Muuta tekstityksen tai äänen kieltä Apple TV -apissa ja iTunes Storen elokuvissa ja TV-ohjelmissa

Osassa iTunes Storen ja Apple TV -apin videoita on mukana vaihtoehtoisia kieliä tai muita helppokäyttöisyysominaisuuksia, kuten kuvailevia tekstityksiä (CC), ohjelmatekstityksiä kuulovammaisille (SDH) ja kuvailutulkkauksia (AD). Voit käyttää näitä ominaisuuksia iOS-laitteessa, tietokoneessa, Apple TV:ssä sekä joissakin muissa ohjelmissa ja palveluissa.

Etsi video sisältöä, jossa on tekstitys tai vaihtoehtoisia kieliä äänille

Siirry elokuvan tai ohjelman tietosivulle iTunes Storessa tai Apple TV -apissa, vieritä sitten alas kieliosioon.

Vaihtoehtoiset äänen kielet on listattu Muu-kohdan oikealla puolella. Jos kielissä on listattuna vain tekstitys tai kuvaileva tekstitys, elokuvassa ei ole ääniraitaa kyseisellä kielellä. Tarjolla on siis vain tekstitys tai kuvaileva tekstitys.

Etsi video sisältöä, jossa on helppokäyttöisyysominaisuuksia

Siirry elokuvan tai ohjelman tietosivulle iTunes Storessa tai Apple TV -apissa, vieritä sitten alas helppokäyttöisyysosioon.

Voit hakea iTunes Storesta myös hakusanoilla ”kuvaileva tekstitys”, ”tekstitys”, ”SDH” tai ”AD”.

Tietoja iTunes Storen ja Apple TV -apin helppokäyttöisyysominaisuuksista

iTunes Storen ja Apple TV -apin helppokäyttöisyysominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kuvaile tekstitys, tekstitys ja kuvailutulkkaus. Näiden ominaisuuksien saatavuus vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.

Kuvaileva tekstitys on videon dialogista ja sanattomasta viestinnästä koostuva visuaalinen puhtaaksikirjoitus. Kuvaileva tekstitys voi myös auttaa tunnistamaan videon puhujan.

Ohjelmatekstitys on samankaltainen kuin kuvaileva tekstitys, mutta ohjelmatekstitys voi olla saatavilla ylimääräisillä kielillä sekä silloin, kun kuvaileva tekstitys ei ole saatavilla.

Kuvailutulkattu sisältö kuvailee näytöllä näkyviä tapahtumia puhutun ääniraidan avulla. Lue lisätietoja äänitulkatusta sisällöstä.

Tekstityksen tai äänen kielen vaihtaminen

Jos katseltavassa videossa on kuvaileva tekstitys, ohjelmatekstitys, kuvailutulkkaus tai vaihtoehtoisia äänen kieliä, mediasoittimessasi pitäisi olla mahdollisuus hyödyntää näitä käyttöapuominaisuuksia. Ne löytyvät useimmiten Ääni ja tekstitys -valikosta, jota usein kuvaa puhekuplakuvake.

Muissa ohjelmissa tai verkkopohjaisissa mediasoittimissa voi olla kuvailevan tekstityksen painike tai muita mukautettuja säätimiä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Kun katsot elokuvaa, avaa toistosäätimet napauttamalla näyttöä.
  2. Napauta puhekuplakuvake.
  3. Valitse haluamasi kieli tai tekstitys.

Jos et näe ohjelmatekstitysvaihtoehtoa tai haluat ottaa kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletusarvoisesti käyttöön, siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Helppokäyttöisyys. Vieritä Media-osioon ja napauta Tekstitys ja kuvaileva tekstitys. Ota Kuvaileva ja ohjelmatekstitys käyttöön napauttamalla sitä. Jos haluat mukauttaa kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, napauta Tyyli ja valitse sitten vaihtoehdoista.

Mac tai Windows-tietokone

1. Vie osoitin videon päälle.
  2. Klikkaa puhekuplakuvake.
  3. Valitse haluamasi kieli tai tekstitys.

Jos et näe ohjelmatekstitysvaihtoehtoa tai haluat ottaa kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletusarvoisesti käyttöön, noudata seuraavia ohjeita:

• Macissa: Valitse tietokoneesi näytön ylälaidan valikosta Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset. Klikkaa Käyttöapu ja klikkaa sitten sivupalkista Kuvaileva tekstitys. Ota Suosi ohjelmatekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä käyttöön valitsemalla se. Jos haluat muokata kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, valitse näytöllä näkyvistä vaihtoehdoista.
  • Windows-tietokoneessa: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikosta Muokkaa > Asetukset ja klikkaa sitten Toisto-välilehteä. Ota Suosi ohjelmatekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä käyttöön valitsemalla se. Jos haluat mukauttaa kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, valitse eri vaihtoehtoja Kuvailevan tekstityksen tyyli -kohdan oikealla puolella olevasta valikosta tai klikkaa Määritä-painiketta.

Apple TV

1. Kun katselet videota, pyyhkäise alas kaukosäätimen Touch-pinnalla.
  2. Avaa Tekstitys- tai Ääni-valikko pyyhkäisemällä oikealle.
  3. Pyyhkäise alas ja valitse haluamasi kieli tai tekstitys.

Jos et näe ohjelmatekstitysvaihtoehtoa tai haluat ottaa kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletusarvoisesti käyttöön, siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Helppokäyttöisyys > Tekstitys ja kuvaileva tekstitys. Ota Kuvaileva ja ohjelmatekstitys käyttöön valitsemalla se. Jos haluat mukauttaa kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, valitse Tyyli ja valitse sitten vaihtoehdoista.

Apple TV (2. sukupolvi) tai Apple TV (3. sukupolvi): avaa Tekstitys-välilehti pitämällä kaukosäätimen Valitse-painiketta painettuna kolmen sekunnin ajan, kun videota toistetaan.

Omassa äly-TV:ssäsi

1. Kun katsot videota Apple TV -apissa, paina kaukosäätimen alaspäin osoittavaa nuolta. Osa valmistajista saattaa käyttää jotakin toista painiketta.
  2. Mene Tekstitys- tai Ääni-valikkoon.
  3. Valitse haluamasi kieli- tai tekstitysvaihtoehto.

Jos et näe ohjelmatekstityksen vaihtoehtoa tai haluat ottaa kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletusarvoisesti käyttöön, siirry kohtaan Asetukset > Helppokäyttöisyys > Tekstitys ja kuvaileva tekstitys. Ota Kuvaileva ja ohjelmatekstitys käyttöön valitsemalla se. Jos haluat mukauttaa kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, valitse Tyyli ja valitse sitten vaihtoehdoista.

iPod nano (7. sukupolvi)

1. Kun katselet videota, tuo toistosäätimet näkyviin napauttamalla näyttöä.
  2. Avaa Ääni ja tekstitys -valikko napauttamalla puhekuplakuvake.
  3. Valitse haluamasi kieli tai tekstitys.

Jos et näe ohjelmatekstitysvaihtoehtoa tai haluat ottaa kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletusarvoisesti käyttöön, siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Helppokäyttöisyys > Tekstitys ja kuvaileva tekstitys. Tässä näytössä voit myös mukauttaa tekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä.

Lisätietoja

• Joissakin ohjelmissa ja verkkosivustoissa on mukautetut videoiden tekstitysohjaimet. Jos jonkin ohjelman tai verkkosivuston videolle ei näy tekstitysohjaimia, saat lisätietoja ottamalla yhteyttä ohjelman kehittäjään tai verkkosivuston omistajaan.
  • Jos käytät iOS-laitetta tai tietokoneen iTunesia AirPlayn kanssa elokuvan lähettämiseen Apple TV:seen, voit vaihtaa äänen kieltä tai käyttöapuominaisuuksia iOS-laitteelta tai tietokoneelta katselun aikana. Jos sinulla on AirPlay 2:n kanssa yhteensopiva äly-TV, löydät tekstityksen käyttöönottovaihtoehdot TV:si Airplay-asetuksista.

iTunes Storen ja Apple TV -apin elokuvat ja TV-ohjelmat eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla. Myös kyseisen sisällön tuetut kielet ja helppokäyttöisyysominaisuudet vaihtelevat maittain ja alueittain. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.