iPhonen, iPadin ja iPod touchin käyttöönotto

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhone, iPad tai iPod touch otetaan käyttöön.

Uuteen laitteeseen vaihtaminen

Jos haluat siirtää tietosi toisesta laitteesta uuteen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, toimi seuraavasti:

Muista varmuuskopioida vanha iOS-laitteesi, jotta voit siirtää sen sisällön uuteen laitteeseen.

Ensimmäisen iOS-laitteen käyttöönotto

Jos olet jo ottanut uuden laitteesi käyttöön, mutta haluat aloittaa alusta, lue, miten voit tyhjentää iPhonen, iPadin tai iPod touchin.

Muussa tapauksessa toimi seuraavasti:

Käynnistä laite

Laitteen näytössä lukee ”Hei” eri kielillä. Avaa laitteen lukitus ja aloita käyttöönotto painamalla Koti-painiketta. Jos olet sokea tai sinulla on heikko näkö, voit ottaa VoiceOverin tai zoomauksen käyttöön tervehdysnäytöstä.

Valitse kieli pyydettäessä. Valitse sitten maasi tai alueesi napauttamalla. Valinta vaikuttaa siihen, miten päivämäärä, kellonaika, yhteystiedot ja muut tiedot näkyvät laitteessasi.

Lue, miten toimia, jos laitteesi ei käynnisty tai jos se on poistettu käytöstä tai vaatii pääsykoodia.

Pika-aloituksen käyttäminen toisen iOS 11 -laitteen avulla

Jos sinulla on toinen iOS 11:tä käyttävä laite, voit sen ja pika-aloituksen avulla ottaa uuden laitteesi käyttöön automaattisesti. Aseta kaksi laitetta vierekkäin ja noudata ohjeita

Jos sinulla ei ole toista iOS 11 -laitetta, jatka napauttamalla Ota käyttöön käsin.

Laitteen aktivointi

Laitteen aktivointi ja käyttöönoton jatkaminen edellyttää yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, mobiiliverkkoon tai iTunesiin.

Napauta haluamaasi Wi-Fi-verkkoa tai valitse toinen vaihtoehto. Jos olet ottamassa käyttöön iPhonea tai iPadia (Wi-Fi + Cellular), sinun täytyy ehkä asettaa ensin SIM-kortti sisään.

Lue, mitä tehdä, jos et voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä tai et voi aktivoida iPhoneasi.

Touch ID:n käyttöönotto ja pääsykoodin luominen

Joissakin laitteissa voit ottaa käyttöön Touch ID:n. Ominaisuuden avulla voit käyttää sormenjälkeäsi laitteen lukituksen avaamiseen ja ostosten tekemiseen. Napauta Jatka ja noudata ohjeita tai napauta Ota käyttöön myöhemmin.

Määritä seuraavaksi kuusinumeroinen pääsykoodi, joka suojaa tietojasi. Tarvitset pääsykoodia Touch ID:n ja Apple Payn kaltaisiin ominaisuuksiin. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia tai jos et halua käyttää pääsykoodia lainkaan, napauta Pääsykoodivalinnat.

Tietojen palauttaminen tai siirtäminen

Jos sinulla on iCloud- tai iTunes-varmuuskopio tai Android-laite, voit palauttaa tai siirtää tietosi vanhasta laitteesta uuteen laitteeseen.

Jos sinulla ei ole varmuuskopiota tai toista laitetta, valitse Ota käyttöön uutena [laitteena].

Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi

Syötä Apple ID:si ja salasanasi tai napauta Eikö sinulla ole Apple ID:tä tai unohditko sen. Tästä kohdasta voit palauttaa Apple ID:si tai salasanasi, luoda Apple ID:n tai ottaa sen käyttöön myöhemmin. Jos käytät useampaa kuin yhtä Apple ID:tä, napauta Käytetäänkö iCloudille ja iTunesille eri Apple ID:itä.

Hyväksy seuraavaksi iOS-käyttöehdot ja ota Sijaintipalvelut käyttöön. Tarvitset ominaisuutta käyttääksesi esimerkiksi appeja Kartat ja Etsi ystäväni.

Jos kirjauduit Apple ID:lläsi, ota seuraavien ohjeiden avulla käyttöön Apple Pay ja iCloud-avainnippu.

Sirin käyttöönotto

Valitse, haluatko käyttää Siriä. Jotkin laitteet pyytävät puhumaan muutamia lauseita, jotta Siri oppii tuntemaan äänesi.

Appianalyysin, True Tonen ja Koti-painikkeen asetusten valinta

Valitse, haluatko jakaa tietoja appien kehittäjien kanssa.

Laita seuraavaksi päälle True Tone -näyttö, jos iPhonesi tai iPadisi tukee sitä. True Tone säätää näytön värejä ja voimakkuutta saadakseen kuvat näyttämään luonnollisemmilta.

Jos sinulla on iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 tai iPhone 8 Plus, voit säätää Koti-painikkeen naksausta. Napauta vaihtoehtoa ja kokeile sitä painamalla Koti-painiketta. Määritä mieluisin asetus napauttamalla Seuraava.

Näytön tarkkuuden valinta

Jos sinulla on iPhone 6 tai uudempi, voit valita kahdesta näytön tarkkuudesta. Normaali-tilassa näyttöön mahtuu enemmän sisältöä, kun taas Zoomattu-tilassa teksti ja ohjaimet ovat suuremmat. Jatka napauttamalla Seuraava.

Käyttöönoton viimeistely

Aloita laitteen käyttö napauttamalla Aloita. Luo turvallinen kopio tiedoistasi varmuuskopion avulla. Lue sitten lisätietoja muista ominaisuuksista iPhoneniPadin tai iPod touchin käyttöoppaasta.

Jos olet uusi iPhonen käyttäjä, lue lisää iPhonen käyttöönotosta ja käytöstä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.