iPhonen, iPadin ja iPod touchin lataaminen

Opi lataamaan iOS-laitteesi ja hakemaan apua ongelmiin.

Liitä virtalähteeseen

Apple suosittelee käyttämään USB-virtalähdettä ja USB-kaapelia, jotka toimitetaan vakiona laitteesi mukana. Jos käytät muun valmistajan lisävarusteita, tarkasta, että ne ovat Applen hyväksymiä. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Kytke iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin sen Lightning–USB-kaapeli tai Applen 30-nastainen–USB-kaapeli.
  2. Kytke se sitten johonkin näistä kolmesta virtalähteestä:

Pistorasia

Liitä latauskaapeli USB-seinäsovittimeen ja USB-seinäsovitin sitten pistorasiaan.

Tietokone

Kytke latauskaapeli käynnissä, ei lepotilassa, olevan tietokoneen USB 2.0- tai 3.0-porttiin. Älä käytä näppäimistön USB-portteja.

Virtalisävaruste

Kytke kaapeli virtalähteellä varustettuun USB-keskittimeen, telakointiasemaan tai johonkin muuhun Applen hyväksymään lisävarusteeseen.

Lataussymboli iOS-laitteessa

Laitteen latauksen aikana tilapalkissa akkusymbolin vieressä näkyy salama tai lukitusnäytössä suuri akkusymboli.

Näin saat apua

Jos akku ei lataudu, se latautuu hitaasti tai näet varoitusviestin, lue ohjeet siihen, miten toimia.

Jos laite ei lataudu tai latautuu hitaasti

Jos akun lataus on hyvin alhainen ja laite kytketään virtalähteeseen, laitteessa saattaa näkyä musta näyttö tai punainen akku muutaman minuutin ajan. Anna laitteen latautua puolen tunnin ajan. Ellei se vieläkään lataudu, noudata seuraavia vaiheita:

1. Tarkasta latauskaapeli ja USB-sovitin vaurioiden*, kuten murtumien tai taipuneiden piikkien, varalta. Älä käytä vioittuneita lisävarusteita.
    Lightning–USB ja USB-seinäsovitin
  2. Poista mahdollinen lika laitteen pohjassa olevasta latausportista ja kytke latauskaapeli sitten tiukasti laitteeseen. Jos latausportti on vioittunut, laite saattaa vaatia huoltoa.
    Lightning-portti iPhone 6s:ssä
  3. Jos lataat pistorasian kautta, tarkista, että liitännät ovat tiukassa latauskaapelin, USB-seinäsovittimen ja pistorasian välillä, tai yritä käyttää toista pistorasiaa. Jos lataat tietokoneen kautta, tarkista, että se on käynnissä eikä lepotilassa, ja yritä sitten käyttää sen jokaista USB-porttia.
  4. Käynnistä iOS-laite uudelleen. Jos laite ei käynnisty eikä vieläkään lataudu, lue ohjeet siihen, miten toimia.

*Jos et ole varma, onko lisävaruste vaurioitunut, vie se Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen arvioitavaksi tai ota yhteys Apple-tukeen.

Jos näet Ei lataa -varoitusviestin iPadissa

Kun yrität ladata iPadia ja näet tilapalkissa Ei lataa -varoitusviestin, laturissa tai USB-portissa ei ole riittävästi virtaa iPadin lataamiseen.

Ei lataa -symboli iPadissa

• Jos mahdollista, käytä iPad-mallin mukana toimitettua USB-virtalähdettä.
  • Vaikka iPad on mahdollista ladata käyttämällä muita Applen USB-virtalähteitä tai tietokoneiden tai virtakeskittimien tehokkaiden USB-porttien kautta, ne eivät ehkä ole riittävän tehokkaita lataamaan iPadia nopeasti.

Jos varoitusvietissä ilmoitetaan, että lisävarustetta ei tueta tai se ei ole sertifioitu

Näille varoitusviesteille on useita syitä: iOS-laitteen latausportti saattaa olla likainen tai vioittunut, latausväline on viallinen, vaurioitunut tai ei Applen hyväksymä, tai USB-laturia ei ole suunniteltu lataamaan laitteita.

Toimi seuraavasti:

1. Poista lika laitteen pohjassa olevasta latausportista.
  2. Käynnistä iOS-laite uudelleen.
  3. Yritä käyttää toista USB-kaapelia tai laturia.
  4. Varmista, että laitteessasi on uusin iOS-versio.
  5. Ota yhteys Apple-tukeen ja järjestä huolto.

Lisätietoja

Muokattu viimeksi: