Internet-yhteyden muodostaminen Macissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muodostaa internet-yhteyden Wi-Fin, oman hotspotin ja Ethernetin avulla.

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon

Klikkaa Wi-Fi-kuvaketta  valikkorivillä ja valitse sitten verkko valikosta. Ennen kuin voit muodostaa yhteyden verkkoon, sinua saatetaan pyytää antamaan verkon salasana tai hyväksymään käyttöehdot.

Tarvitsetko apua?

• Jos et näe Wi-Fi-kuvaketta  valikkorivillä, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Verkko. Valitse sivupalkista Wi-Fi ja valitse sitten Näytä Wi-Fi-tila valikkorivillä.
  • Lue, mitä voit tehdä, jos Mac ei muodosta yhteyttä internetiin Wi-Fi-verkkoon liittymisen jälkeen.
  • Jos haluat muodostaa yhteyden kätkettyyn Wi-Fi-verkkoon, valitse Wi-Fi-valikosta Muut verkot (tai Liity muuhun verkkoon)  ja valitse sitten Muu. Anna pyydetty verkon nimi, suojaustiedot ja salasana.

Yhteyden muodostaminen oman hotspotin avulla

Useimmissa matkapuhelinliittymissä voit jakaa iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) mobiilidatayhteyden Macisi kanssa. Lue, miten voit määrittää oman hotspotin.

Yhteyden muodostaminen Ethernetin avulla

Jos haluat käyttää kiinteää internet-yhteyttä, liitä Ethernet-kaapeli reitittimen tai modeemin ja Macin Ethernet-portin väliin. Jotkin Mac-mallit edellyttävät Ethernet-sovitinta, esimerkiksi Belkinin USB-C–Gigabit Ethernet -sovitinta tai Applen Thunderbolt–Gigabit Ethernet -sovitinta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.