Tietoja Applen AV-digitaalisovittimista iPhonelle, iPadille ja iPod touchille

Digitaalisella AV- tai VGA-sovittimella voit liittää iOS-laitteesi näyttöön, kuten televisioon, projektoriin tai tietokonenäyttöön.

Tarvittavan sovittimen selvittäminen

iPhone-, iPad- tai iPod touch -sisällön peilaaminen toisessa näytössä edellyttää asianmukaista sovitinta. Jos haluat liittää langattomasti, käytä AirPlaytä.

Jos iOS-laitteessa on Lightning-liitäntä

Jos iOS-laitteessa on 30-nastainen telakkaliitäntä

Liitännät kuntoon

Liitä iPhone, iPad tai iPod touch näyttöön seuraavasti:

1. Liitä digitaalinen AV- tai VGA-sovitin iOS-laitteen pohjassa olevaan latausporttiin.
  2. Liitä HDMI- tai VGA-kaapeli sovittimeen.
  3. Liitä HDMI- tai VGA-kaapeli toinen pää toiseen näyttöön (TV, tietokonenäyttö tai projektori).
  4. Kytke virta toiseen näyttöön.
  5. Vaihda tarvittaessa oikeaan kuvalähteeseen toisessa näytössä. Jos tarvitset apua, saat ohjeet näytön käyttöoppaasta.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin näytön pitäisi tulla nyt näkyviin2 televisiossa, tietokonenäytössä tai projekctorissa.

iOS-laitteen lataaminen sen ollessa liitettynä näyttöön

Useimmissa sovittimissa on ylimääräinen Lightning-liitäntä tai 30-nastainen telakkaliitäntä, joten voit ladata iOS-laitetta samalla, kun se on liitettynä toiseen näyttöön. Liitä vain sovittimeen Lightning–USB- tai telakkaliitäntä–USB-liitin. Liitä USB-liitin sitten virranlähteeseen.

Näin saat apua

Selvitä, mitä voit tehdä seuraavien ongelmien ilmetessä.

Jos näet kuvan, mutta ääniä ei kuulu

Varmista, että käytössä on digitaalinen AV-sovitin (jossa on HDMI-portti). Jos käytössä on VGA-sovitin, se ei välitä audiosignaaleja. Äänen kuuleminen VGA-sovitinta käytettäessä edellyttää, että liitäntä tehdään television, tietokonenäytön, projektorin tai stereoiden kuulokemikrofoniliitäntään.

Jos ohjelma ei näytä kuvaa tai toista ääntä

Ohjelma ei ehkä ole yhteensopiva sovittimen kanssa. Tarkista yhteensopivuus ohjelman tietosivulta App Storessa tai ota yhteyttä kehittäjään.

Jos ilmoituksessa edellytetään HDCP-yhteensopivan laitteen käyttöä

Sisältö ei ehkä ole yhteensopiva sovittimen kanssa. Elokuvat, TV-ohjelmat ja tietyt videoiden suoratoisto-ohjelmat edellyttävät HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) -ominaisuutta. Jos yrität toistaa tällaisia elokuvia, TV-ohjelmia ja suoratoistovideoita muulla kuin digitaalisella HDCP-yhteydellä – kuten Applen VGA-sovittimella – saat ilmoituksen, jossa sinua pyydetään käyttämään HDCP-yhteensopivaa laitetta.

Jos tarvitset apua muiden ongelmien kanssa

1. Irrota sovitin iPhonesta, iPadista tai iPod touchista ja televisiosta, tietokonenäytöstä tai projektorista ja liitä se sitten uudelleen.
  2. Varmista, että VGA- tai HDMI-kaapeli toimii, sillä ongelma voi johtua kaapelista.
  3. Poista mahdolliset VGA- tai HDMI-jatkokaapelit tai -muuntimet. VGA- tai HDMI-signaalit eri videomuotoihin (DVI, komposiitti, komponentti) muuntavat lisälaitteet eivät ole yhteensopivia.
  4. Varmista, että laitteessasi on iOS:n uusin versio.

Jos tarvitset lisäapua, pyydä Apple-tukea järjestämään huolto laitteellesi:

1.  Voit selvittää lisälaitteen mallinumeron liittämällä sen iOS-laitteeseesi ja valitsemalla Asetukset > Yleiset > Tietoja > Applen HDMI-sovitin.

2.  iPhone 4, iPad (1. sukupolvi) ja iPod touch (4. sukupolvi) näyttävät vain videot, valokuvat, esitykset ja kuvaesitykset toisessa näytössä. Koko näyttöä ei voi peilata.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.