Apple ID -saldon tarkasteleminen

Voit tarkistaa käytettävissä olevan Apple ID -saldon iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa. Tai voit käyttää siihen iTunesia Windows-tietokoneella.

Voit lisätä varoja Apple ID:lle siihen liitetyllä maksutavalla tai lunastamalla App Store- ja iTunes-lahjakortteja.

Varojen lisäämisen jälkeen voit tehdä Apple ID -saldollasi ostoksia App Storessa, iTunes Storessa tai Apple Booksissa tai ostaa iCloud-tallennustilaa. Saldoa käytetään tekemiisi ostoksiin, kunnes saldoa ei enää ole.

Lue, miten Apple ID luodaan, jos sinulla ei ole sellaista.

Apple ID -saldo ei ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Ota selvää, voitko käyttää Apple ID -saldoa lisätyillä varoilla tai lunastetuilla lahjakorteilla (tai molemmilla) omassa maassasi tai omalla alueellasi.

Saldon tarkasteleminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa App Store -appi.
  2. Napauta kuvaasi tai sisäänkirjautumispainiketta  näytön yläreunassa. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  3. Jos sinulla on Apple ID -saldoa, sen määrä näkyy nimesi alla.

iPhone, jossa näkyy Apple ID -saldo John Appleseedin nimen ja sähköpostiosoitteen alla.

Saldon tarkasteleminen Macissa

1. Avaa App Store. Jos näet sisäänkirjautumispainikkeen  sivupalkin alaosassa, klikkaa sitä ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  2. Jos sinulla on Apple ID -saldoa, sen määrä näkyy nimesi alla sivupalkin alaosassa.

Macin App Store, jossa näkyy John Appleseedin Apple ID -saldo nimen alla sivupalkissa.

Saldon tarkasteleminen Windows-tietokoneessa

1. Avaa iTunes. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Klikkaa iTunes-ikkunan ylälaidassa olevaa Store-kohtaa.
  3. Jos sinulla on saldoa, näet sen hakukentän alapuolella.

Tietoja käyttämättömästä Apple ID -saldosta

App Store- ja iTunes-lahjakortteja tai käyttämätöntä saldoa ei voi lunastaa tai palauttaa käteistä vastaan, ellei laki toisin vaadi. Jos lunastettu lahjasaldo pitää pyydettäessä hyvittää oikeustoimialueellasi, voit pyytää hyvityksen. Ota yhteyttä Apple-tukeen ja valitse tukipalvelun kategoria sekä aihe. Lisää pyyntöösi seuraavat tiedot:

• Apple ID:si
  • hyvitettävä summa
  • nykyinen toimitusosoitteesi.

iTunes Storen tuki saattaa pyytää myös muita tietoja voidakseen vahvistaa pyynnön.

Jos olet aikeissa poistaa Apple ID:si tai vaihtaa maatasi tai aluettasi

Ennen kuin voit poistaa Apple ID:si tai vaihtaa Apple ID:si maan tai alueen, sinun on käytettävä Apple ID -saldosi loppuun. Sinun täytyy ehkä myös odottaa, että mahdolliset hyvitykset käsitellään. Jos sinulla on saldoa vähemmän kuin mitä yksittäinen kohde maksaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisätietoja

• Jos käytät Perhejakoa, Apple ID -saldoosi lisäämäsi varat ovat vain sinun käytettävissäsi. Apple ID -saldoasi ei jaeta muiden perheenjäsenten kanssa.
  • Jos olet sitä mieltä, että käytettävissäsi oleva saldo ei ole oikein, tarkista ostohistoriasi ja katso, onko osa saldosta käytetty johonkin ostokseen. Jos saldo ei mielestäsi vieläkään ole oikein, yritä kirjautua kaikissa laitteissa ulos iTunes Storesta ja App Storesta ja sitten takaisin sisään.
  • Lue lisätietoja App Store- ja iTunes Store -ostosten laskutuksesta.