Macin virtalähteen tunnistaminen

Selvitä, mikä virtalähde ja virtakaapeli kannettavan Macin mukana tulee ja miten voit tarkistaa Maciin liitetyn virtalähteen tai näytön wattitehon.

Jos Macisi käyttää USB-C:tä lataamiseen, voit ladata Mac-kannettavasi millä tahansa USB-C-virtalähteellä tai -näytöllä. Parhaan lataustuloksen saavuttamiseksi käytä virtalähdettä tai näyttöä, jonka teho on vähintään yhtä suuri kuin MacBook Airin, MacBook Pron tai #macbook mukana toimitetun virtalähteen pienin wattiteho. Lue, miten voit tarkistaa Maciin liitetyn virtalähteen tai näytön tehon.

MacBook Air

Alla olevista kuvista näet kunkin MacBook Airin mukana toimitettavan virtalähdemallin. Jos et ole varma, mikä malli sinulla on, ota selvää, miten voit tunnistaa MacBook Airisi.

USB-C–MagSafe ja 30 W:n USB-C-virtalähde

Applen 30 W:n USB-C-virtalähde, 35 W:n kahdella USB-C-portilla varustettu virtalähde, 67 W:n USB-C-virtalähde tai 70 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C – MagSafe 3 ‑kaapeli

• MacBook Air ‑mallit (2022 ja uudemmat)

Nämä mallit voidaan ladata myös USB-C-latauskaapelilla. Lue, miten voit ladata MacBook Airin tai miten voit pikaladata Macin.

USB-C-latauskaapeli 30 W:n USB-C-virtalähteen vieressä

Applen 30 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

• MacBook Air -mallit (2018 ja uudemmat)

45 W:n MagSafe-virtalähde MagSafe 2 -mallisella liittimellä

45 W:n MagSafe-virtalähde MagSafe 2 -mallisella liittimellä

• MacBook Air -mallit (2012–2017)

45 W:n MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

45 W:n MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

• 13-tuumaiset MacBook Air -mallit (2008–2011)*

• 11-tuumaiset MacBook Air -mallit (2010–2011)

* MacBook Airin (alkuperäinen), MacBook Airin (loppuvuosi 2008) ja MacBook Airin (vuoden 2009 puoliväli) mukana toimitettuja virtalähteitä ei suositella käytettäväksi MacBook Air -mallien (loppuvuosi 2010) kanssa. Käytä mahdollisuuksien mukaan tietokoneen alkuperäistä tai uudempaa virtalähdettä.

MacBook Pro

Alla olevista kuvista näet kunkin MacBook Pron mukana toimitettavan virtalähdemallin. Jos et ole varma, mikä malli sinulla on, ota selvää, miten voit tunnistaa MacBook Prosi.

96 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C – MagSafe 3 -kaapeli

Applen 67 W:n, 70 W:n tai 96 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C–MagSafe 3 -kaapeli

• 14-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2021 ja uudemmat)

Nämä mallit voidaan ladata myös USB-C-latauskaapelilla. Lue, miten voit ladata MacBook Pron tai miten voit pikaladata Macin.

140 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C – MagSafe 3 -kaapeli

Applen 140 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C – MagSafe 3 -kaapeli

• 16-tuumaiset MacBook Pro ‑mallit (2021 ja uudemmat)

Nämä mallit voidaan ladata myös USB-C-latauskaapelilla. Lue, miten voit ladata MacBook Pron tai miten voit pikaladata Macin.

96 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

Applen 96 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

• 16-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2019)

61 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

Applen 61 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

• 13-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2016 ja uudemmat)

87 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

Applen 87 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

• 15-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2016 ja uudemmat)

85 W:n MagSafe-virtalähde MagSafe 2 -mallisella liittimellä

85 W:n MagSafe-virtalähde MagSafe 2 -mallisella liittimellä

• 15-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2012–2015)

60 W:n MagSafe-virtalähde MagSafe 2 -mallisella liittimellä

60 W:n MagSafe-virtalähde MagSafe 2 -mallisella liittimellä

• 13-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2012–2015)

60 W:n MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

60 W:n MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

• 13-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2010–2012)

85 W:n MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

85 W:n MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

• 15-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2010–2012)

• 17-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2010–2011)

85 W:n MagSafe-virtalähde T-mallisella liittimellä

85 W:n MagSafe-virtalähde T-mallisella liittimellä

• 15-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2006–2009)

• 17-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2006–2009)

60 W:n MagSafe-virtalähde T-mallisella liittimellä

60 W:n MagSafe-virtalähde T-mallisella liittimellä

• 13-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2009)

MacBook

Alla olevista kuvista näet kunkin MacBookin mukana toimitettavan virtalähdemallin. Jos et ole varma, mikä malli sinulla on, ota selvää, miten voit tunnistaa MacBookisi.

30 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

Applen 29 W:n tai 30 W:n USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

• MacBook-mallit (2015 ja uudemmat)

60 W:n MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

60 W:n MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

• MacBook-mallit (loppuvuosi 2009 – 2010)

60 W:n MagSafe-virtalähde T-mallisella liittimellä

60 W:n MagSafe-virtalähde T-mallisella liittimellä

• MacBook-mallit (2006 – vuoden 2009 puoliväli)

Tarkista pistorasian toimivuus

Voit selvittää Maciin liitetyn virtalähteen tai näytön tehon virtalähteen sertifiointimerkinnästä tai Macin järjestelmäraportista.

• Etsi virtalähteestä sertifiointimerkintä, jossa ilmoitetaan virtalähteen wattiteho (W):

No alt supplied for Image
  • Pidä optionäppäin painettuna, valitse omenavalikosta  Järjestelmän tiedot ja valitse sitten Virta. Wattiteho näkyy alhaalla verkkolaitteen tiedoissa:

No alt supplied for Image

Jos Macisi käyttää USB-C:tä lataamiseen, voit ladata Mac-kannettavasi millä tahansa USB-C-virtalähteellä tai -näytöllä. Voit käyttää turvallisesti virtalähdettä tai näyttöä, jonka wattiteho on suurempi tai pienempi kuin Macin mukana toimitetun virtalähteen teho. Paras lataustulos saavutetaan käyttämällä MacBook Airin, MacBook Pron tai MacBookin mukana toimitettua virtalähdettä ja virtakaapelia.

Lisätietoja

Jos tarvitset apua MagSafe-kaapelin tai -virtalähteen käytössä, lue, mitä tehdä, jos MagSafe-kaapeli tai -virtalähde ei toimi.

Jos käytössä on vanhempi MagSafe-virtalähde, voit käyttää sitä MagSafe 2 -liitännällä varustetuissa Mac-tietokoneissa MagSafe – MagSafe 2 -muuntimen avulla.

MagSafe – MagSafe 2 -muunnin ei ole yhteensopiva MagSafe 3:n kanssa.