Jos sähköpostin lähettäminen ei onnistu iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Jos et pysty lähettämään sähköpostia Mail-apista iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, voit kokeilla seuraavia keinoja.

Ennen kuin aloitat

Muista ja tarkista seuraavat asiat:

• Kun teet iOS- tai iPadOS-varmuuskopion iCloudissa tai iTunesissa, varmuuskopioon sisällytetään sähköpostiasetuksesi mutta ei sähköpostejasi. Jos poistat sähköpostitilisi asetukset tai muutat niitä, aiemmin ladatut sähköpostiviestit voidaan poistaa laitteesta.
  • Varmista, että laite on yhteydessä internetiin.
  • Tarkista sähköpostipalveluntarjoajaltasi, onko palvelussa käyttökatko.
  • Jos et pääse sähköpostiisi tai et voi lähettää ja vastaanottaa viestejä @icloud.com-sähköpostiosoitteellasi, lue, mitä voit tehdä.

Tarkista Lähtevät-kansio lähettämättömien viestien varalta

Jos saat viestin, jonka mukaan sähköpostiviestiäsi ei lähetetty, kyseinen sähköpostiviesti on siirretty Lähtevät-kansioon. Tarkista Lähtevät-kansiosi ja kokeile lähettää sähköpostiviesti uudelleen seuraavien ohjeiden avulla:

1. Napauta Mailin vasemmassa yläkulmassa Postilaatikot.
  2. Napauta Lähtevät. Jos et näe Lähtevät-kansiota, sähköpostiviestisi on lähetetty.
    postilaatikot
  3. Napauta Lähtevät-kansiossa olevaa sähköpostiviestiä. Varmista, että vastaanottajan sähköpostiosoite on annettu oikein.
  4. Napauta Lähetä.

Sähköpostiosoitteen ja salasanan tarkistaminen

Jos Mail pyytää sinua antamaan sähköpostitilisi salasanan, varmista, että annat salasanan oikein. Voit tarkistaa sähköpostiosoitteesi ja salasanasi kirjautumalla sähköpostipalveluntarjoajasi verkkosivustoon.

Jos saat edelleen käyttäjätunnus- tai salasanavirheen, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään.

Yhteyden ottaminen sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään

1. Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai tarkista sähköpostipalveluntarjoajan sivustosta, onko palvelussa mahdollisesti käyttökatko.
  2. Kysy sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä, onko sähköpostitililläsi otettu käyttöön tietoturvatoimintoja tai rajoituksia, kuten kaksivaiheinen vahvistus. Saatat tarvita erikoissalasanan tai sinun on ehkä pyydettävä lupa sähköpostipalveluntarjoajalta, jotta voit lähettää ja vastaanottaa laitteella sähköpostia.
  3. Tarkista sähköpostitilisi asetukset sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä, jotta ne ovat varmasti ovat oikein.

Sähköpostitilin poistaminen ja luominen uudelleen

1. Kirjaudu tietokoneella sähköpostipalveluntarjoajasi verkkosivustoon. Varmista, että kaikki sähköpostiviestisi ovat siellä tai että sähköpostiviestisi on tallennettu muualle kuin iOS-laitteeseen.
  2. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Mail ja napauta sitten Tilit.
  3. Napauta poistettavaa sähköpostitiliä.
  4. Valitse Poista tili.
  5. Lisää tilisi uudelleen.

Jos tämän artikkelin ohjeista ei ole apua, pyydä lisätietoja sähköpostipalveluntarjoajalta.