Automaattinen kirjautuminen Macissa käynnistyksen aikana

Jos otat automaattisen kirjautumisen macOS-käyttäjätilillä käyttöön, Mac kirjautuu automaattisesti kyseiselle tilille käynnistyksen aikana.

Tilin valitseminen automaattista kirjautumista varten

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja sitten Käyttäjät ja ryhmät.
  2. Klikkaa lukkoa  ja anna sitten tilisi salasana.
    Jos et ole kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana, sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan nimi ja salasana.
  3. Klikkaa Kirjautumisvalinnat.
  4. Valitse tili Automaattinen kirjautuminen -ponnahdusvalikosta ja anna sitten kyseisen tilin salasana.

Tili on nyt määritetty kirjautumaan automaattisesti sisään, kun Mac käynnistyy. Sinua voidaan edelleen pyytää kirjautumaan manuaalisesti sisään sen jälkeen, kun kirjaudut ulos, vaihdat takaisin toiselta käyttäjätililtä tai lukitset näytön.

Jos automaattinen kirjautuminen ei ole käytettävissä kyseisellä tilillä

Manuaalista kirjautumista vaadittaessa Automaattinen kirjautuminen -valikko on himmennetty, eikä tilin nimeä näy. Esimerkki:

• Jos FileVault on käytössä, kaikilla tileillä on kirjauduttava sisään manuaalisesti. Voit poistaa FileVaultin käytöstä.
  • Jos tilillä käytetään sisäänkirjautumiseen iCloudin salasanaa, kyseiselle tilille on kirjauduttava sisään manuaalisesti. Saatat myös nähdä viestin ”Käyttäjä jolla on salattu kotikansio, ei voi kirjautua sisään automaattisesti”. Tilin salasanaa vaihdettaessa sinun ei tarvitse käyttää iCloudin salasanaa.