Toimi näin, jos kirjautuminen Apple ID:llä ei onnistu, kun kaksivaiheinen vahvistus on käytössä

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos kirjautuminen Apple ID:llä ei onnistu, kun kaksivaiheinen vahvistus on käytössä.

Kun kaksivaiheinen vahvistus on otettu käyttöön Apple ID:llesi, kirjautumiseen vaaditaan ainakin kaksi seuraavista:

• Apple ID:n salasana
  • mahdollisuus käyttää jotakin luotettua laitetta
  • palautusavain.

Toimi näin, jos olet unohtanut Apple ID:n salasanan

Nollaa salasana osoitteessa iforgot.apple.com/fi. Sinun täytyy antaa palautusavain ja pystyä vastaanottamaan tilapäinen vahvistuskoodi johonkin luotettuun laitteeseen.

Toimi näin, jos olet menettänyt Apple ID:hen liitetyn luotetun laitteen tai puhelinnumeron

Kunhan sinulla on palautusavain ja muistat Apple ID:n salasanan, voit kirjautua sisään ja lisätä uuden luotetun laitteen tai puhelinnumeron tilillesi. Voit myös poistaa laitteet, jotka olet kadottanut, myynyt tai luovuttanut.

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi ja anna Apple ID ja salasana.
  2. Valitse Vahvista henkilöllisyytesi -näytöstä "Etkö voi käyttää luotettuja laitteitasi"?
  3. Kirjoita palautusavaimesi ponnahdusikkunassa.
  4. Siirry Suojaus-osioon ja valitse Muokkaa.

Poista laite, jolla et enää halua vahvistaa henkilöllisyyttäsi. Jos käytössäsi on muita laitteita, joissa Etsi iPhoneni on käytössä, voit vahvistaa ne luotetuiksi laitteiksi. Voit lisätä myös luotettuja puhelinnumeroita.

Toimi näin, jos olet kadottanut palautusavaimesi

Kunhan muistat Apple ID:si salasanan ja voit käyttää jotakin luotettua laitetta, voit kirjautua sisään ja luoda uuden palautusavaimen.

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi.
  2. Kirjaudu salasanallasi ja luotetulla laitteellasi.
  3. Valitse Turvallisuus-kohdasta Muokkaa > Vaihda kadonnut avain.

Pidä uusi palautusavain hyvässä tallessa. Vanha palautusavaimesi ei toimi enää, etkä voi käyttää sitä salasanan nollaamiseen tai tilisi käyttämiseen.

Toimi näin, jos olet kadottanut vähintään kaksi vaadittua kirjautumisvälinettä

Kuten yllä on todettu, kaksivaiheinen vahvistus vaatii, että vähintään kaksi seuraavista on käytettävissä, jotta voit kirjautua sisään:

• Apple ID:n salasana
  • mahdollisuus käyttää jotakin luotettua laitetta
  • palautusavain.

Jos olet pysyvästi menettänyt niistä kaksi, et voi kirjautua sisään tai saada tiliäsi käyttöön. Sinun täytyy luoda uusi Apple ID. Voit luoda sen Apple ID -sivustossa.

Lisätietoja

Kaksivaiheinen vahvistus on erilainen kuin kaksivaiheinen todennus, joka on iOS 9:n ja OS X El Capitanin tukema parannettu suojausmenetelmä.

Lue lisää turvallisuudesta ja Apple ID:stäsi.