Macin oletusverkkoselaimen tai -sähköpostiapin vaihtaminen

Valitse, mikä appi avautuu, kun klikkaat linkkiä sivustolle tai sähköpostiosoitetta.

Oletusselaimen vaihtaminen

Selvitä käyttämäsi macOS-versio ja noudata sitten asianmukaisia ohjeita.

macOS Ventura tai uudempi

1. Varmista, että haluamasi verkkoselain on jo asennettuna.

2. Valitse näytön yläkulmassa olevasta Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset.

3. Klikkaa sivupalkista Työpöytä ja Dock.

4. Vieritä alas oikealla ja valitse verkkoselain Oletusselain-valikosta.

Aiemmat macOS-versiot

1. Varmista, että haluamasi verkkoselain on jo asennettuna.

2. Valitse näytön kulmassa olevasta Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset.

3. Klikkaa Yleiset.

4. Valitse verkkoselain Oletusselain-valikosta.

Oletussähköpostiohjelman vaihtaminen

1. Varmista, että haluamasi sähköpostiappi on jo asennettuna.

2. Avaa Mail-appi ja varmista, että se on määritetty käyttämään mitä tahansa sähköpostitiliä. Lisää sähköpostitili tarvittaessa. Voit poistaa tilin tai ottaa sen pois käytöstä Mail-asetuksista, kun olet suorittanut jäljellä olevat vaiheet. Jos et halua lisätä sähköpostitiliä tilapäisesti, tarkista toisen sähköpostiapin asetukset: se voi tarjota tavan asettaa itsensä oletussähköpostiapiksi.

3. Valitse valikkorivin Mail-valikosta Asetukset.

4. Klikkaa Yleiset ja valitse sähköpostiappi Oletussähköpostiohjelma-ponnahdusvalikosta. Jos sähköpostiappisi ei ole valikossa, valitse valikossa Valitse-kohta ja valitse sähköpostiappisi avautuvassa tiedostovalintaikkunassa.

Jos käytät sähköpostia selaimessa apin sijaan, voit valita Mail-asetuksissa verkkoselaimen, mutta se ei välttämättä avaa sähköpostia automaattisesti, kun klikkaat sähköpostien linkkejä. Joillakin kolmansien osapuolten selaimilla ja sähköpostiverkkopalveluilla voi olla omat asetuksensa tämän käyttäytymisen muuttamiseen.

Lisätietoja

iPhonen tai iPadin oletusverkkoselaimen tai -sähköpostiapin vaihtaminen