Kuvien muokkaaminen ja merkintöjen tekeminen PDF-tiedostoihin Macin Esikatselussa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit esimerkiksi tehdä merkintöjä PDF-tiedostoihin ja allekirjoittaa ne sekä muokata kuvia.

Macin Esikatselu

Merkintöjen tekeminen PDF-tiedostoihin

Voit muun muassa lisätä tekstiä ja kommentteja PDF-tiedostoihin, allekirjoittaa dokumentteja ja korostaa tekstiä.

Tekstin lisääminen

1. Useimmissa PDF-tiedostoissa voit klikata tekstikenttää ja sitten kirjoittaa.
  2. Jos et pysty lisäämään tekstiä olemassa olevaan tekstikenttään, lisää tekstiruutu. Valitse Työkalut > Huomautus > Teksti ja kirjoita sitten. Voit siirtää tekstiruudun dokumentissa mihin tahansa kohtaan.
  3. Jos haluat näyttää tekstiruudun tekstin fontin, koon ja värivalinnat, valitse Näytä > Näytä merkintätyökalupalkki ja klikkaa sitten Tekstityyli.

Tekstin korostaminen

1. Voit laittaa korostustilan päälle tai pois päältä klikkaamalla Korostustilan painike. Kun korostustila on päällä, tämä korostuspainike on valittuna.
  2. Jos haluat vaihtaa väriä tai siirtyä käyttämään päälle- tai alleviivausta, klikkaa Korostustilan painike -kuvakkeen vieressä käännetty poisjääntimerkki ja valitse haluamasi vaihtoehto.
  3. Kun korostustila on päällä, korostukset tulevat näkyviin aina, kun valitset tekstiä.
  4. Voit poistaa korostuksen ctrl-klikkaamalla tekstiä ja valitsemalla sitten Poista korostus.

Merkintöjen lisääminen

1. Valitse Työkalut > Huomautus > Merkintä.
  2. Jos haluat avata merkinnän, klikkaa merkintäruutua ja kirjoita.
  3. Jos haluat sulkea merkinnän, klikkaa merkintäruudun ulkopuolella. Voit siirtää merkinnät dokumentissa mihin tahansa kohtaan.
  4. Jos haluat nähdä kaikki merkinnät ja korostukset, valitse Näytä > Korostukset ja merkinnät.

Allekirjoituksen lisääminen

1. Klikkaa Merkintätyökalupalkki-painike ja sitten Allekirjoitukset-painike.
  2. Klikkaa Luo allekirjoitus ja valitse sitten jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos sinulla on ohjauslevy, allekirjoita nimesi sormellasi. Jos sinulla on Force Touch -ohjauslevy, voit allekirjoittaa paksummalla ja tummemmalla viivalla painamalla ohjauslevyä voimakkaammin. Kun olet allekirjoittanut nimesi, paina mitä tahansa näppäimistön näppäintä.
    • Jos sinulla on sisäinen kamera, allekirjoita nimesi paperilapulle ja pidä paperilappua kameran edessä.
  3. Klikkaa Valmis.
  4. Valitse allekirjoitus, jonka haluat lisätä dokumenttiin. Voit siirtää allekirjoituksen dokumentissa mihin tahansa kohtaan ja muuttaa sen kokoa.
    PDF-mallitiedosto, johon on lisätty merkintöjä

Kuvien muokkaaminen

• Rajaa: valitse rajattava alue vetämällä ja valitse sitten Työkalut > Rajaa.
  • Pyöritä: valitse Työkalut > Pyöritä vasemmalle tai Pyöritä oikealle.
  • Säädä väriä: valitse Työkalut > Säädä väriä ja tee sitten säätö vetämällä liukusäädintä.
  • Säädä kokoa: valitse Työkalut > Säädä kokoa, anna haluamasi mitat ja klikkaa OK.
  • Käytä muokkaussäätimiä nopeasti: klikkaa Merkintätyökalupalkki-painike.
    Kuvien muokkaaminen Esikatselussa

Jakaminen ja vieminen

• Jos haluat jakaa tiedoston, valitse Tiedosto > Jaa ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto.
  • Jos haluat tallentaa dokumentin tai kuvan toisessa muodossa, valitse Tiedosto > Vie, valitse muoto ja klikkaa sitten Tallenna.