iCloudin suojaus

iCloudissa käytetään alan standardien mukaisia suojauskäytäntöjä, ja tietosi suojataan tiukkojen menettelytapojen avulla. Se on alan johtava toimija yksityisyyttä suojaavien teknologioiden, kuten tietojesi päästä päähän -salauksen, omaksumisessa.

Tietoturva

iCloud suojaa tietosi siirtämällä ne salatussa muodossa ja tallentamalla ne palvelimelle salattuna. Lisäksi todentamiseen käytetään suojaustunnuksia. Apple käyttää päästä päähän -salausta tiettyjen arkaluonteisten tietojen suojaamiseen. Se tarkoittaa sitä, että vain sinä voit päästä käsiksi tietoihisi, ja voit tehdä niin vain sellaisilla laitteilla, joilla olet kirjautuneena iCloudiin. Kukaan muu, ei edes Apple, pääse tarkastelemaan päästä päähän -salattuja tietoja.

Seuraavassa on lisätietoja siitä, kuinka iCloud suojaa tietosi.

Tiedot Salaus Muistiinpanot
Siirron aikana Palvelimella
Varmuuskopiointi Kyllä Kyllä Vähintään 128-bittinen AES-salaus
Kirjanmerkit Kyllä Kyllä
Kalenterit Kyllä Kyllä
Yhteystiedot Kyllä Kyllä
Etsi ystäväni Kyllä Kyllä
Etsi iPhoneni Kyllä Kyllä
Terveys Kyllä Kyllä
iCloud Drive Kyllä Kyllä
iCloud-viestit Kyllä Kyllä
Muistiinpanot Kyllä Kyllä
Kuvat Kyllä Kyllä
Muistutukset Kyllä Kyllä
Siri-pikavalinnat Kyllä Kyllä
Sanelin Kyllä Kyllä
iCloud.com Kyllä iCloud.com-istunnoissa käytetään TLS 1.2 -salausta. iCloud.comin kautta käytetyt tiedot on salattu palvelimella tämän taulukon tietojen mukaisesti.
Takaisin omaan Maciin Kyllä Takaisin omaan Maciin ei tallenna tietoja iCloudiin. Muista tietokoneista haetut tiedot salataan TLS 1.2:n avulla siirron aikana.
Mail Kyllä Ei

Laitteidesi ja iCloud Mailin välinen tietoliikenne on salattu TLS 1.2:n avulla. Alan vakiintuneen käytännön mukaisesti iCloud ei salaa IMAP-sähköpostipalvelimille tallennettuja tietoja. Applen sähköpostiohjelmat tukevat valinnaista S/MIME-salausta.

Päästä päähän -salatut tiedot

Päästä päähän -salaus tarjoaa korkeimman tason tietoturvan. Tietosi suojataan avaimella, joka on johdettu laitteesi yksilöllisistä tiedoista, sekä vain omassa tiedossasi olevalla laitteen pääsykoodilla. Kukaan muu ei pääse käsiksi tietoihin tai lukemaan niitä.

Seuraavat ominaisuudet ja niihin liittyvät tiedot siirretään ja tallennetaan iCloudiin päästä päähän -salausta käyttäen:

• Koti-tiedot
  • terveystiedot
  • iCloud-avainnippu (sisältää kaikki tallentamasi tilit ja salasanat)
  • maksutiedot
  • Siri-tiedot
  • Wi-Fi-verkkotiedot

Jotta voit käyttää päästä päähän -salausta, sinun on otettava kaksiosainen todennus käyttöön Apple ID:llesi. Kun haluat päästä käsiksi tietoihisi uudella laitteella, sinun on ehkä syötettävä nykyisen tai vanhan laitteesi pääsykoodi.

Myös iCloud-viestit käyttävät päästä päähän -salausta. Jos olet ottanut iCloud-varmuuskopioinnin käyttöön, viestejäsi suojaavan avaimen kopio sisältyy varmuuskopioon. Tämä varmistaa, että voit palauttaa viestisi, jos iCloud-avainnippu ja luotetut laitteesi eivät jostain syystä ole käytettävissäsi. Kun poistat iCloud-varmuuskopioinnin käytöstä, laitteessasi luodaan uusien viestien turvaksi uusi avain, jota Apple ei tallenna.

Kaksiosainen todennus

Apple suosittelee, että otat kaksiosaisen todennuksen käyttöön Apple ID:llesi. Kaksiosaisen todennuksen ansiosta tiliä voi käyttää vain luotetuilla laitteilla, esimerkiksi omalla iPhonellasi, iPadillasi ja Macillasi. Kun haluat kirjautua Apple ID:lläsi uuteen laitteeseen ensimmäistä kertaa, sinun täytyy antaa kaksi tunnistustietoa: salasana sekä kuusinumeroinen vahvistuskoodi, joka näytetään automaattisesti luotetuissa laitteissasi.

Suojaustunnusten käyttö todentamiseen

Kun käytät iCloudin palveluita Applen sisäänrakennetuilla ohjelmilla (kuten iOS:n tai macOS:n Mail-, Yhteystiedot- ja Kalenteri-ohjelmat ja -apit), todentamiseen käytetään suojaustunnusta. Suojaustunnusten ansiosta iCloud-salasanaasi ei tarvitse säilyttää laitteissa ja tietokoneissa.

Tietosuoja

Apple on täysin sitoutunut suojaamaan yksityisyyttäsi. Applen tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten Apple kerää, käyttää, luovuttaa, siirtää ja säilyttää tietojasi. Yhtiön tietosuojakäytännön noudattamisen lisäksi Apple suunnittelee kaikki iCloud-ominaisuudet yksityisyyttäsi ajatellen.