iTunes Storen videoiden äänikielen muuttaminen

Voit muuttaa monien iTunes Storesta saatavilla olevien elokuvien ääniraidan kielen.

Joissakin iTunes Storesta saatavilla olevissa elokuvissa on useita äänikieliraitoja. Toimimalla tässä artikkelissa annettujen ohjeiden mukaan voit tarkistaa, onko elokuvassa useampi kuin yksi ääniraita ja vaihtaa sen toiseen.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

iPhone, iPad, iPod touch ja iPod nano

Kun katsot elokuvaa, voit avata Ääni ja tekstitys -valikon napauttamalla näytön alalaidassa olevan toistovalikon puhekuplakuvaketta . (Jos et näe valikkoa, napauta näyttöä.) Jos käytettävissä on myös muita äänikieliä, voit valita niistä jonkin muun.

Jos käytät laitetta AirPlayn kanssa elokuvan lähettämiseen Apple TV:seen, voit vaihtaa äänikielen laitteessa katselun aikana.

Mac tai Windows-tietokone

Kun katsot elokuvaa, voit avata Ääni ja tekstitys -valikon klikkaamalla iTunes-ikkunan alalaidassa olevan toistosäädinvalikon puhekuplakuvaketta . (Jos et näe valikkoa, siirrä kohdistin ikkunan alalaitaan.) Jos käytettävissä on myös muita äänikieliä, voit valita niistä jonkin muun.

Jos käytät tietokonetta AirPlayn kanssa elokuvan lähettämiseen Apple TV:seen, voit vaihtaa äänikielen tietokoneessa katselun aikana.

Apple TV

Apple TV 4K ja Apple TV (4. sukupolvi): Kun katsot elokuvaa, avaa Tiedot-valikko pyyhkäisemällä Apple TV Remotessa alaspäin, pyyhkäise oikealle ja valitse Ääni. Jos käytettävissä on myös muita äänikieliä, voit valita niistä jonkin muun.

Apple TV (3. sukupolvi tai vanhempi): Kun katsot elokuvaa, paina Apple TV Remoten Valitse-painiketta pitkään ja siirry Ääni-kohtaan. Jos käytettävissä on myös muita äänikieliä, voit valita niistä jonkin muun.

Äänikielten etsiminen iTunes Storesta

Jos haluat selvittää, onko iTunes Storessa olevaan elokuvaan saatavilla useita ääniraitoja, toimi seuraavasti:

1. Hae elokuva iTunes Storesta ja napauta tai klikkaa sitä.
  2. Siirry vierittämällä elokuvan tuotetietosivun loppuun ja etsi Kielet-kohta.

Jos saatavilla on useita äänikieliraitoja, löydät ne Muut-kohdan vierestä.

Jos kielen perässä lukee ainoastaan Tekstitys tai Kuulovammaistekstitys, elokuva ei sisällä ääniraitaa kyseisellä kielellä, vaan ainoastaan tekstityksen tai kuulovammaistekstityksen.

Lisätietoja

iTunes Storesta ostetuissa TV-ohjelmissa on vain yksi ääniraita. Jos TV-ohjelma on ostettavissa myös jollakin toisella kielellä, näet TV-ohjelmasta kaksi versiota.

Lue seuraavat ohjeet ja ota selvää, miten voit laittaa tekstityksen tai kuulovammaistekstityksen päälle eri laitteissa: