi ladattavia tiedostoja.

Ennakkotilausten tarkasteleminen tai peruuttaminen

Voit tarkastella ennakkotilausten tietoja ja peruuttaa ne ennen niiden julkaisua.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää todentamaan Apple ID:si.
  3. Napauta Esitilaukset. Jos sinulla ei ole ennakkotilauksia, et näe tätä vaihtoehtoa.
  4. Esitilaukset-näytöllä voit tarkastella ennakkotilausten tietoja, muun muassa odotettuja julkaisupäiviä. Peruuta ennakkotilaus napauttamalla ensin kohdetta ja sen jälkeen Kumoa. Kun peruutus pyydetään vahvistamaan, napauta OK.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa iTunes ja kirjaudu tilitietosivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  3. Todenna Apple ID:si ja klikkaa sitten vaihtoehtoa Näytä tili.
  4. Selaa tilitietosivulla Asetukset-osioon ja klikkaa Ennakkotilausten hallinta. Jos sinulla ei ole ennakkotilauksia, et näe tätä vaihtoehtoa.
  5. Ennakkotilausten hallinta -näytöllä voit tarkastella ennakkotilausten tietoja, muun muassa odotettuja julkaisupäiviä. Voit peruuttaa ennakkotilauksen valitsemalla sen oikealla puolella olevan Kumoa-painikkeen. Kun peruutus pyydetään vahvistamaan, valitse OK.

Näin saat apua

Jos ostosta ei voi suorittaa loppuun laskutusongelman vuoksi, kun ennakkotilaus julkaistaan, saat sähköpostiisi vahvistusviestin kohteen saatavuudesta, mutta sinun täytyy päivittää laskutustietosi, ennen kuin voit ladata kohteen.

Tarkista laskutustietosi ja suorita ostos loppuun valitsemalla sähköpostiviestissä oleva linkki.