iPhonen, iPadin ja iPod touchin pitäminen hyväksyttävien käyttölämpötilojen rajoissa

Tässä artikkelissa kerrotaan iPhonen, iPadin ja iPod touchin (4. sukupolvi tai uudempi) käyttölämpötiloista ja lämpötilan hallinnasta.

Käytä iOS-laitetta 0...35 ºC:n lämpötilassa. Matala tai korkea lämpötila saattaa muuttaa laitteen toimintaa, kun se yrittää säätää lämpötilaansa. iOS-laitteen käyttö normaalia käyttölämpötilaa kylmemmässä lämpötilassa saattaa lyhentää akun kestoa tilapäisesti, ja laite saattaa sammua. Akun kesto palaa ennalleen, kun laite on taas korkeammassa lämpötilassa. iOS-laitteen käyttäminen erittäin kuumissa olosuhteissa saattaa lyhentää akun kestoa pysyvästi.

Laitetta tulee säilyttää -20...45 ºC:n lämpötilassa. Älä jätä laitetta autoon, koska pysäköidyissä autoissa lämpötilat eivät aina pysy sallituissa rajoissa.

Laitteesi saattaa kuumentua

Laite saattaa kuumentua, kun käytät laitetta tai lataat akkua. Saatat huomata, että laitteesi tuntuu lämpimämmältä näissä tilanteissa:

• Laitteen käyttöönotto ensimmäistä kertaa.
  • Varmuuskopiosta palauttaminen.
  • Kun apit tarkistavat tai päivittävät tietojaan, kuten Kuvat, joka merkitsee ohjelmistopäivityksen jälkeen kuviin kasvoja, paikkoja tai avainsanoja.
  • Graafisesti vaativien tai lisättyä todellisuutta hyödyntävien appien tai ominaisuuksien käyttäminen.

Nämä ovat normaaleja käyttötilanteita, ja laitteesi lämpötila palautuu normaaliksi, kun toiminnot on suoritettu loppuun.

Näissä korkeamman lämpötilan ympäristöissä ja tilanteissa laitteesi suorituskyky ja käyttäytyminen saattavat muuttua:

• Laitteen jättäminen autoon kuumana päivänä.
  • Laitteen jättäminen suoraan auringonvaloon pitkäksi aikaa.
  • Joidenkin ominaisuuksien pitkittynyt käyttö kuumassa tai suorassa auringonvalossa (esimerkiksi GPS-paikannuksen tai -navigoinnin käyttäminen autossa, graafisesti vaativan pelin pelaaminen tai lisätyn todellisuuden appien käyttäminen).

Laitteen ylikuumentuminen

Jos laitteen sisäinen lämpötila ei pysy normaalin toimintalämpötilan rajoissa, laite suojaa sisäisiä osiaan yrittämällä säädellä lämpötilaansa. Jos näin tapahtuu, saatat huomata seuraavia muutoksia:

• Lataus, mukaan lukien langaton lataus, hidastuu tai pysähtyy.
  • Näyttö himmenee tai menee pimeäksi.
  • Puhelinverkon antennit menevät virransäästötilaan. Yhteyden laatu saattaa heikentyä tästä syystä.
  • Kameran salama poistetaan käytöstä väliaikaisesti.
  • Graafisesti vaativien tai lisättyä todellisuutta hyödyntävien appien tai ominaisuuksien suorituskyky hidastuu.

Lisäksi, jos käytät navigointia, laite saattaa näyttää ”Lämpötila: iPhonen pitää jäähtyä” -varoitusviestin, minkä jälkeen näyttö sammuu. Navigointi antaa edelleen puhuttuja käännös käännökseltä -ohjeita. Kun lähestyt risteystä, näyttö kytkeytyy päälle ja opastaa risteyksessä.

Jos näet lämpötilavaroitusnäytön

Jos laite ylittää tietyn lämpötilarajan, siinä näkyy seuraavanlainen lämpötilavaroitusnäyttö:

iPhonella, jossa tämä varoitus näytetään, saattaa silti pystyä soittamaan hätäpuheluita.

Jotta voit jatkaa laitteen käyttöä mahdollisimman nopeasti, sammuta se, siirrä se viileämpään paikkaan ja anna sen jäähtyä.

Tietoja turvallisuusstandardista

iOS-laitteet ovat tietotekniikan laitteiden turvallisuutta koskevan standardin IEC 60950-1, 2005 + A1: 2012 mukaisia. Tämä turvallisuusstandardi on käytössä monissa maissa ja monilla alueilla:

• UL 60950-1 Yhdysvalloissa
  • CSA 60950-01 Kanadassa
  • EN60950-1 Euroopassa
  • AS/NZS 60950:1 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.