Käyttöapuvalinnat-ruudun käyttäminen Macissa

Käyttöapuvalinnat-ruudussa on oikoteitä, joiden avulla yleiset käyttöapuominaisuudet, kuten Zoomaus, VoiceOver ja Yhden sormen näppäimet, voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä nopeasti.

Käyttöapuvalinnat-ruudun avaaminen

Paina näitä näppäimiä yhdessä: optio (⌥), komento (⌘) ja F5. Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch Bar, sinun ehkä painettava myös Fn (toiminto) -näppäintä.

Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch ID, sinun on painettava Touch ID:tä kolme kertaa. (Jos pidät tämän aikana komentonäppäintä painettuna, VoiceOver otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä.)

Käyttöapuvalinnat-ruutu

Voit sulkea Käyttöapuvalinnat klikkaamalla Valmis tai klikkaamalla missä tahansa ikkunan ulkopuolella.

Oikoteiden vaihtaminen Käyttöapuvalinnat-ruudussa

Jos haluat vaihtaa Käyttöapuvalinnat-ruudussa näytettävät oikotiet, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Käyttöapu. Valitse sivupalkista Oikotie ja ota sitten oikotiet käyttöön tai poista ne käytöstä valintaneliöiden avulla.