Macin kirjautumisikkunan kielen vaihtaminen

Tekstit näkyvät kirjautumisikkunassa sillä kielellä, joka valittiin, kun Mac otettiin ensimmäisen kerran käyttöön. Voit vaihtaa kielen tämän artikkelin ohjeiden mukaisesti.

Jos Macissa on vain yksi käyttäjätili

Jos Macissa on vain yksi käyttäjätili, voit vaihtaa kyseisen tilin ensisijaisen kielen toimimalla näiden ohjeiden mukaan. Tällöin myös kirjautumisikkunan kieli vaihtuu:

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Kieli ja alue.
  3. Vedä haluamasi kieli ensisijaisten kielten luettelon alkuun. Jos haluamaasi kieltä ei ole luettelossa, lisää haluamasi kieli klikkaamalla Lisää (+) -painiketta.
  4. Käynnistä Mac uudelleen.

Kun Mac käynnistyy uudelleen, kirjautumisikkunassa käytetään asettamaasi kieltä.

Jos Macissa on useita käyttäjätilejä

Jos Macissa on useita käyttäjätilejä tai haluat vaihtaa vain kirjautumisikkunan kielen, toimi seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojana.
  2. Avaa Pääte-ohjelma Lisäohjelmat-kansiosta.
  3. Kirjoita tai liitä tämä komento Pääte-ohjelmaan:
    sudo languagesetup

4. Paina rivinvaihtonäppäintä.
  5. Kirjoita järjestelmänvalvojan tilin salasana sitä kysyttäessä ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  6. Näyttöön tulee luettelo käytettävissä olevista kielistä. Kirjoita sen kielen vieressä oleva numero, jota haluat käyttää, ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  7. Sulje Pääte.

Kun kirjaudut seuraavan kerran ulos tai käynnistät Macin uudelleen, kirjautumisikkunassa käytetään asettamaasi kieltä.

Näppäimistöasettelun vaihtaminen

Jos haluat valita kirjautumisikkunassa toisen syöttötavan tai näppäimistön, klikkaa valikkorivin oikeassa yläkulmassa olevaa syöttövalikkoa.

Jos et näe syöttövalikkoa, lisää se kirjautumisikkunaan seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään.
  2. Valitse omenavalikosta Järjestelmäasetukset.
  3. Klikkaa Käyttäjät ja ryhmät -kuvaketta.
  4. Klikkaa lukon lukon kuvake kuvaketta. Annan järjestelmänvalvojan käyttäjätunnus ja salasana.
  5. Klikkaa Kirjautumisvalinnat.
  6. Valitse Näytä syöttövalikko sisäänkirjautumisikkunassa.