iTunes Store -elokuvien ja -TV-ohjelmien tekstityksen tai äänen kielen vaihtaminen

Osa iTunes Storen videosisällöstä sisältää vaihtoehtoisia äänikieliä tai muita käyttöapuominaisuuksia, kuten kuvaileva tekstitys (CC), ohjelmatekstitys (SDH) ja kuvailutulkattu (AD) sisältö. Voit käyttää näitä ominaisuuksia iOS-laitteessa, tietokoneessa, Apple TV:ssä sekä joissakin muissa ohjelmissa ja palveluissa.

iPhone X, jossa näkyvät elokuvan tietosivun Kielet- ja Käyttöapu-osiot iTunes Storessa.

Tekstityksen tai vaihtoehtoisia äänen kieliä sisältävän videosisällön etsiminen iTunes Storessa

Siirry elokuvan tai TV-ohjelman tietosivulle iTunes Storessa ja vieritä sitten alas Kielet-osioon.

Vaihtoehtoiset äänen kielet on listattu Muu-kohdan oikealla puolella. Jos kielen perässä lukee ainoastaan Tekstitys tai Kuvaileva tekstitys, elokuva ei sisällä ääniraitaa kyseisellä kielellä, vaan ainoastaan tekstityksen tai kuvailevan tekstityksen.

Käyttöapuominaisuuksia sisältävän videosisällön etsiminen iTunes Storessa

Siirry elokuvan tai TV-ohjelman tietosivulle iTunes Storessa ja vieritä sitten alas Käyttöapu-osioon.

Voit hakea iTunes Storesta myös hakusanoilla ”kuvaileva tekstitys”, ”tekstitys”, ”SDH” tai ”AD”.

Tietoja iTunes Storen käyttöapuominaisuuksista

iTunes Storen käyttöapuominaisuuksiin kuuluvat kuvaileva tekstitys, tekstitys ja kuvailutulkattu sisältö. Näiden ominaisuuksien saatavuus vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.

Kuvaileva tekstitys on videon dialogista ja sanattomasta viestinnästä koostuva visuaalinen puhtaaksikirjoitus. Kuvaileva tekstitys voi myös auttaa tunnistamaan videon puhujan.

Ohjelmatekstitys on samankaltainen kuin kuvaileva tekstitys, mutta ohjelmatekstitys voi olla saatavilla ylimääräisillä kielillä sekä silloin, kun kuvaileva tekstitys ei ole saatavilla.

Kuvailutulkattu sisältö kuvailee näytöllä näkyviä tapahtumia puhutun ääniraidan avulla. Lue lisätietoja kuvailutulkatusta sisällöstä.

Tekstityksen tai äänen kielen vaihtaminen

Jos katseltavassa videossa on kuvaileva tekstitys, ohjelmatekstitys, kuvailutulkkaus tai vaihtoehtoisia äänen kieliä, mediasoittimessasi pitäisi olla mahdollisuus hyödyntää näitä käyttöapuominaisuuksia. Ne löytyvät useimmiten Ääni ja tekstitys -valikosta, jota usein kuvaa puhekuplakuvake.

Muissa ohjelmissa tai verkkopohjaisissa mediasoittimissa voi olla kuvailevan tekstityksen painike tai muita mukautettuja säätimiä.

iPhone, iPad tai iPod touch

iPhone X, jossa elokuvan Idän pikajunan arvoitus toisto on keskeytetty. Oikeassa alakulmassa oleva Ääni ja tekstitys -valikko on suurennettu.

1. Kun katsot elokuvaa, avaa toistosäätimet napauttamalla näyttöä.
  2. Napauta puhekuplakuvake.
  3. Valitse haluamasi kieli tai tekstitys.

Jos et näe ohjelmatekstityksen vaihtoehtoa tai haluat ottaa kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletusarvoisesti käyttöön: valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu. Vieritä Media-osioon ja napauta Tekstitys ja kuvaileva tekstitys. Ota Kuvaileva ja ohjelmatekstitys käyttöön napauttamalla sitä. Jos haluat mukauttaa kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, napauta Tyyli ja valitse sitten vaihtoehdoista.

Mac tai Windows-tietokone

Rajattu kuva Macista, jossa elokuvan Idän pikajunan arvoitus toisto on keskeytetty. Oikeassa alakulmassa oleva Ääni ja tekstitys -valikko on avattu.

1. Vie osoitin videon päälle.
  2. Klikkaa puhekuplakuvake.
  3. Valitse haluamasi kieli tai tekstitys.

Jos et näe ohjelmatekstityksen vaihtoehtoa tai haluat ottaa kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletusarvoisesti käyttöön, noudata seuraavia ohjeita:

• Macissa: Valitse tietokoneesi näytön ylälaidan valikosta Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset. Klikkaa Käyttöapu ja klikkaa sitten sivupalkista Kuvaileva tekstitys. Ota Suosi ohjelmatekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä käyttöön valitsemalla se. Jos haluat muokata kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, valitse näytöllä näkyvistä vaihtoehdoista.
  • Windows-tietokoneessa: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikosta Muokkaa > Asetukset ja klikkaa sitten Toisto-välilehteä. Ota Suosi ohjelmatekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä käyttöön valitsemalla se. Jos haluat mukauttaa kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, valitse eri vaihtoehtoja Kuvailevan tekstityksen tyyli -kohdan oikealla puolella olevasta valikosta tai klikkaa Määritä-painiketta.

Apple TV

TV, jossa elokuvan Idän pikajunan arvoitus toisto on keskeytetty. Apple TV:n Ääni ja tekstitys -valikko näkyy näytön yläosassa.

1. Kun katselet videota, pyyhkäise alas kaukosäätimen Touch-pinnalla.
  2. Avaa Tekstitys- tai Ääni-valikko pyyhkäisemällä oikealle.
  3. Pyyhkäise alas ja valitse haluamasi kieli tai tekstitys.

Jos et näe ohjelmatekstityksen vaihtoehtoa tai haluat ottaa kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletusarvoisesti käyttöön: valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Tekstitys ja kuvaileva tekstitys. Ota Kuvaileva ja ohjelmatekstitys käyttöön valitsemalla se. Jos haluat mukauttaa kuvailevaa tekstitystä tai tekstitystä, valitse Tyyli ja valitse sitten vaihtoehdoista.

Apple TV (2. sukupolvi) tai Apple TV (3. sukupolvi): avaa Tekstitys-välilehti pitämällä kaukosäätimen Valitse-painiketta painettuna kolmen sekunnin ajan, kun videota toistetaan.

iPod nano (7. sukupolvi)

1. Kun katselet videota, tuo toistosäätimet näkyviin napauttamalla näyttöä.
  2. Avaa Ääni ja tekstitys -valikko napauttamalla puhekuplakuvake.
  3. Valitse haluamasi kieli tai tekstitys.

Jos et näe ohjelmatekstityksen vaihtoehtoa tai haluat ottaa kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen oletusarvoisesti käyttöön: valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Tekstitys ja kuvaileva tekstitys. Tässä näytössä voit myös mukauttaa tekstitystä ja kuvailevaa tekstitystä.

Lisätietoja

• Joissakin ohjelmissa ja verkkosivustoissa on mukautetut videoiden tekstitysohjaimet. Jos jonkin ohjelman tai verkkosivuston videolle ei näy tekstitysohjaimia, saat lisätietoja ottamalla yhteyttä ohjelman kehittäjään tai verkkosivuston omistajaan.
  • Jos käytät iOS-laitetta tai tietokoneen iTunesia AirPlayn kanssa elokuvan lähettämiseen Apple TV:seen, voit vaihtaa äänen kieltä tai käyttöapuominaisuuksia iOS-laitteelta tai tietokoneelta katselun aikana.

iTunes Store -elokuvat ja -TV-ohjelmat eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla, ja sisällön tukemat kielet ja käyttöapuominaisuudet vaihtelevat myös maa- ja aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.