Oikean virtalähteen ja kaapelin valitseminen Mac-kannettavalle

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitkä virtalähteet, kaapelit ja pistokkeet ovat yhteensopivia kannettavan Mac-tietokoneesi kanssa.

Mac-kannettavien virtalähteitä on saatavilla 29-, 30-, 45-, 60-, 61-, 85- ja 87-wattisina. Käytä Mac-kannettavan kanssa vain oikean wattitehon tarjoavaa virtalähdettä. Voit käyttää yhteensopivaa suurempitehoista virtalähdettä ongelmitta, mutta tämä ei saa tietokonetta latautumaan nopeammin tai vaikuta sen toimintaan. Pienempitehoinen virtalähde taas ei anna tarpeeksi virtaa.

USB-C-yhteydellä ladattavien Mac-kannettavien mukana toimitetaan Apple USB-C -virtalähde, jossa on irrotettava virtapistoke (”ankanpää”), ja USB-C-latauskaapeli.

MagSafe-yhteydellä ladattavien Mac-kannettavien mukana toimitetaan virtalähde, jossa on MagSafe-liitin, irrotettava ankanpää ja vaihtovirtakaapeli.

Alla olevista kuvista näet kunkin MacBook-, MacBook Pro- ja MacBook Air -mallin mukana toimitettavan virtalähdemallin. Jos et ole varma, mikä Mac-malli sinulla on, saat lisätietoja seuraavista artikkeleista:

USB-C

Applen 29 tai 30 watin USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

• MacBook-mallit (2015 ja uudemmat)

Applen 30 watin USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

• MacBook Air -mallit (2018)

Applen 61 watin USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

• 13-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2016 ja uudemmat)

Applen 87 watin USB-C-virtalähde ja USB-C-latauskaapeli

• 15-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2016 ja uudemmat)

Oikean USB-C-latauskaapelin käyttäminen

Voit varmistaa, että käytät oikeaa versiota Applen USB-C-latauskaapelista Mac-kannettavan ja sen USB-C-virtalähteen kanssa.

Kaapelin sarjanumero on painettu sen ulkopintaan tekstin ”Designed by Apple in California. Assembled in China.” viereen.

• Jos sarjanumeron kolme ensimmäistä merkkiä ovat C4M tai FL4, kaapelia käytetään Applen 29 tai 30 watin USB-C-virtalähteen kanssa.
  • Jos sarjanumeron kolme ensimmäistä merkkiä ovat DLC tai CTC, kaapelia käytetään Applen 61 tai 87 watin USB-C-virtalähteen kanssa.
  • Jos kaapelissa lukee ”Designed by Apple in California. Assembled in China”, mutta siinä ei ole sarjanumeroa, saatat olla oikeutettu USB-C-latauskaapelin vaihtoon.

MagSafe 2

85 watin MagSafe-virtalähde MagSafe 2 -mallisella liittimellä

• 15-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2012–2015)

60 watin MagSafe-virtalähde MagSafe 2 -mallisella liittimellä

• 13-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2012–2015)

45 watin MagSafe-virtalähde MagSafe 2 -mallisella liittimellä

• MacBook Air -mallit (2012–2017)

Tietoja MagSafe–MagSafe 2 -muuntimesta

Jos sinulla on vanhempi MagSafe-virtalähde, voit käyttää sitä MagSafe 2 -porteilla varustetuissa uudemmissa Mac-tietokoneissa MagSafe–MagSafe 2 -muuntimen (kuvassa) avulla.

L- ja T-malliset MagSafe-virtalähteet

60 watin MagSafe-virtalähde T-mallisella liittimellä

• 13-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2009)
  • MacBook-mallit (2006 – vuoden 2009 puoliväli)

60 watin MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

• 13-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2010–2012)
  • MacBook-mallit (loppuvuosi 2009 – 2010)

85 watin MagSafe-virtalähde T-mallisella liittimellä

• 15-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2006–2009)
  • 17-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2006–2009)

85 watin MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

• 15-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2010–2012)
  • 17-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2010–2011)

45 watin MagSafe-virtalähde L-mallisella liittimellä

• 13-tuumaiset MacBook Air -mallit (2008–2011)*
  • 11-tuumaiset MacBook Air -mallit (2010–2011)

* MacBook Airin (alkuperäinen), MacBook Airin (loppuvuosi 2008) ja MacBook Airin (vuoden 2009 puoliväli) mukana toimitettuja virtalähteitä ei suositella käytettäväksi MacBook Air -mallien (loppuvuosi 2010) kanssa. Käytä mahdollisuuksien mukaan tietokoneen alkuperäistä tai uudempaa virtalähdettä.

Lisätietoja

Voit hankkia uuden virtalähteen, virtajohdon ja virtapistokkeen Apple Online Storesta, Apple-jälleenmyyjältä tai Apple Storesta.

Hankkimasi uusi virtalähde ei välttämättä ole samanvärinen, -kokoinen, -muotoinen tai -tehoinen kuin tietokoneesi mukana toimitettu alkuperäinen virtalähde. Sen pitäisi kuitenkin ladata Macisi samalla tavalla kuin tietokoneen mukana toimitettu alkuperäinen virtalähde.

Jos tarvitset apua MagSafe-virtalähteen käytössä, lue seuraava ohjeartikkeli: Applen kannettavat: Virtalähteiden vianmääritys.

Jos etsit PowerPC-koneille soveltuvaa virtalähdettä, lue artikkeli PowerPC-pohjaiset Applen kannettavat: Oikean virtalähteen ja virtajohdon tunnistaminen.