Internetyhteyden muodostaminen Macissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muodostaa internetyhteyden Wi-Fin, yhteyspisteen ja Ethernetin avulla.

Wi-Fin käyttäminen

Ota selvää, miten voit muodostaa yhteyden avoimeen, suojattuun tai kätkettyyn Wi-Fi-verkkoon. Voit luoda myös uuden Wi-Fi-verkon.

Wi-Fi-verkkojen luettelo

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon

Klikkaa valikkorivillä Wi-Fi-kuvaketta ja valitse sitten verkko. Jos Wi-Fi on pois päältä, klikkaa Wi-Fi pois päältä -kuvaketta ja valitse sitten Laita Wi-Fi päälle.*

Jos muodostat yhteyden julkiseen Wi-Fi-verkkoon, näyttöön saattaa tulla ikkuna, jossa sinua pyydetään hyväksymään käyttöehdot, ennen kuin voit muodostaa yhteyden.

Yhteyden muodostaminen suojattuun Wi-Fi-verkkoon

Suojatut Wi-Fi-verkot on suojattu salasanalla, ja niiden nimen vieressä näkyy Lukko-kuvake

1. Klikkaa valikkorivillä Wi-Fi-kuvaketta. Jos Wi-Fi on pois päältä, klikkaa Wi-Fi pois päältä -kuvaketta ja valitse sitten Laita Wi-Fi päälle.*
  2. Valitse verkko.
  3. Anna salasana ja klikkaa sitten Liity. Jos et tiedä Wi-Fi-verkon salasanaa, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään.

Yhteyden muodostaminen kätkettyyn verkkoon

1. Klikkaa valikkorivillä Wi-Fi-kuvaketta. Jos Wi-Fi on pois päältä, valitse Wi-Fi pois päältä -kuvaketta ja sitten Laita Wi-Fi päälle.*
  2. Valitse Liity muuhun verkkoon.
  3. Anna verkon nimi. Varmista, että annat verkon nimen oikein.
  4. Jos verkko on suojattu, valitse Suojaustyyppi ja anna sitten salasana.
  5. Klikkaa Liity.

Lue, mitä tehdä, jos et pysty muodostamaan yhteyttä kätkettyyn verkkoon.

Wi-Fi-verkon luominen

Jos käytettävissäsi on internetpalvelu, voit luoda Wi-Fi-verkon yhdistämällä modeemiisi AirPort-tukiaseman tai muun valmistajan reitittimen. Käytä AirPort-tukiaseman käyttöönotto-opasta tai katso ohjeet muun valmistajan reitittimen käyttöoppaasta.

* Jos et näe Wi-Fi-kuvaketta valikkorivillä, voit lisätä sen takaisin. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa Verkko, klikkaa Wi-Fi ja valitse sitten Näytä Wi-Fi-tila valikkorivillä.

Oman yhteyspisteen käyttäminen

Useimpien matkapuhelinliittymien tapauksessa voit jakaa iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) mobiilidatayhteyden Macisi kanssa.

Lue, miten voit ottaa oman yhteyspisteen käyttöön.

Ethernetin käyttäminen

Jos haluat muodostaa internetyhteyden langallisen yhteyden välityksellä, liitä Ethernet-kaapeli reitittimen tai modeemin ja Macin Ethernet-portin Ethernet-kuvake välille.

Jotkin Macit vaativat Ethernet-sovittimen, kuten Belkinin USB-C–Gigabit Ethernet -sovittimen tai Applen Thunderbolt–Gigabit Ethernet -sovittimen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.