Jos iPhone, iPad tai iPod touch ei lataudu

Jos akku ei lataudu, se latautuu hitaasti tai näet varoitusviestin, lue ohjeet siihen, miten toimia.

Liitä virtalähteeseen

Jos yrität ladata langattomasti iPhone 8:lla tai iPhone 8 Plusilla, varmista ensin, että lataaminen on mahdollista laitteen mukana toimitetuilla USB-sovittimella ja kaapelilla. Jos se on mahdollista, lue ohjeita langattomaan lataukseen. Jos käytät muun valmistajan lisävarusteita, tarkasta, että ne ovat Applen sertifioimia.

Lataa laite käyttämällä USB-virtalähdettä ja sen mukana toimitettua USB-kaapelia. Toimi seuraavasti:

1. Kytke iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin sen Lightning–USB-kaapeli tai Applen 30-nastainen–USB-kaapeli.
  2. Liitä yhteen näistä kolmesta virtalähteestä:

Pistorasia

Liitä latauskaapeli USB-virtapistokkeeseen ja USB-virtapistoke sitten pistorasiaan.

Tietokone

Kytke latauskaapeli käynnissä, ei nukkumassa, olevan tietokoneen USB 2.0- tai 3.0-porttiin. Älä käytä näppäimistön USB-portteja.

Virtalisävaruste

Kytke kaapeli virtalähteellä varustettuun USB-keskittimeen, telakointiasemaan tai johonkin muuhun Applen sertifioimaan lisävarusteeseen.

Latauskuvake iOS-laitteessa

Laitteen latauksen aikana tilapalkissa akkukuvakkeen vieressä näkyy salama tai lukitusnäytössä suuri akkukuvake.

Jos laite latautuu hitaasti tai se ei lataudu ollenkaan

Noudata näitä ohjeita ja yritä uudelleen jokaisen jälkeen:

1. Tarkasta latauskaapeli ja USB-sovitin vaurioiden, kuten murtumien tai taipuneiden piikkien, varalta.* Älä käytä vioittuneita lisävarusteita.
    Lightning–USB ja USB-virtapistoke
  2. Käytä seinäpistorasiaa ja tarkista, että latauskaapelin, USB-virtapistokkeen ja pistorasian väliset kytkennät ovat tiukkoja tai kokeile toista pistorasiaa.
  3. Poista mahdollinen lika laitteen pohjassa olevasta latausportista ja kytke latauskaapeli sitten tiukasti laitteeseen. Jos latausportti on vioittunut, laite saattaa vaatia huoltoa.
  4. Anna laitteen latautua puolen tunnin ajan. (Jos laitteesi ei vieläkään reagoi, lue ohjeet siihen, miten toimia).
  5. Pakota laite käynnistymään uudelleen:
    • iPhone 8 tai iPhone 8 Plus: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina lopuksi sivupainiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
    • iPhone 7 tai iPhone 7 Plus: Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina vähintään 10 sekuntia, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
    • iPhone 6s ja aiemmat versiot, iPad ja iPod touch: Pidä Koti- ja ylä- tai sivupainikkeita samanaikaisesti painettuina vähintään 10 sekuntia, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  6. Anna laitteesi latautua toiset puoli tuntia.
  7. Jos laitteesi ei vieläkään mene päälle tai lataudu, vie laite, latauskaapeli ja lataussovitin Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen arvioitavaksi. Voit myös ottaa yhteyttä Apple-tukeen.

Jos laite lopetti latauksen 80 prosenttiin

iPhone saattaa hieman lämmetä latauksen aikana. Jos akku lämpenee liikaa, ohjelmisto saattaa rajoittaa latauksen 80 prosenttiin akun käyttöiän pidentämiseksi. iPhone latautuu jälleen, kun lämpötila laskee. Siirrä iPhone ja laturi viileämpään paikkaan.

Jos varoitusviestissä ilmoitetaan, että lisävarustetta ei tueta tai sitä ei ole sertifioitu

Näille varoitusviesteille on useita syitä: iOS-laitteen latausportti saattaa olla likainen tai vioittunut, latausväline on viallinen, vaurioitunut tai ei Applen sertifioima tai USB-laturia ei ole suunniteltu lataamaan laitteita. Toimi seuraavasti:

1. Poista mahdollinen lika laitteen pohjassa olevasta latausportista.
  2. Käynnistä iOS-laite uudelleen.
  3. Kokeile toista USB-kaapelia tai laturia.
  4. Varmista, että laitteessasi on uusin iOS-versio.
  5. Ota yhteys Apple-tukeen ja järjestä huolto.

Lisätietoja

* Jos et ole varma, onko lisävaruste vaurioitunut, vie se Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen arvioitavaksi tai ota yhteys Apple-tukeen.