Käyttöapuvalintojen näppäinoikotien käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten apuominaisuudet voidaan ottaa nopeasti käyttöön ja poistaa käytöstä Käyttöapuvalinnat-ikkunan avulla.

Jokaisessa Macissa on vakiona aputeknologioita, jotka voivat helpottaa macOS:n käyttöä.

macOS sisältää Käyttöapuvalinnat-ikkunan, jonka avulla voi nopeasti ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä yleisiä apuominaisuuksia, kuten zoomaus, VoiceOver ja yhden sormen näppäimet. Voit avata tämän ikkunan milloin tahansa yksinkertaisen oikotien avulla.

• Paina Mac-kannettavan sisäisellä näppäimistöllä Fn-optio-komento-F5.
  • Jos Mac-kannettavassa on Touch ID (virtapainike)*, paina Touch ID:tä kolme kertaa.
  • Paina ulkoisella näppäimistöllä optio-komento-F5.

Jos aktivoit Käyttöapuvalinnat-ikkunan vahingossa, sulje se valitsemalla Valmis, tai klikkaa mitä tahansa kohtaa ikkunan ulkopuolella.

*MacBook Pro (15-tuumainen, 2016), MacBook Pro (13-tuumainen, 2016, neljä Thunderbolt 3 -porttia)

Sirin käyttäminen

macOS Sierrassa voit pyytää Siriä laittamaan käyttöaputoiminnot päälle tai pois päältä.

Klikkaa Siri-kuvaketta  valikkorivillä tai Dockissa. Siri kysyy sinulta, miten se voi olla avuksi. Voit esimerkiksi pyytää Siriä kytkemään VoiceOverin päälle.

Voit myös painaa komentonäppäintä (⌘) ja välilyöntiä pitkään, kunnes Siri kysyy, miten se voi olla avuksi.