iPhonen, iPadin ja iPod touchin käyttöönotto

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhone, iPad tai iPod touch otetaan käyttöön.

Jos olet vaihtamassa uuteen laitteeseen

Jos haluat siirtää tietosi toisesta laitteesta uuteen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, toimi seuraavasti:

Muista varmuuskopioida vanha iOS-laitteesi, jotta voit siirtää sen sisällön uuteen laitteeseen.

Jos olet ottamassa käyttöön ensimmäistä iOS-laitettasi

Jos olet jo ottanut uuden laitteesi käyttöön, mutta haluat aloittaa alusta, lue, miten voit tyhjentää iPhonen, iPadin tai iPod touchin.

Muussa tapauksessa toimi seuraavasti:

Käynnistä laite

Laitteen näytössä lukee ”Hei” eri kielillä. Pääset alkuun noudattamalla ohjeita. Jos olet sokea tai sinulla on heikko näkö, voit ottaa VoiceOverin tai zoomauksen käyttöön Hei-näytöltä.

Valitse kieli pyydettäessä. Valitse sitten maasi tai alueesi napauttamalla. Valinta vaikuttaa siihen, miten päivämäärä, kellonaika, yhteystiedot ja muut tiedot näkyvät laitteessasi.

Lue, miten toimia, jos laitteesi ei käynnisty tai jos se on poistettu käytöstä tai vaatii pääsykoodia.

iPhonen tervetulonäyttö sekä Valitse maa tai alue -näyttö

Jos käytössäsi on toinen laite, jossa on iOS 11 tai uudempi, käytä pika-aloitusta

Jos käytössäsi on toinen laite, jossa on iOS 11 tai uudempi, voit ottaa sen avulla uuden laitteesi käyttöön automaattisesti käyttämällä pika-aloitusta. Aseta kaksi laitetta vierekkäin, ja noudata sitten ohjeita

Jos sinulla ei ole toista laitetta, jossa on iOS 11 tai uudempi, jatka napauttamalla Ota käyttöön käsin.

iPhonen pika-aloitusnäyttö

Aktivoi laite

Laitteen aktivointi ja käyttöönoton jatkaminen edellyttävät yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, mobiiliverkkoon tai iTunesiin.

Napauta haluamaasi Wi-Fi-verkkoa tai valitse toinen vaihtoehto. Jos olet ottamassa käyttöön iPhonea tai iPadia (Wi-Fi + Cellular), sinun täytyy ehkä asettaa ensin SIM-kortti sisään.

Lue, mitä tehdä, jos et voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä tai et voi aktivoida iPhoneasi.

iPhonen Valitse Wi-Fi-verkko -näyttö

Ota käyttöön Face ID tai Touch ID ja luo pääsykoodi

Joissakin laitteissa voit ottaa käyttöön Face ID:n tai Touch ID:n. Näillä toiminnoilla voit avata laitteen lukituksen ja tehdä ostoksia kasvojentunnistuksen tai sormenjäljen avulla. Napauta Jatka ja noudata ohjeita tai napauta Ota käyttöön myöhemmin.

Määritä seuraavaksi kuusinumeroinen pääsykoodi, joka suojaa tietojasi. Tarvitset pääsykoodia Face ID:n, Touch ID:n ja Apple Payn kaltaisten toimintojen käyttöön. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia tai jos et halua käyttää pääsykoodia lainkaan, napauta Pääsykoodivalinnat.

iPhonen FaceTime- ja Luo pääsykoodi -näytöt

Palauta tai siirrä tietosi

Jos sinulla on iCloud- tai iTunes-varmuuskopio tai Android-laite, voit palauttaa tai siirtää tietosi vanhasta laitteesta uuteen laitteeseen.

Jos sinulla ei ole varmuuskopiota tai toista laitetta, valitse Ota käyttöön uutena [laitteena].

iPhonen Apit ja data -näyttö

Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi

Anna Apple ID:si ja salasanasi tai napauta Eikö sinulla ole Apple ID:tä tai unohditko sen? -kohtaa. Tästä kohdasta voit palauttaa Apple ID:si tai salasanasi, luoda Apple ID:n tai ottaa sen käyttöön myöhemmin. Jos käytät useampaa kuin yhtä Apple ID:tä, napauta Käytetäänkö iCloudille ja iTunesille eri Apple ID:itä? -kohtaa.

Kun kirjaudut Apple ID:llä, sinulta saatetaan pyytää edellisen laitteesi vahvistuskoodia.

Apple ID:n käyttöönottonäyttö iPhonessa

Ota käyttöön Siri ja muita palveluita

Seuraavaksi sinulta kysytään, haluatko ottaa käyttöön palveluita ja ominaisuuksia, kuten Sirin. Jotkin laitteet pyytävät puhumaan muutamia lauseita, jotta Siri oppii tuntemaan äänesi.

Jos kirjauduit Apple ID:lläsi, ota seuraavien ohjeiden avulla käyttöön Apple Pay ja iCloud-avainnippu.

Sirin käyttöönottonäyttö iPhonessa

Ruutuaika-toiminnon käyttöönotto

Ruutuaika-toiminnosta saat tietoja siitä, kuinka paljon sinä ja lapsesi käytätte laitteita. Sillä voit myös määrittää rajoituksia päivittäiselle appikäytölle.

Ruutuaika-toiminnon käyttöönottonäyttö iPhonessa

Automaattisten päivitysten ja muiden toimintojen käyttöönotto

Seuraavissa näytöissä voit päättää, jaatko tietoja appien kehittäjille ja sallitko iOS:n päivittää käyttöjärjestelmän automaattisesti. Voit myös ottaa True Tonen käyttöön, jos iPhonesi tai iPadisi tukee sitä. Voit myös säätää Koti-valikon kuvakkeiden ja tekstin kokoa Näytön zoomaus -toiminnolla.

Jos sinulla on iPhone X tai tätä uudempi, lue lisätietoja iOS 12:n uusista toiminnoista ja eleistä. Jos käytössäsi on iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 tai iPhone 8 Plus, voit mukauttaa Koti-painikkeen klikkauksen.

Automaattisten päivitysten käyttöönottonäyttö iPhonessa

Käyttöönoton viimeistely

Aloita laitteen käyttö napauttamalla Aloita. Luo turvallinen kopio tiedoistasi varmuuskopion avulla. Lue sitten lisätietoja muista ominaisuuksista iPhoneniPadin tai iPod touchin käyttöoppaasta.

Jos olet uusi iPhonen käyttäjä, lue lisää iPhonen käyttöönotosta ja käytöstä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.