Jos sähköpostiviestien lähettäminen tai vastaanottaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ei onnistu

Lue, miten toimia, jos et voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostiviestejä iOS-laitteen Mail-apissa.

Ennen kuin aloitat

iCloudissa ja iTunesissa tehdyt iOS-varmuuskopiot sisältävät postiasetusten varmuuskopion, mutta niissä ei ole sähköpostiviestien varmuuskopiota. Jos poistat sähköpostitilisi asetukset tai muutat niitä, aikaisemmin ladatut sähköpostiviestit saatetaan poistaa iOS-laitteesta.

Kun olet valmis, toimi seuraavien ohjeiden mukaan. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita.

Varmista, että laite pystyy muodostamaan internet-yhteyden

Voit tarkistaa, onko laitteesta muodostettu internet-yhteys mobiilidataverkon tai Wi-Fi-verkon kautta, siirtymällä Safariin ja avaamalla verkkosivun, kuten www.apple.com/fi.

Tarkista Lähtevät-kansio lähettämättömien sähköpostiviestien varalta

Jos näet viestin, jonka mukaan sähköpostiviestiäsi ei lähetetty, kyseinen sähköpostiviesti on siirretty Lähtevät-kansioon. Tarkista Lähtevät-kansio ja yritä lähettää sähköpostiviesti uudelleen:

1. Napauta Mailin vasemmassa yläkulmassa Postilaatikot.
  2. Napauta Lähtevät. Jos et näe Lähtevät-kansiota, sähköpostiviestisi on lähetetty.
  3. Napauta Lähtevät-kansiossa olevaa sähköpostiviestiä. Varmista, että vastaanottajan sähköpostiosoite on annettu oikein.
  4. Napauta Lähetä.

Tarkista sähköpostiosoite ja salasana

Jos Mail pyytää sinua antamaan sähköpostitilisi salasanan, varmista, että annat salasanan oikein. Voit tarkistaa sähköpostiosoitteesi ja salasanasi kirjautumalla sähköpostipalveluntarjoajasi verkkosivustoon.

Jos saat edelleen käyttäjätunnus- tai salasanavirheen, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään.

Tarkista asetukset

Kun luot laitteessasi sähköpostitilin, iOS käyttää monilla sähköpostipalveluntarjoajilla automaattisesti oikeita tiliasetuksia.

Voit varmistaa, että tiliasetuksesi ovat oikein, vertaamalla Mail-apissa olevia asetuksia sähköpostitilisi asetuksiin:

1. Valitse Asetukset > Tilit ja salasanat ja napauta sähköpostitiliäsi.
  2. Napauta Tili-kohdan vieressä olevaa sähköpostiosoitettasi ja tarkista tilin tiedot, kuten saapuvan ja lähtevän postin palvelimet.
  3. Tarkista sähköpostitilisi suositellut asetukset Mail-asetusten haku -työkalun avulla ja varmista, että ne ovat samat kuin mitä näet näytössä. Jos et näe sähköpostitilisi asetuksia, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään.

Jos sinulla on POP3-sähköpostitili, voit tarkistaa sähköpostin vain yhdessä laitteessa kerrallaan. Sulje muut sähköpostiapit ja kirjaudu ulos avoinna olevista verkkopostisivustoista. Jos haluat tarkistaa, onko sähköpostitilisi POP3-tili, valitse Asetukset > Tilit ja salasanat, napauta tiliäsi, napauta Tili ja etsi sitten POP-tilin tiedot. Voit tarkistaa POP3-sähköpostitilisi suositellut sähköpostiasetukset myös Mail-asetusten haku -työkalun avulla.

Jos sähköpostipalveluntarjoajasi vaatii, että tilisi käyttää porttia 25, voit lähettää sähköpostia vasta sen jälkeen, kun olet muodostanut yhteyden sähköpostipalveluntarjoajan verkkoon. Tarkista sähköpostipalveluntarjoajaltasi asetukset ja saatavuus.

Jos tarvitset edelleen apua

Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan. Voit myös poistaa sähköpostitilisi ja luoda sen uudelleen.

Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään

1. Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai tarkista sähköpostipalveluntarjoajan sivustosta, onko palvelussa mahdollisesti käyttökatko.
  2. Kysy sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä, onko sähköpostitililläsi otettu käyttöön tietoturvatoimintoja tai rajoituksia, kuten kaksivaiheinen vahvistus. Saatat tarvita erikoissalasanan tai sinun on ehkä pyydettävä lupa sähköpostipalveluntarjoajalta, jotta voit lähettää ja vastaanottaa laitteella sähköpostia.
  3. Tarkista sähköpostitilin asetukset sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä ja varmista, että ne ovat oikein.

Poista sähköpostitilisi ja luo se uudelleen

1. Kirjaudu tietokoneella sähköpostipalveluntarjoajasi verkkosivustoon. Varmista, että kaikki sähköpostiviestisi ovat siellä tai että sähköpostiviestisi on tallennettu muualle kuin iOS-laitteeseen.
  2. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Mail > Tilit.
  3. Napauta poistettavaa sähköpostitiliä.
  4. Valitse Poista tili.
  5. Lisää tilisi uudelleen.