iPhonen, iPadin ja iPod touchin käyttöönotto

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhone, iPad tai iPod touch otetaan käyttöön.

Jos olet vaihtamassa uuteen laitteeseen

Jos haluat siirtää tietosi toisesta laitteesta uuteen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, toimi seuraavasti:

Muista varmuuskopioida vanha iOS-laitteesi, jotta voit siirtää sen sisällön uuteen laitteeseen.

Jos olet ottamassa käyttöön ensimmäistä iOS-laitettasi

Jos olet jo ottanut uuden laitteesi käyttöön, mutta haluat aloittaa alusta, lue, miten voit tyhjentää iPhonen, iPadin tai iPod touchin.

Muussa tapauksessa toimi seuraavasti:

Käynnistä laite

Pidä laitteen virtapainiketta painettuna, kunnes näet Apple-logon. Näet sitten tervehdyksen monilla eri kielillä. Pääset alkuun noudattamalla ohjeita. Jos olet sokea tai sinulla on heikko näkö, voit ottaa VoiceOverin tai zoomauksen käyttöön Hei-näytöltä.

Valitse kieli pyydettäessä. Valitse sitten maasi tai alueesi napauttamalla. Valinta vaikuttaa siihen, miten päivämäärä, kellonaika, yhteystiedot ja muut tiedot näkyvät laitteessasi. Tässä kohtaa voit napauttaa sinistä käyttöapupainiketta ottaaksesi käyttöön käyttöapuvalinnat, joiden avulla voit optimoida asennuskokemuksesi ja uuden laitteesi käyttökokemuksen.

Lue, miten toimia, jos laitteesi ei käynnisty tai jos se on poistettu käytöstä tai vaatii pääsykoodia.

Jos käytössäsi on toinen laite, jossa on iOS 11 tai uudempi, käytä pika-aloitusta

Jos käytössäsi on toinen laite, jossa on iOS 11 tai uudempi, voit ottaa sen avulla uuden laitteesi käyttöön automaattisesti käyttämällä pika-aloitusta. Aseta kaksi laitetta vierekkäin ja toimi sitten ohjeiden mukaisesti

Jos sinulla ei ole toista laitetta, jossa on iOS 11 tai uudempi, jatka napauttamalla Ota käyttöön käsin.

Aktivoi laite

Laitteen aktivointi ja käyttöönoton jatkaminen edellyttävät yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, mobiiliverkkoon tai iTunesiin.

Napauta haluamaasi Wi-Fi-verkkoa tai valitse toinen vaihtoehto. Jos olet ottamassa käyttöön iPhonea tai iPadia (Wi-Fi + Cellular), sinun täytyy ehkä asettaa ensin SIM-kortti sisään.

Lue, mitä tehdä, jos et voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä tai et voi aktivoida iPhoneasi.

Ota käyttöön Face ID tai Touch ID ja luo pääsykoodi

Joissakin laitteissa voit ottaa käyttöön Face ID:n tai Touch ID:n. Näillä toiminnoilla voit avata laitteen lukituksen ja tehdä ostoksia kasvojentunnistuksen tai sormenjäljen avulla. Napauta Jatka ja noudata ohjeita tai napauta Ota käyttöön myöhemmin Asetuksissa.

Määritä seuraavaksi kuusinumeroinen pääsykoodi, joka suojaa tietojasi. Tarvitset pääsykoodia Face ID:n, Touch ID:n ja Apple Payn kaltaisten toimintojen käyttöön. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia tai jos et halua käyttää pääsykoodia lainkaan, napauta Pääsykoodivalinnat.

Palauta tai siirrä tietosi

Jos sinulla on iCloud- tai iTunes-varmuuskopio tai Android-laite, voit palauttaa tai siirtää tietosi vanhasta laitteesta uuteen laitteeseen.

Jos sinulla ei ole varmuuskopiota tai toista laitetta, valitse Älä siirrä appeja ja tietoja.

Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi

Anna Apple ID:si ja salasanasi tai napauta Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n? Tästä kohdasta voit palauttaa Apple ID:si tai salasanasi, luoda Apple ID:n tai ottaa sen käyttöön myöhemmin. Jos käytät useampaa kuin yhtä Apple ID:tä, napauta Käytetäänkö iCloudille ja iTunesille eri Apple ID:itä? -kohtaa.

Kun kirjaudut Apple ID:llä, sinulta saatetaan pyytää edellisen laitteesi vahvistuskoodia.

Ota käyttöön automaattiset päivitykset ja muita toimintoja

Seuraavilla näytöillä voit valita, haluatko jakaa tietoja appien kehittäjien kanssa ja sallia automaattiset iOS-päivitykset.

Ota käyttöön Siri ja muita palveluita

Seuraavaksi sinulta kysytään, haluatko ottaa käyttöön palveluita ja ominaisuuksia, kuten Sirin. Jotkin laitteet pyytävät puhumaan muutamia lauseita, jotta Siri oppii tuntemaan äänesi.

Jos kirjauduit Apple ID:lläsi, ota seuraavien ohjeiden avulla käyttöön Apple Pay ja iCloud-avainnippu.

Ota käyttöön Ruutuaika ja muita näyttövaihtoehtoja

Ruutuaika-toiminnosta saat tietoja siitä, kuinka paljon sinä ja lapsesi käytätte laitteita. Sillä voit myös määrittää rajoituksia päivittäiselle appikäytölle. Kun otat Ruutuaika-toiminnon käyttöön, voit ottaa käyttöön True Tonen, jos laitteesi tukee sitä, ja käyttää näytön zoomausta säätääksesi kuvakkeiden ja tekstin kokoa Koti-valikossa.

Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, lue lisätietoja laitteesi käytöstä eleiden avulla. Jos käytössäsi on iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 tai iPhone 8 Plus, voit mukauttaa Koti-painikkeen klikkauksen.

Käyttöönoton viimeistely

Aloita laitteen käyttö napauttamalla Aloita. Luo turvallinen kopio tiedoistasi varmuuskopion avulla. Lue sitten lisätietoja muista ominaisuuksista iPhoneniPadin tai iPod touchin käyttöoppaasta.

Jos olet uusi iPhonen käyttäjä, lue lisää iPhonen käyttöönotosta ja käytöstä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.