Ohjelmien poistaminen Macissa

Kun poistat ohjelman, se poistetaan Macin kovalevyltä, jolloin sen käytössä ollut tallennustila vapautuu muiden sisältöjen käyttöön. Voit poistaa ohjelmia Launchpadista tai Finderista.

Ohjelman poistaminen Launcherin avulla

Launchpad tarjoaa kätevän tavan App Storesta ladattujen ohjelmien poistamiseen.

1. Voit avata Launchpadin klikkaamalla sitä Dockissa tai avaamalla sen Ohjelmat-kansiosta. Voit myös nipistää peukalon ja kolme sormea yhteen ohjauslevyllä.
  2. Jos et näe ohjelmaa Launchpadissa, kirjoita ohjelman nimi näytön ylälaidassa olevaan hakukenttään. Voit myös näyttää seuraavan tai edellisen sivun pyyhkäisemällä ohjauslevyllä kahdella sormella oikealle tai vasemmalle.
  3. Paina optionäppäintä (⌥) pitkään tai klikkaa mitä tahansa ohjelmaa ja pidä sitä painettuna, kunnes ohjelmat heiluvat.
  4. Klikkaa poistettavan ohjelman vieressä X-painike ja vahvista sitten valintasi klikkaamalla Poista. Ohjelma poistetaan välittömästi. Ohjelmat, joiden vieressä ei ole X-painike-painiketta, eivät ole peräisin App Storesta tai Mac vaatii niitä. Voit poistaa muualta kuin App Storesta peräisin olevan ohjelman Finderilla.

Ohjelman poistaminen ei peruuta tilausta, jonka olet mahdollisesti ostanut kyseisellä ohjelmalla. Opi peruuttamaan App Storesta ladattujen ohjelmien tilaukset.

Ohjelman poistaminen Finderin avulla

1. Etsi ohjelma Finderissa. Useimmat ohjelmat ovat Ohjelmat-kansiossa, jonka voit avata klikkaamalla minkä tahansa Finder-ikkunan sivupalkissa Ohjelmat. Voit etsiä ohjelman myös Spotlightilla ja sitten pitää komentonäppäintä (⌘) painettuna, samalla kun kaksoisklikkaat ohjelmaa Spotlightissa.
  2. Vedä ohjelma roskakoriin tai valitse ohjelma ja sitten Arkisto > Siirrä roskakoriin.
    Dock, jossa oikealla näkyy roskakorikuvake
  3. Jos sinua pyydetään antamaan käyttäjätunnus ja salasana, anna Macisi ylläpitäjän tilin käyttäjätunnus ja salasana. Ne vastaavat todennäköisesti nimeä ja salasanaa, joilla kirjaudut Maciin.
  4. Voit poistaa ohjelman valitsemalla Finder > Tyhjennä roskakori.

Lisätietoja

Jos haluat käyttää jotakin ohjelmaa sen poistamisen jälkeen, asenna se uudelleen tai palauta se varmuuskopiosta

Opi poistamaan appeja iPhonesta, iPadista ja iPod touchista.

Lue, mitä tehdä, jos Dockissa on kysymysmerkillä merkitty kuvake.