iPhonen, iPadin ja iPod touchin käyttöönotto

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhone, iPad tai iPod touch otetaan käyttöön.

Jos vaihdat uuteen puhelimeen

Jos haluat siirtää tietosi toisesta laitteesta uuteen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, toimi seuraavasti:

Muista varmuuskopioida vanha iOS-laitteesi, jotta voit siirtää sen sisällön uuteen laitteeseen.

Jos otat ensimmäistä iPhoneasi käyttöön

Jos olet jo ottanut uuden iPhonesi käyttöön, mutta haluat aloittaa alusta, lue toimintaohjeet siihen. Muussa tapauksessa ota uusi iPhonesi käyttöön seuraavien ohjeiden avulla.

Käynnistä laite

Laitteen näytössä lukee ”Hei” eri kielillä. Avaa laitteen lukitus painamalla Koti-painiketta ja aloita määritys.

Jos olet sokea tai sinulla on heikko näkö, voit ottaa VoiceOverin tai zoomauksen käyttöön tervetulonäytöstä.

Lue, miten toimia, jos laitteesi ei käynnisty tai jos se on poistettu käytöstä tai vaatii pääsykoodia.

Valitse kieli ja maa tai alue

Valitse kieli pyydettäessä. Valitse sitten maasi tai alueesi napauttamalla. Valinta vaikuttaa siihen, miten päivämäärä, kellonaika, yhteystiedot ja muut tiedot näkyvät laitteessasi.

Laitteen aktivointi

Laitteen aktivointi ja käyttöönoton jatkaminen edellyttää yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, mobiiliverkkoon tai iTunesiin.

Napauta haluamaasi Wi-Fi-verkkoa tai valitse toinen vaihtoehto. Jos olet ottamassa käyttöön iPhonea tai iPadia (Wi-Fi + Cellular), sinun täytyy ehkä asettaa ensin SIM-kortti sisään.

Päätä sitten, haluatko ottaa sijaintipalvelut käyttöön. Tarvitset ominaisuutta Karttojen ja Etsi ystäväni -apin kaltaisten appien käyttöön.

Lue, mitä tehdä, jos et voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä tai et voi aktivoida iPhoneasi.

Touch ID:n käyttöönotto ja pääsykoodin luominen

Joissakin laitteissa voit ottaa käyttöön Touch ID:n. Ominaisuuden avulla voit käyttää sormenjälkeäsi laitteen lukituksen avaamiseen ja ostosten tekemiseen.

Määritä seuraavaksi kuusinumeroinen pääsykoodi, joka suojaa tietojasi. Tarvitset pääsykoodia Touch ID:n ja Apple Payn kaltaisiin ominaisuuksiin. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia tai jos et halua käyttää pääsykoodia lainkaan, napauta Pääsykoodivalinnat.

Tietojen palauttaminen tai siirtäminen

Jos sinulla on iCloud- tai iTunes-varmuuskopio tai Android-laite, voit palauttaa tai siirtää tietosi vanhasta laitteesta uuteen laitteeseen.

Jos sinulla ei ole varmuuskopiota tai toista laitetta, valitse Ota käyttöön uutena iPhonena.

Apple ID:llä kirjautuminen ja iCloud Driven käyttöönotto

Anna Apple ID:si ja salasanasi tai napauta ”Eikö sinulla ole Apple ID:tä tai unohditko sen?”. Tästä kohdasta voit palauttaa Apple ID:si tai salasanasi, luoda Apple ID:n tai määrittää sen myöhemmin.

Jos käytät useampaa kuin yhtä Apple ID:tä, napauta Käytä iCloudille ja iTunesille eri Apple ID:itä.

Hyväksy sitten iOS:n käyttöehdot. Jos kirjauduit Apple ID:lläsi, ota seuraavien ohjeiden avulla käyttöön iCloud Drive, Apple Pay ja iCloud-avainnippu.

Sirin käyttöönotto

Valitse, haluatko käyttää Siriä. Jotkin laitteet pyytävät puhumaan muutamia lauseita, jotta Siri oppii tuntemaan äänesi.

Koti-painikkeen naksauksen mukauttaminen

Jos sinulla on iPhone 7 tai iPhone 7 Plus, voit määrittää Koti-painikkeen toiminnan sitä painettaessa. Napauta vaihtoehtoa ja kokeile painamalla Koti-painiketta. Määritä mieluisin asetus napauttamalla Seuraava.

Jos haluat ohittaa tämän näytön tai määrittää Koti-painikkeen myöhemmin, napauta Asetukset-kohdassa Mukauta myöhemmin.

Appianalyysia ja näytön tarkkuutta koskevien asetusten valinta

Valitse, haluatko jakaa tietoja appien kehittäjien kanssa.

Jos sinulla on iPhone 6 tai uudempi, voit valita kahdesta näytön tarkkuudesta: Normaali-tilassa näyttöön mahtuu enemmän sisältöä, kun taas Zoomaus-tilassa teksti ja ohjaimet ovat suuremmat. Jatka napauttamalla Seuraava.

Käyttöönoton viimeistely

Aloita laitteen käyttö napauttamalla Aloita. Luo turvallinen kopio tiedoistasi varmuuskopion avulla. Lue sitten lisätietoja muista ominaisuuksista iPhoneniPadin tai iPod touchin käyttöoppaasta.

Jos olet uusi iPhonen käyttäjä, lue lisää iPhonen käyttöönotosta ja käytöstä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.