Launchpadin käyttäminen Macissa

Launchpad helpottaa ohjelmien avaamista, etsimistä ja järjestämistä.

Launchpad macOS:ssä

Launchpadin kuvake

Launchpadilla voit helposti etsiä ja avata ohjelmia Macissa. Voit jopa järjestellä ohjelmasi kansioihin.

Ohjelman avaaminen

• Klikkaa Dockissa olevaa Launchpadin kuvaketta tai nipistä ja sulje peukalosi ja kolme sormeasi ohjauslevyllä. Avaa sitten ohjelma klikkaamalla.
  • Voit etsiä ohjelman myös kirjoittamalla sen nimen Launchpadiin ja sitten avata sen painamalla rivinvaihtonäppäintä.
  • Jos haluat sulkea Launchpadin ohjelmaa avaamatta, klikkaa taustaa tai nipistä ja avaa peukalosi ja kolme sormeasi.

Ohjelmien järjestäminen

• Järjestä ohjelmat: vedä ohjelma uuteen sijaintiin.
  • Luo kansio: vedä ohjelma toisen ohjelman päälle.
  • Sulje kansio: klikkaa kansion ulkopuolella.
  • Nimeä kansio uudelleen: avaa kansio ja klikkaa sen nimeä. Anna sitten uusi nimi.

Kansion avaaminen Launchpadissa

Ohjelman lisääminen tai poistaminen

• App Storesta lataamasi tai macOS:ään sisältyvät ohjelmat ilmestyvät automaattisesti Launchpadiin. Jos lataat ohjelman jostakin muusta lähteestä, voit lisätä sen Launchpadiin siirtämällä ohjelman Ohjelmat-kansioon.
  • Lue, miten voit poistaa ohjelman Macista, jolloin ohjelma poistetaan myös Launchpadista.