iPhonen, iPadin ja iPod touchin käytön aloittaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhone, iPad tai iPod touch otetaan käyttöön.

Voit milloin tahansa keskeyttää laitteen käyttöönoton ja aloittaa sen alusta painamalla Koti-painiketta.

Käynnistä laite

Laitteen näytöllä lukee "Hei" eri kielillä. Liu'uta vasemmalta oikealle missä tahansa tällä näytöllä.

Jos olet sokea tai sinulla on heikko näkö, voit ottaa VoiceOverin tai zoomauksen käyttöön Hei-näytöltä.

Löydät IMEI/MEID- ja ICCID-koodit napauttamalla näytön oikeassa alakulmassa olevaa i-merkkiä.

Valitse kieli ja maa

Valitse kieli pyydettäessä. Valitse sitten maasi tai alueesi. Valinta vaikuttaa siihen, miten päivämäärän, kellonajan ja yhteystietojen kaltaiset tiedot näkyvät laitteessasi.

Muodosta internet-yhteys ja valitse sijaintipalvelut

Muodosta yhteys napauttamalla jotakin Wi-Fi-verkkoa. Jos olet ottamassa käyttöön iPhonea tai iPadia, jossa on toimiva matkapuhelinliittymä, voit vaihtoehtoisesti valita Käytä mobiiliyhteyttä. Lue ohjeita, jos Wi-Fi-yhteyden muodostaminen ei onnistu.

Päätä sitten, haluatko ottaa sijaintipalvelut käyttöön. Tarvitset niitä Karttojen ja Etsi ystäväni -ohjelman kaltaisten ohjelmien käyttöön.

Ota Touch ID käyttöön ja luo pääsykoodi

Joissakin laitteissa voit ottaa käyttöön Touch ID:n. Touch ID:n avulla voit käyttää sormenjälkeäsi laitteen lukituksen avaamiseen ja ostosten tekemiseen.

Aseta sitten kuusinumeroinen pääsykoodi, jotta tietosi pysyvät turvassa. Tarvitset pääsykoodia Touch ID:n ja Apple Payn kaltaisiin ominaisuuksiin. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia tai jos et halua käyttää pääsykoodia lainkaan, napauta Pääsykoodivalinnat.

Palauta tai siirrä ohjelmasi ja tietosi

Napauta Palauta iCloud-varmuuskopiosta, Palauta iTunes-varmuuskopiosta, Ota käyttöön uutena tai Siirrä data Androidista.

Kirjaudu Apple ID:lläsi ja ota iCloud Drive käyttöön

Anna Apple ID ja salasana. Jos haluat ohittaa tämän vaiheen tai jos sinulla ei ole Apple ID:tä, napauta Minulla ei ole Apple ID:tä tai unohdin sen.

Jos käytät useampaa kuin yhtä Apple ID:tä, napauta Haluatko eri Apple ID:t iCloudille ja iTunesille.

Jos olet kirjautuneena Apple ID:llä ja olet luonut pääsykoodin, laite saattaa pyytää ottamaan iCloud Driven, Apple Payn ja iCloud-avainnipun käyttöön.

Ota Siri käyttöön

Valitse, haluatko käyttää Siriä. Jotkin laitteet pyytävät puhumaan muutamia lauseita, jotta Siri oppii tuntemaan äänesi.

Valitse ohjelma-analyysia ja näytön tarkkuutta koskevat asetukset

Valitse, haluatko jakaa tietoja ohjelmien kehittäjien kanssa.

Jos sinulla on iPhone 6 tai sitä uudempi iPhone-malli, voit valita kahdesta näytön tarkkuudesta. Normaali-tilassa näytölle mahtuu enemmän sisältöä, kun taas Zoomaus-tilassa teksti ja ohjaimet ovat suuremmat. Jatka sitten napauttamalla Seuraava.

Viimeistele käyttöönotto

Aloita laitteen käyttö napauttamalla Aloita. Luo turvallinen kopio tiedoistasi ottamalla varmuuskopio. Lue sitten lisätietoja muista ominaisuuksista iPhoneniPadin tai iPod touchin käyttöoppaasta.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: