Launchpadin käyttäminen Macissa

Launchpad helpottaa ohjelmien avaamista, etsimistä ja järjestämistä.

Launchpad macOS:ssä

Launchpadin kuvake

Launchpadilla voit helposti etsiä ja avata ohjelmia Macissa. Voit jopa järjestellä ohjelmasi kansioihin.

Jakaja

Ohjelman avaaminen

Klikkaa Dockissa olevaa Launchpadin kuvaketta tai nipistä ja sulje peukalosi ja kolme sormeasi ohjauslevyllä. Avaa sitten ohjelma klikkaamalla.

Voit etsiä ohjelman myös kirjoittamalla sen nimen Launchpadiin ja sitten avata sen painamalla rivinvaihtonäppäintä.

Jos haluat sulkea Launchpadin ohjelmaa avaamatta, klikkaa taustaa tai nipistä ja avaa peukalosi ja kolme sormeasi.

Ohjelmien järjestäminen

• Järjestä ohjelmat: vedä ohjelma uuteen sijaintiin.
  • Luo kansio: vedä ohjelma toisen ohjelman päälle.
  • Sulje kansio: klikkaa kansion ulkopuolella.
  • Nimeä kansio uudelleen: avaa kansio ja klikkaa sen nimeä. Anna sitten uusi nimi.

Kansion avaaminen Launchpadissa

Ohjelman lisääminen

Ohjelmat ilmestyvät Launchpadiin, kun lataat ne Mac App Storesta.

Jos haluat lisätä Launchpadiin Mac App Storen ulkopuolelta lataamasi ohjelman, siirrä ohjelma Ohjelmat-kansioon.

Ohjelman poistaminen

1. Klikkaa Dockissa olevaa Launchpadin kuvaketta tai nipistä ja sulje peukalosi ja kolme sormeasi ohjauslevyllä.
  2. Paina Optio-näppäintä pitkään.
  3. Klikkaa Macista pysyvästi ja välittömästi poistettavan ohjelman vieressä Poista-kuvake-kuvaketta ja klikkaa sitten Poista.

Jos et näe poistettavan ohjelman vieressä Poista-kuvaketta-kuvaketta, ohjelma ei ole peräisin Mac App Storesta tai Mac vaatii sen. Voit poistaa muualta kuin Mac App Storesta peräisin olevan ohjelman Ohjelmat-kansiosta Finderissa:

1. Avaa Ohjelmat-pääkansio valitsemalla valikkopalkista Siirry > Ohjelmat.
  2. Jos haluat avata kotikansion Ohjelmat-kansion, valitse Siirry > Koti ja kaksoisklikkaa sitten Ohjelmat.
  3. Valitse Macista poistettava ohjelma.
  4. Vedä ohjelma roskakoriin tai valitse Arkisto > Siirrä roskakoriin.