Jos iPhone, iPad tai iPod touch kuumenee tai kylmenee liikaa

Tässä artikkelissa kerrotaan iPhonen, iPadin ja iPod touchin (4. sukupolvi tai uudempi) käyttölämpötiloista ja lämpötilan hallinnasta.

Käytä iOS- ja iPadOS-laitteita 0...35 ºC:n lämpötilassa. Matala tai korkea lämpötila saattaa muuttaa laitteen toimintaa, kun se yrittää säätää lämpötilaansa. iOS- tai iPadOS-laitteen käyttäminen erittäin kuumissa olosuhteissa saattaa lyhentää akun kestoa pysyvästi.

Laitetta tulee säilyttää –20...45 ºC:n lämpötilassa. Älä jätä laitetta autoon, koska pysäköidyissä autoissa lämpötilat eivät aina pysy sallituissa rajoissa.

Laitteesi saattaa kuumentua

Saatat huomata, että laitteesi tuntuu normaalia lämpimämmältä, kun

• otat sen käyttöön ensimmäisen kerran
  • palautat sen varmuuskopiosta
  • lataat sitä langattomasti
  • käytät runsaasti grafiikkaa sisältäviä tai paljon suoritintehoa vaativia appeja, pelejä tai ominaisuuksia tai lisättyä todellisuutta hyödyntäviä appeja
  • suoratoistat korkealaatuisia videoita.

Nämä ovat normaaleja käyttötilanteita, ja laitteesi lämpötila palautuu normaaliksi, kun toiminto on suoritettu loppuun tai lopetat aktiviteetin. Jos laitteesi ei näytä lämpötilavaroitusta, voit jatkaa laitteen käyttöä.

Laitteen ylikuumentuminen

iOS- ja iPadOS-laitteissa on sisäänrakennettuja suojausominaisuuksia ylikuumenemisen estämiseksi. Jos laitteen sisäinen lämpötila ei pysy normaalin toimintalämpötilan rajoissa, laite suojaa sisäisiä osiaan yrittämällä säädellä lämpötilaansa. Laitteen käyttöä tulee välttää seuraavissa korkeamman lämpötilan ympäristöissä ja tilanteissa, koska ne saattavat muuttaa laitteen suorituskykyä ja toimintaa:

• Vältä jättämästä laitetta autoon kuumana päivänä.
  • Vältä jättämästä laitetta suoraan auringonvaloon pitkäksi aikaa.
  • Vältä käyttämästä tiettyjä ominaisuuksia kuumissa olosuhteissa tai suorassa auringonvalossa pitempiä aikoja (vältä esimerkiksi GPS-paikannuksen tai -navigoinnin käyttöä autossa, runsaasti grafiikkaa sisältävän pelin pelaamista tai lisättyä todellisuutta hyödyntävän apin käyttämistä).

Jos laitteen sisäinen lämpötila ylittää normaalin toiminta-alueen, saatat huomata seuraavia muutoksia:

• Lataus, mukaan lukien langaton lataus, hidastuu tai pysähtyy.
  • Näyttö himmenee tai menee pimeäksi.
  • Puhelinverkon antennit menevät virransäästötilaan. Yhteyden laatu saattaa heikentyä tästä syystä.
  • Kameran salama poistetaan käytöstä väliaikaisesti.
  • Graafisesti vaativien tai lisättyä todellisuutta hyödyntävien appien tai ominaisuuksien suorituskyky hidastuu.

Jos käytät navigointia, laite saattaa näyttää ”Lämpötila: iPhonen pitää jäähtyä” -varoitusviestin, minkä jälkeen näyttö sammuu. Navigointi antaa edelleen puhuttuja käännös käännökseltä -ohjeita. Kun lähestyt risteystä, näyttö kytkeytyy päälle ja opastaa risteyksessä.

Jos laite kylmenee liikaa

iOS- tai iPadOS-laitteen käyttö normaalia käyttölämpötilaa kylmemmässä lämpötilassa saattaa lyhentää akun kestoa tilapäisesti, ja laite saattaa sammua. Akun kesto palaa ennalleen, kun laite on taas korkeammassa lämpötilassa.

iOS- tai iPadOS-laite ei ehkä lataudu tai sen latautuminen saattaa keskeytyä, jos se kylmenee liikaa.

Jos näet lämpötilavaroitusnäytön

Jos laitteen lämpötila ylittää tietyn lämpötilarajan, siinä näkyy seuraavanlainen lämpötilavaroitusnäyttö:

Kuva, jossa näkyy lämpötilavaroitus.

iPhonella, jossa tämä varoitus näytetään, saattaa silti pystyä soittamaan hätäpuheluita.

Jos haluat jatkaa laitteen käyttöä mahdollisimman nopeasti, sammuta se, siirrä se viileämpään paikkaan (pois suorasta auringonvalosta) ja anna sen jäähtyä.

Jos näet Palautus keskeytetty -ilmoituksen

Jos laitteen lämpötila ylittää tietyn lämpötilarajan, kun sitä palautetaan iCloud-varmuuskopiosta, palautus saattaa tilapäisesti keskeytyä. Näet seuraavan ilmoituksen: ”Palautus keskeytetty. Palauttaminen iCloudista jatkuu, kun tämä [laite] jäähtyy.”

Keskeyttäminen pitää laitteen lämpötilan hyväksyttävällä käyttölämpötila-alueella. Palauttaminen jatkuu, kun laite on jäähtynyt.

Tietoja turvallisuusstandardeista

iOS- ja iPadOS-laitteet ovat tietotekniikkalaitteiden turvallisuutta koskevien standardien IEC 60950-1 ja IEC 62368-1 mukaisia. Nämä turvallisuusstandardit ovat käytössä monissa maissa ja monilla alueilla:

• UL 60950-1 Yhdysvalloissa
  • CSA 60950-01 Kanadassa
  • EN60950-1 Euroopassa
  • AS/NZS 60950:1 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.