Macin mallinumeron ja sarjanumeron tarkistaminen

Nämä ja muut tiedot löytyvät Tietoja tästä Macista -ikkunasta ja Järjestelmän tiedoista.

Saatat tarvita Macin malli- tai sarjanumeron esimerkiksi takuun kattavuuden tarkistamiseen, teknisten tietojen tai muiden malliin liittyvien tietojen hakemiseen ja kotihakemiston luomiseen. Mac-mallin selvittäminen on tärkeää myös silloin, kun myyt tai luovutat Macisi, tai haluat tarkistaa, onko se yhteensopiva uusimman käyttöjärjestelmän tai muiden ohjelmistojen tai laitteistojen kanssa.

Tietoja tästä Macista -ikkunan käyttäminen

Valitse näytön vasemmassa yläkulmassa olevasta Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista. Tietoja tästä Macista -ikkuna sisältää Macin yleiskatsauksen, muun muassa laitteen käyttöjärjestelmän nimen ja version, mallinimen ja sarjanumeron:

Tietoja tästä Macista -ikkuna

Jos näet seuraavanlaisen Tietoja tästä Macista -ikkunan, voit tuoda sarjanumeron näkyviin kaksoisklikkaamalla OS X -tekstin alla olevaa versionumeroa.

Mavericksin Tietoja tästä Macista -ikkuna

Järjestelmän tiedot -ikkunan käyttäminen

Avaa Järjestelmän tiedot (tai Järjestelmän kuvaus) Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta tai klikkaa Tietoja tästä Macista -ikkunan Järjestelmän tiedot (tai Lisätietoja) -painiketta. Valitse ikkunan vasemmalta puolelta Laitteisto ja etsi sitten mallinumero ja sarjanumero oikealta:

Järjestelmän tiedot -ikkuna

Jos et pysty käyttämään Tietoja tästä Macista- tai Järjestelmän tiedot -ikkunaa, koska Macin käynnistystä ei suoriteta loppuun, etsi sarjanumero tai mallinumero Macin pinnasta, tuotteen alkuperäispakkauksesta, kuitista tai laskusta. Pyydä tarvittaessa apua lähelläsi olevalta Apple-huoltoliikkeestä.