Näyttöverhon käyttäminen VoiceOverin kanssa Macissa, iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple Watchissa

Jos käytät laitteessasi VoiceOveria, Näyttöverhon avulla voit sammuttaa näytön tietoturvan parantamiseksi tai jos näyttöä ei tarvita laitteen toimintaan.

Tietoja Näyttöverhosta

Kun Näyttöverho on päällä, laite ja VoiceOverin selaustoiminnot pysyvät käytössä myös näytön ollessa sammutettuna. Jos haluat esimerkiksi tarkistaa pankkitilisi julkisessa paikassa, Näyttöverho sammuttaa näytön, jotta tietosi eivät näy.

VoiceOverin on oltava käytössä, jotta Näyttöverhoa voi käyttää laitteessa.

Näyttöverhon käyttäminen Macissa

Kun VoiceOver on laitettu päälle, voit ottaa Näyttöverhon käyttöön seuraavalla näppäinkomennolla:

• Paina Ctrl-optio-Fn_

Voit poistaa Näyttöverhon käytöstä samalla komennolla.

Jos käytät Macissa ohjauslevyohjausta

1. Napauta ohjauslevyä kolmella sormella kolme kertaa.
  2. Jos haluat poistaa Näyttöverhon käytöstä, napauta ohjauslevyä kolmella sormella kolme kertaa uudelleen.

Näyttöverhon ottaminen käyttöön VoiceOver-komentojen käyttöoppaan avulla

1. Avaa VoiceOver-komentojen ohje painamalla VO-HH.
  2. Kirjoita sana ”Näyttöverho” ja paina rivinvaihtonäppäintä.

Näyttöverhon käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Voit ottaa Näyttöverhon käyttöön tai poistaa sen käytöstä eleillä seuraavasti:

1. Herätä laite.
  2. Napauta näyttöä kolmella sormella nopeasti kolme kertaa. Jos zoomausominaisuus on käytössä VoiceOverin kanssa, napauta näyttöä kolmella sormella neljä kertaa.

Jos käytät laitteen kanssa Bluetooth-näppäimistöä, voit laittaa Näyttöverhon päälle tai pois päältä painamalla ctrl-optio-vaihto-S.

Näyttöverhon käyttäminen Apple Watchissa

Laita Näyttöverho päälle Apple Watchissa iPhonella:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi ja siirry Oma Apple Watch -kohtaan.
  2. Napauta Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver > Näyttöverho. Tämä asetus pitää Näyttöverhon käytössä, kun VoiceOver on päällä.
  3. Voit poistaa Näyttöverhon käytöstä toistamalla nämä vaiheet.

Lisätietoja

• Näyttöverho sammuu, kun VoiceOver on poistettu käytöstä tai kun laite käynnistetään uudelleen.
  • Voit edelleen ottaa näyttökuvia iOS-laitteella, kun Näyttöverho on käytössä.