Jos iPhone, iPad tai iPod touch ei lataudu

Opi lataamaan iOS-laitteesi ja hakemaan apua ongelmiin.

Liitä virtalähteeseen

Käytä USB-virtalähdettälaitteesi vakiovarusteena mukana tullutta USB-kaapelia. Jos käytät muun valmistajan lisävarusteita, tarkasta, että ne ovat Applen hyväksymiä. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Kytke iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin sen Lightning–USB-kaapeli tai Applen 30-nastainen–USB-kaapeli.
  2. Liitä yhteen näistä kolmesta virtalähteestä:

Pistorasia

Liitä latauskaapeli USB-seinäsovittimeen ja USB-seinäsovitin sitten pistorasiaan.

Tietokone

Kytke latauskaapeli käynnissä, ei lepotilassa, olevan tietokoneen USB 2.0- tai 3.0-porttiin. Älä käytä näppäimistön USB-portteja.

Virtalisävaruste

Kytke kaapeli virtalähteellä varustettuun USB-keskittimeen, telakointiasemaan tai johonkin muuhun Applen hyväksymään lisävarusteeseen.

Lataussymboli iOS-laitteessa

Laitteen latauksen aikana tilapalkissa akkusymbolin vieressä näkyy salama tai lukitusnäytössä suuri akkusymboli.

Näin saat apua

Jos akku ei lataudu, se latautuu hitaasti tai näet varoitusviestin, lue ohjeet siihen, miten toimia.

Jos laite ei lataudu tai latautuu hitaasti

Jos akun lataus on hyvin alhainen ja laite kytketään virtalähteeseen, laitteessa saattaa näkyä musta näyttö tai punainen akku muutaman minuutin ajan.  Noudata näitä ohjeita ja yritä uudelleen jokaisen jälkeen:

1. Tarkasta latauskaapeli ja USB-sovitin vaurioiden,* kuten murtumien tai taipuneiden piikkien, varalta. Älä käytä vioittuneita lisävarusteita.
    Lightning–USB ja USB-seinäsovitin
  2. Käytä seinäpistorasiaa ja tarkista, että latauskaapelin, USB-virtapistokkeen ja pistorasian väliset kytkennät ovat tiukkoja tai kokeile toista pistorasiaa.
  3. Poista mahdollinen lika laitteen pohjassa olevasta latausportista ja kytke latauskaapeli sitten tiukasti laitteeseen. Jos latausportti on vioittunut, laite saattaa vaatia huoltoa.
    Lightning-portti iPhone 6s:ssä
  4. Anna laitteen latautua puolen tunnin ajan. (Jos laitteesi ei vieläkään reagoi lue ohjeet siihen, miten toimia).
  5. Pakota laitteesi käynnistymään uudelleen: Pidä nukkumis- ja kotipainiketta samanaikaisesti painettuna vähintään 10 sekuntia, kunnes Apple-logo tulee näkyviin. Anna laitteesi latautua sitten toiset puoli tuntia.
  6. Jos laitteesi ei vieläkään mene päälle tai lataudu, vie laite, latauskaapeli ja lataussovitinApple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen arvioitavaksi. Voit myösottaa yhteyttä Apple-tukeen.

*Jos et ole varma, onko lisävaruste vaurioitunut, vie se Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen arvioitavaksi tai ota yhteys Apple-tukeen.

Jos varoitusvietissä ilmoitetaan, että lisävarustetta ei tueta tai se ei ole sertifioitu

Näille varoitusviesteille on useita syitä: iOS-laitteen latausportti saattaa olla likainen tai vioittunut, latausväline on viallinen, vaurioitunut tai ei Applen hyväksymä, tai USB-laturia ei ole suunniteltu lataamaan laitteita.

1. Poista lika laitteen pohjassa olevasta latausportista.
  2. Käynnistä iOS-laite uudelleen.
  3. Yritä käyttää toista USB-kaapelia tai laturia.
  4. Varmista, että laitteessasi on uusin iOS-versio.
  5. Ota yhteys Apple-tukeen ja järjestä huolto.

Lisätietoja

Muokattu viimeksi: