Jos sähköpostiviestien lähettäminen tai vastaanottaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ei onnistu

Lue, miten toimia, jos et voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostiviestejä iOS-laitteen Mail-apissa.

Ennen kuin aloitat

Muista ja tarkista seuraavat asiat:

• iCloudissa ja iTunesissa tehdyt iOS-varmuuskopiot sisältävät postiasetusten varmuuskopion, mutta niissä ei ole sähköpostiviestien varmuuskopiota. Jos poistat sähköpostitilisi asetukset tai muutat niitä, aikaisemmin ladatut sähköpostiviestit saatetaan poistaa iOS-laitteesta.
  • Varmista, että laite on yhteydessä internetiin. Jos haluat tarkistaa mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteyden, siirry Safariin ja avaa verkkosivu.
  • Tarkista sähköpostipalveluntarjoajaltasi, onko heidän verkkosivunsa tilapäisesti poissa käytöstä.

Lähtevät-kansion tarkistaminen lähettämättömien sähköpostiviestien varalta

Jos saat viestin, jonka mukaan sähköpostiviestiäsi ei lähetetty, kyseinen sähköpostiviesti on siirretty Lähtevät-kansioon. Tarkista Lähtevät-kansio ja yritä lähettää sähköpostiviesti uudelleen:

1. Napauta Mailin vasemmassa yläkulmassa Postilaatikot.
  2. Napauta Lähtevät. Jos et näe Lähtevät-kansiota, sähköpostiviestisi on lähetetty.
    postilaatikot
  3. Napauta Lähtevät-kansiossa olevaa sähköpostiviestiä. Varmista, että vastaanottajan sähköpostiosoite on annettu oikein.
  4. Napauta Lähetä.

Sähköpostiosoitteen ja salasanan tarkistaminen

Jos Mail pyytää sinua antamaan sähköpostitilisi salasanan, varmista, että annat salasanan oikein. Voit tarkistaa sähköpostiosoitteesi ja salasanasi kirjautumalla sähköpostipalveluntarjoajasi verkkosivustoon.

Jos saat edelleen käyttäjätunnus- tai salasanavirheen, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään.

Sähköpostien haun ja ilmoitusasetusten tarkistaminen iOS:ssä

Hae uudet tiedot -asetukset perustuvat sähköpostipalvelusi asetuksiin oletusarvoisesti. Jos Työntö-asetus ei ole saatavilla, tilisi oletusasetus on Hae. Nämä asetukset vaikuttavat siihen, miten laitteesi vastaanottaa sähköpostia. Näiden asetusten mukauttaminen:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Salasanat ja tilit.
  3. Napauta Hae uudet tiedot.
  4. Valitse asetus, kuten Automaattisesti tai Käsin, tai valitse, kuinka usein Mail hakee tiedot.

iOS 11:ssä ja uudemmissa Automaattisesti on oletusasetuksena. Laitteesi hakee uusia tietoja taustalla vain, kun laite on latauksessa ja yhteydessä Wi-Fiin.

Varmista, että Mail-apin ilmoitusasetukset ovat oikein:

1. Valitse Asetukset, ja napauta sitten Ilmoitukset.
  2. Napauta Mail.
  3. Napauta sähköpostitiliä.
  4. Mukauta hälytyksiä, ääniä ja merkkejä.

Mail-asetusten tarkistaminen

Kun luot laitteessasi sähköpostitilin, iOS käyttää automaattisesti oikeita tiliasetuksia useiden sähköpostipalveluntarjoajien kohdalla.

Voit varmistaa, että tiliasetuksesi ovat oikein, vertaamalla Mail-apissa olevia asetuksia sähköpostitilisi asetuksiin:

1. Valitse Asetukset > Salasanat ja tilit ja napauta sähköpostitiliäsi.
  2. Napauta Tili-kohdan vieressä olevaa sähköpostiosoitettasi ja tarkista tilin tiedot, kuten saapuvan ja lähtevän postin palvelimet.
  3. Tarkista sähköpostitilisi suositellut asetukset Mail-asetusten haku -työkalun avulla ja varmista, että ne ovat samat kuin mitä näet näytössä. Jos et näe sähköpostitilisi asetuksia, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään.

Jos sinulla on POP3-sähköpostitili, voit tarkistaa sähköpostin vain yhdessä laitteessa kerrallaan. Sulje muut sähköpostiohjelmat ja kirjaudu ulos avoinna olevista verkkopostisivustoista. Jos haluat tarkistaa, onko sähköpostitilisi POP3-tili, valitse Asetukset > Salasanat ja tilit, napauta tiliäsi, napauta Tili ja etsi sitten POP-tilin tiedot. Voit tarkistaa POP3-sähköpostitilisi suositellut sähköpostiasetukset myös Mail-asetusten haku -työkalun avulla.

Jos tarvitset edelleen apua

Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan. Voit myös poistaa sähköpostitilisi ja luoda sen uudelleen.

Yhteyden ottaminen sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään

1. Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai tarkista sähköpostipalveluntarjoajan sivustosta, onko palvelussa mahdollisesti käyttökatko.
  2. Kysy sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä, onko sähköpostitililläsi otettu käyttöön tietoturvatoimintoja tai rajoituksia, kuten kaksivaiheinen vahvistus. Saatat tarvita erikoissalasanan tai sinun on ehkä pyydettävä lupa sähköpostipalveluntarjoajalta, jotta voit lähettää ja vastaanottaa laitteella sähköpostia.
  3. Tarkista sähköpostitilin asetukset sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä ja varmista, että ne ovat oikein.

Sähköpostitilin poistaminen ja luominen uudelleen

1. Kirjaudu tietokoneella sähköpostipalveluntarjoajasi verkkosivustoon. Varmista, että kaikki sähköpostiviestisi ovat siellä tai että sähköpostiviestisi on tallennettu muualle kuin iOS-laitteeseen.
  2. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Salasanat ja tilit.
  3. Napauta poistettavaa sähköpostitiliä.
  4. Valitse Poista tili.
  5. Lisää tilisi uudelleen.