iPhonen tai iPadin käyttöönotto

Lue ohjeet iPhonen tai iPadin käyttöönottoon.

Jos olet jo ottanut uuden laitteesi käyttöön, mutta haluat aloittaa alusta, lue ohjeet siihen, miten voit tyhjentää iPhonen tai iPadin.

iPhone tai iPadin käynnistäminen

Pidä laitteen virtapainiketta painettuna, kunnes näet Apple-logon. Näet sitten tervehdyksen monilla eri kielillä. Aloita noudattamalla näytöllä annettuja ohjeita.

Jos olet sokea tai sinulla on heikko näkö, voit ottaa VoiceOverin tai zoomauksen käyttöön Hei-näytöltä.

Uusi iPhone, jossa näkyy Hei-näyttö.

Pika-aloituksen käyttö tai käyttöönotto manuaalisesti

Jos sinulla on käytettävissäsi toinen laite, sen ja Pika-aloituksen avulla voit ottaa uuden laitteesi käyttöön automaattisesti.

Jos sinulla ei ole toista laitetta, napauta Ota käyttöön käsin.

Tässä yhteydessä voit napauttaa sinistä käyttöapupainiketta, jos haluat määrittää käyttöapuvalinnat.

Uusi iPhone, jossa näkyy Pika-aloitus-näyttö. Ohjeet kehottavat sinua asettamaan nykyisen laitteesi ja uuden laitteesi lähelle toisiaan.

iPhonen tai iPadin aktivointi

Laitteen aktivointi ja käyttöönoton jatkaminen edellyttävät yhteyttä Wi-Fi-verkkoon tai mobiiliverkkoon.

Napauta Wi-Fi-verkkoa, jota haluat käyttää (jos käytettävissä on verkko). Jos haluat käyttää laitteen mobiiliyhteyttä, napauta Jatka ilman Wi‑Fiä. Jos olet ottamassa käyttöön iPhonea tai iPadia (Wi-Fi + Cellular), sinun on ehkä asennettava iPhonen SIM-kortti tai iPadin SIM-kortti ensin. Sinua saatetaan myös pyytää aktivoimaan eSIM.

Lue, mitä tehdä, jos et voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä tai et voi aktivoida iPhoneasi.

Ota käyttöön Face ID tai Touch ID ja luo pääsykoodi

Jos haluat käyttää laitteen avaamiseen ja ostosten tekemiseen kasvojentunnistusta tai sormenjälkeä, ota Face ID tai Touch ID käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti.

Määritä seuraavaksi kuusinumeroinen pääsykoodi, joka suojaa tietojasi. Tarvitset pääsykoodia Face ID:n, Touch ID:n ja Apple Payn kaltaisten toimintojen käyttöön. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia tai jos et halua käyttää pääsykoodia lainkaan, napauta Pääsykoodivalinnat.

Tietojen appien palauttaminen tai siirtäminen

Valitse, miten haluat palauttaa tai siirtää vanhan laitteesi tiedot uuteen laitteeseesi. Voit käyttää iCloud-varmuuskopiota tai tietokoneella tehtyä varmuuskopiota. Voit myös siirtää tiedot Android-laitteesta.

Jos sinulla ei ole varmuuskopiota tai toista laitetta, valitse Älä siirrä appeja ja tietoja.

Uuden iPhonen näytöllä on auki Apit ja data -näyttö, jossa voit valita miten tiedot siirretään uuteen laitteeseen.

Kirjautuminen sisään Apple ID:llä

Anna Apple ID:si ja salasanasi tai napauta Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n? Tästä kohdasta voit palauttaa Apple ID:si tai salasanasi, luoda Apple ID:n tai ottaa sen käyttöön myöhemmin.

Jos käytät useampaa kuin yhtä Apple ID:tä, napauta Käytetäänkö iCloudille ja iTunesille eri Apple ID:itä? -kohtaa.

Kun kirjaudut Apple ID:llä, sinulta saatetaan pyytää edellisen laitteesi vahvistuskoodia.

Uudessa iPhonessa näkyy Apple ID -näyttö, jossa voit kirjautua sisään Apple ID:llä ja salasanalla.

Ota käyttöön automaattiset päivitykset ja muita toimintoja

Toimi näytön ohjeiden mukaisesti ja anna iOS:lle tai iPadOS:lle lupa päivittää automaattisesti ja ottaa käyttöön muita ominaisuuksia, esimerkiksi iMessage, FaceTime, Sijaintipalvelut sekä Analyysi.

Ota käyttöön Siri ja muita palveluita

Seuraavaksi sinulta kysytään, haluatko ottaa käyttöön palveluita ja ominaisuuksia, esimerkiksi Sirin. Jotkin laitteet pyytävät puhumaan muutamia lauseita, jotta Siri oppii tuntemaan äänesi.

Jos kirjauduit Apple ID:lläsi, ota seuraavien ohjeiden avulla käyttöön Apple Pay ja iCloud-avainnippu.

Ota käyttöön Ruutuaika ja muita näyttövaihtoehtoja

Ota Ruutuaika käyttöön näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti. Se tarjoaa sinulle tietoa siitä, paljonko sinä ja lapsesi käytätte aikaa laitteillanne. Sillä voit myös määrittää rajoituksia päivittäiselle appikäytölle.

Voit ottaa käyttöön myös True Tonen, jos laitteesi tukee sitä, ja käyttää näytön zoomausta säätääksesi kuvakkeiden ja tekstin kokoa Koti-valikossa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.