Videoiden tekstityksen tai kielen vaihtaminen Apple TV -apissa tai iTunes Storessa

Lue, miten voit valita äänikielet, tekstityksen, kuvailevan tekstityksen ja muita käyttöapuominaisuuksia iPhonessa, iPadissa, tietokoneessa ja Apple TV:ssä.

Apple TV, äly-TV ja striimauslaite

Laita tekstitys tai äänikielet päälle Apple TV:n, äly-TV:n tai striimauslaitteen kaukosäätimellä.

Tekstitys Apple TV:ssä, äly-TV:ssä ja striimauslaitteessa

1. Tuo toistosäätimet näkyviin painamalla Siri Remoten tai Apple TV Remoten toisto-/keskeytyspainiketta samalla kun katsoa videota. Paina vaihtoehtoisesti äly-TV:n, striimauslaitteen tai pelikonsolin kaukosäätimen painiketta, joka tuo näkyviin videon aikajanan.
  2. Pyyhkäise ylöspäin Siri Remotella tai Apple TV Remotella ja valitse Tekstitys-painike . Voit vaihtoehtoisesti siirtyä Tekstitys-painikkeeseen  äly-TV:n, striimauslaitteen tai pelikonsolin kaukosäätimellä.
  3. Valitse haluamasi tekstitys.
    Apple TV -apin Tekstitys-valinnat Apple TV:ssä, äly-TV:ssä ja striimauslaitteessa

Voit myös muuttaa tekstityksen oletuskieltä Asetuksista. Valitse Asetukset > Video ja ääni > Ääni > Tekstityksen kieli ja valitse sitten haluamasi kieli. Jos et halua käyttää automaattista tekstitystä ja käytät Apple TV:tä, valitse Asetukset > Video ja ääni ja laita sitten Automaattinen tekstitys pois päältä. Jos käytät äly-TV:tä tai striimauslaitetta, valitse Asetukset > Yleiset ja laita sitten Automaattinen tekstitys pois päältä.

Lue, miten voit laittaa päälle kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletuksena.

Apple TV (3. sukupolvi): avaa Tekstitys-välilehti pitämällä kaukosäätimen Valitse-painiketta painettuna kolmen sekunnin ajan, kun videota toistetaan.

Äänikielet Apple TV:ssä, äly-TV:ssä ja striimauslaitteessa

1. Tuo toistosäätimet näkyviin painamalla Siri Remoten tai Apple TV Remoten toisto-/keskeytyspainiketta samalla kun katsoa videota. Paina vaihtoehtoisesti äly-TV:n, striimauslaitteen tai pelikonsolin kaukosäätimen painiketta, joka tuo näkyviin videon aikajanan.
  2. Pyyhkäise ylöspäin Siri Remotella tai Apple TV Remotella ja valitse Ääni-painike . Voit vaihtoehtoisesti siirtyä Ääni-painikkeeseen  äly-TV:n, striimauslaitteen tai pelikonsolin kaukosäätimellä.
  3. Valitse haluamasi äänikieli.
    Apple TV -apin Äänen kieli -valinnat Apple TV:ssä, äly-TV:ssä ja striimauslaitteessa

Voit myös muuttaa äänen oletuskieltä Asetuksista. Valitse Asetukset > Video ja ääni > Ääni > Äänen kieli ja valitse sitten haluamasi kieli.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Kun katselet videota, avaa toistosäätimet napauttamalla näyttöä.
  2. Napauta Lisää säätimiä -painiketta .
  3. Valitse Tekstitys tai Kielet.
    Apple TV -apin tekstitys- ja kielivalinnat iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa
  4. Valitse haluamasi tekstitys tai äänikieli.

Lue, miten voit laittaa päälle kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletuksena.

Jos haluat valita videoiden mukana ladattavat äänikielet, avaa Asetukset-appi, vieritä alas, napauta TV ja napauta sitten Kielet. Napauta Lisää kieli ja valitse kielet, jotka haluat lisätä.

Mac tai Windows-tietokone

1. Vie osoitin videon päälle.
  2. Klikkaa Kielet-painiketta .
    Apple TV -apin Äänen kieli -painike Macissa tai Windows-tietokoneessa
  3. Valitse haluamasi kieli tai tekstitys.

Lue, miten voit laittaa päälle kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletuksena.

Kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen laittaminen päälle oletuksena

Jos et näe ohjelmatekstitysvalintaa, voit laittaa päälle kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletuksena. Voit myös katsoa Apple TV -apista, onko elokuvilla tai TV-ohjelmilla käyttöapuominaisuuksia.

iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, äly-TV ja striimauslaite

1. Valitse Asetukset ja sitten Käyttöapu.
  2. Valitse Kuulo-kohdassa Tekstitys ja kuvaileva tekstitys.
  3. Ota Kuvaileva ja ohjelmatekstitys -asetus käyttöön valitsemalla se.
  4. Jos haluat mukauttaa kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, valitse Tyyli ja sitten jokin vaihtoehdoista.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Käyttöapu.
  2. Valitse sivupalkista Kuvatekstit.
  3. Ota Suosi ohjelmatekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä -asetus käyttöön valitsemalla se.

Jos haluat muokata kuvailevaa tekstitystä ja tekstitystä, valitse jokin näytön vaihtoehdoista.

Windows-tietokone

1. Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikosta Muokkaa > Asetukset.
  2. Klikkaa Toisto-välilehteä.
  3. Ota Suosi ohjelmatekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä -asetus käyttöön valitsemalla se.

Jos haluat muokata kuvailevaa tekstitystä ja tekstitystä, valitse kuvailevan tekstityksen tyylin kohdan vieressä olevan valikon eri vaihtoehdoista tai klikkaa Määritä-painiketta.

Elokuvat ja TV-ohjelmat eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla. Katso, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla. Elokuvan tai TV-ohjelman kielet ja käyttöapuominaisuudet vaihtelevat maa- ja aluekohtaisesti.