Macin mallinimen ja sarjanumeron tarkistaminen

Mallinimi, sarjanumero ja muut tiedot löytyvät Tietoja tästä Macista -ikkunasta ja Järjestelmän tiedoista.

Saatat tarvita Macin malli- tai sarjanumeron esimerkiksi takuun kattavuuden tarkistamiseen, teknisten tietojen tai muiden malliin liittyvien tietojen hakemiseen ja kodin inventaarion tekemiseen. Mac-mallin selvittäminen on tärkeää myös silloin, kun myyt tai luovutat Macisi, tai haluat tarkistaa, onko se yhteensopiva uusimman käyttöjärjestelmän tai muiden ohjelmistojen tai laitteistojen kanssa.

Tietoja tästä Macista -ikkunan käyttäminen

Valitse näytön kulmassa olevasta Omenavalikosta  Tietoja tästä Macista. Näet Macin yleiskatsauksen, muun muassa sen mallinimen ja sarjanumeron.

Tietoja tästä Macista -ikkuna

Jos näet tällaisen ikkunan, voit tuoda sarjanumeron näkyviin kaksoisklikkaamalla OS X -tekstin alla olevaa versionumeroa.

OS X Mavericksin Tietoja tästä Macista -ikkuna

Järjestelmän tiedot -ikkunan käyttäminen

Järjestelmän tiedot -apista näet myös Macin mallin ja sarjanumeron. Avaa appi ja valitse sitten Järjestelmän tiedot -ikkunan vasemmalta puolelta Laitteisto. Macin mallinimi ja sarjanumero näkyvät oikealla:

Järjestelmän tiedot -ikkuna

Jos Mac ei suorita käynnistystä loppuun

Jos et pysty käyttämään edellä esitettyjä ratkaisuja, koska Mac ei suorita käynnistystä loppuun, toimi seuraavasti:

• Etsi Macin sarjanumero tai mallinimi Macin ulkopinnasta tai sen alkuperäisestä pakkauksesta, kuitista tai laskusta.
  • Voit myös kirjautua osoitteeseen appleid.apple.com ja etsiä Macisi Laitteet-osiosta. Jos näet Macisi siellä, klikkaa sen nimeä, jotta näet sen mallinimen ja sarjanumeron.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.