Ohjeita Mailiin liittyviin ongelmiin iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lue, miten toimia, jos et voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostiviestejä iOS-laitteen Mail-ohjelmassa.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita.

Varmista, että laite pystyy muodostamaan Internet-yhteyden

Tarkista, että laitteesta on muodostettu Internet-yhteys mobiilidataverkon tai Wi-Fi-verkon kautta. Siirry Safariin, avaa verkkosivu, kuten www.apple.com/fi, ja tarkista, että muodostaako laite Internet-yhteyden.

Tarkista Lähtevät-kansio lähettämättömien viestien varalta

Jos näet viestin, jonka mukaan sähköpostiviestiäsi ei lähetetty, kyseinen sähköpostiviesti on siirretty Lähtevät-kansioon. Tarkista Lähtevät-kansio lähettämättömien sähköpostiviestien varalta ja yritä lähettää sähköpostiviestit uudelleen.

Voit tarkistaa Lähtevät-kansion lähettämättömien sähköpostiviestien varalta seuraavasti:

1. Napauta Mailin vasemmassa yläkulmassa Postilaatikot. Vieritä sen jälkeen alas Tilit-kohtaan.
  2. Valitse tilisi ja napauta sitten Lähtevät. Jos et näe Lähtevät-kansiota, sähköpostiviestisi on lähetetty.
  3. Napauta Lähtevät-kansiossa olevaa sähköpostiviestiä. Varmista, että olet antanut vastaanottajan sähköpostiosoitteen oikein.
  4. Lähetä sähköpostiviesti uudelleen napauttamalla Lähetä.

Varmista, että sähköpostitilisi tiedot ja asetukset ovat oikein

Jos Mail pyytää sinua antamaan sähköpostitilisi salasanan, varmista, että annat salasanan oikein. Kirjaudu sähköpostipalveluntarjoajasi sivustoon ja varmista, että sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ovat oikein.

Kun luot laitteessasi sähköpostitilin, iOS käyttää monilla sähköpostipalveluntarjoajilla automaattisesti oikeita tiliasetuksia. Voit tarkistaa asetukset Mail-asetusten haku -työkalun avulla tai hankkia asetukset suoraan sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä. Vertaa niitä sitten sähköpostitilillesi annettuihin tietoihin.

Tarkista sähköpostitilisi asetukset:

1. Valitse Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit ja napauta sähköpostitiliäsi.
  2. Napauta Tili-kohdan vieressä olevaa sähköpostiosoitettasi ja tarkista tilin tiedot, kuten saapuvan ja lähtevän postin palvelimet.
  3. Tarkista sähköpostitilisi suositellut asetukset Mail-asetusten haku -työkalun avulla ja varmista, että ne ovat samat kuin mitä näet näytössä. Jos et näe sähköpostitilisi asetuksia, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan.

Jos sinulla on POP3-sähköpostitili, voit tarkistaa sähköpostin vain yhdessä laitteessa kerrallaan. Sulje muut sähköpostiohjelmat ja kirjaudu ulos avoinna olevista verkkopostisivustoista. Jos haluat tarkistaa, että onko sähköpostitilisi POP3-tili, valitse Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit, napauta tiliäsi ja etsi POP-tilin tiedot. Voit tarkistaa POP3-sähköpostitilisi suositellut sähköpostiasetukset myös Mail-asetusten haku -työkalun avulla.

Jos sähköpostipalveluntarjoajasi vaatii, että tilisi käyttää porttia 25, voit lähettää sähköpostia vasta sen jälkeen, kun olet muodostanut yhteyden sähköpostipalveluntarjoajan verkkoon. Tarkista sähköpostipalveluntarjoajaltasi asetukset ja saatavuus.

Jos tarvitset edelleen apua

Jos et edelleenkään pysty lähettämään tai vastaanottamaan sähköpostia, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai poista sähköpostitilisi ja luo se uudelleen.

Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään

• Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai tarkista sähköpostipalveluntarjoajan sivustosta, onko palvelussa mahdollisesti käyttökatko.
  • Kysy sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä, onko sähköpostitililläsi otettu käyttöön tietoturvatoimintoja tai rajoituksia, kuten kaksivaiheinen vahvistus. Saatat tarvita erikoissalasanan tai sinun on ehkä pyydettävä lupa sähköpostipalveluntarjoajalta, jotta voit lähettää ja vastaanottaa laitteella sähköpostia.
  • Tarkista sähköpostitilin asetukset sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä ja varmista, että ne ovat oikein.

Poista sähköpostitilisi ja luo se uudelleen

Jos sinulla on edelleen sähköpostin lähettämiseen ja vastaanottamiseen liittyviä ongelmia, yritä poistaa sähköpostitilisi laitteesta ja sitten lisätä se uudelleen:*

1. Kirjaudu tietokoneella sähköpostipalveluntarjoajasi sivustoon ja varmista, että sähköpostiviestisi on siellä, tai tarkista, onko sähköpostisi tallennettu jonnekin muualle kuin iOS-laitteeseen.
  2. Valitse iOS-laitteesta Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit.
  3. Napauta poistettavaa sähköpostitiliä.
  4. Valitse Poista tili.
  5. Lisää tilisi uudelleen.

*iCloudissa ja iTunesissa tehdyt iOS-varmuuskopiot sisältävät postiasetusten varmuuskopion, mutta niissä ei ole sähköpostiviestien varmuuskopiota. iOS-laitteesta poistettuja sähköpostiviestejä ei voi palauttaa iCloud- tai iTunes-varmuuskopiosta. Lue lisätietoja varmuuskopioista iCloudissa ja iTunesissa.

Lue lisätietoja