Macin mallinimen ja sarjanumeron tarkistaminen

Mallinimi, sarjanumero ja muut tiedot löytyvät Tietoja tästä Macista -ikkunasta ja Järjestelmän tiedoista.

Saatat tarvita Macin mallinimen tai sarjanumeron esimerkiksi takuun kattavuuden tarkistamiseenteknisten tietojen hakemiseen, kodin inventaarion tekemiseen tai Macin myymiseen, luovuttamiseen tai vaihtamiseen.

Tietoja tästä Macista -ikkunasta

Valitse näytön kulmassa olevasta Omenavalikosta  Tietoja tästä Macista. Sinun pitäisi nähdä Macin yleiskatsaus, muun muassa sen mallinimi ja sarjanumero.

Tietoja tästä Macista -ikkuna

Jos näet tällaisen ikkunan, voit tuoda sarjanumeron näkyviin kaksoisklikkaamalla OS X -tekstin alla olevaa versionumeroa:

OS X Mavericksin Tietoja tästä Macista -ikkuna

Järjestelmän tiedot -apista

Näet Macin mallin ja sarjanumeron myös Järjestelmän tiedot -apista. Avaa appi ja valitse sitten Järjestelmän tiedot -ikkunan vasemmalta puolelta Laitteisto. Macin mallinimi ja sarjanumero näkyvät oikealla:

Laitteesta tai sen pakkauksesta

Voit tarkistaa sarjanumeron Macin ulkopinnasta tai laitteen alkuperäisestä pakkauksesta. Lisätietoja on MacBook PronMacBook AirinMacBookiniMacinMac minin, Mac Studion tai Mac Pron tuotetunnussivulla.

Verkosta appleid.apple.com-sivustosta

Kirjaudu osoitteeseen appleid.apple.com ja etsi Macisi Laitteet-osiosta. Jos näet Macisi siellä, klikkaa sen nimeä, jotta näet sen mallinimen ja sarjanumeron.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteys Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.