Appien poistaminen Macista

Apin poistaminen poistaa sen Macista, jolloin apin käytössä ollut tallennustila vapautuu muiden kohteiden käyttöön. Voit poistaa appeja Launchpadista tai Finderista.

App Storesta ladattujen appien poistaminen Launchpadin avulla

Launchpadin avulla voit poistaa kätevästi App Storesta ladattuja appeja.

1. Voit avata Launchpadin klikkaamalla sitä Dockista tai avaamalla sen Apit-kansiosta. Vaihtoehtoisesti voit nipistää peukalon ja kolme sormea yhteen ohjauslevyllä.

2. Jos et näe appia Launchpadissa, kirjoita sen nimi Launchpadin ylälaidassa olevaan hakukenttään. Jos appisivuja on useita, voit vaihtaa sivua klikkaamalla näytön alalaidassa olevia pisteitä tai pyyhkäisemällä ohjauslevyllä oikealle tai vasemmalle kahdella sormella.

3. Pidä optionäppäintä painettuna tai klikkaa pitkään mitä tahansa appia, kunnes apit heiluvat.

4. Klikkaa poistettavan apin vieressä olevaa Poista-painikettaNo alt supplied for Image ja vahvista valinta klikkaamalla Poista. Appi poistetaan välittömästi.

Macin näyttö, jossa näkyy, miten appeja poistetaan

Jos et voi poistaa appia Launchpadista: Poista-painikeNo alt supplied for Image näkyy vain apeille, jotka on ladattu App Storesta. Poista muut apit Finderin avulla.

Appien poistaminen Finderin avulla

1. Siirry Finderiin esimerkiksi klikkaamalla työpöytää tai klikkaamalla Finderin kuvaketta Dockissa.

2. Valitse poistettava appi.

• Useimmat ohjelmat ovat Ohjelmat-kansiossa, jonka voit avata klikkaamalla minkä tahansa Finder-ikkunan sivupalkissa Ohjelmat. Voit myös valita Finderin valikkoriviltä Siirry > Apit.

3. Voit siirtää apin roskakoriin jollakin seuraavista tavoista:

• Vedä appi roskakoriin.

• Valitse appi ja valitse valikkoriviltä Arkisto > Siirrä roskakoriin.

• Valitse appi ja paina näppäimistöstä komento-poistonäppäintä.

4. Jos sinua pyydetään antamaan käyttäjätunnus ja salasana, anna Macin ylläpitäjän tilin nimi ja salasana. Ne vastaavat yleensä nimeä ja salasanaa, joilla kirjaudut Maciin.

5. Jos haluat poistaa apin, kun olet siirtänyt sen roskakoriin, valitse Finder > Tyhjennä roskakori.

Macin näyttö, jossa näkyy Roskakori-kuvake

Jos et voi siirtää appia roskakoriin: Et voi poistaa Finderin avulla Macin edellyttämiä appeja, kuten useita macOS:n asentamia appeja.