Ohjeita Mailiin liittyviin ongelmiin iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lue, miten toimia, jos et voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostiviestejä Mail-ohjelmassa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa tai et voi siirtää viestejä.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

1. Tarkista, että Internet-yhteys on muodostettu
  2. Tarkista käyttäjätunnus ja salasana. Kirjaudu sisään sähköpostipalveluntarjoajan verkkosivustolla ja tarkista, että sähköpostitilisi on käytössä.
  3. Tarkista sähköpostiasetukset. Jos asetukset eivät ole käytettävissä, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan.
  4. Sulje Mail ja avaa se uudelleen.
  5. Käynnistä iOS-laite uudelleen.

Jos voit lisätä sähköpostitilin iPhoneen, poista ongelmallinen sähköpostitili laitteeltasi seuraavasti:

1. Napauta Asetukset > Mail, yhteystiedot, kalenterit.
  2. Napauta sähköpostitiliäsi.
  3. Valitse Poista tili.
  4. Lisää tilisi uudelleen.

Jos sinulla on POP-sähköpostitili, varmista, että sähköpostiasetukset vastaavat laitettasi.

1. Napauta Asetukset > Mail, yhteystiedot, kalenterit.
  2. Napauta sähköpostitiliäsi.
  3. Varmista, että tiedot vastaavat laitteellasi näkyviä tietoja.

Kokeile näitä toimenpiteitä, jos saat virheviestin

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos näet jonkin seuraavista virheviesteistä.

Postia ei voida hakea

Varmista, että Internet-yhteys toimii ja että olet antanut oikean salasanan. Jotkut sähköpostipalveluntarjoajat saattavat rajoittaa niiden laitteiden määrää, joille voit vastaanottaa sähköposteja, joten sulje muilla laitteilla olevat sähköpostiohjelmat. Jos olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön sähköpostipalveluntarjoajan kautta, selvitä palveluntarjoajalta, tarvitsetko erityisen salasanan iOS-laitteellesi.

Viestiä ei voida siirtää

1. Napauta Asetukset > Mail, yhteystiedot, kalenterit. Valitse sähköpostitilisi.
  2. Napauta Tili > Lisävalinnat.
  3. Napauta Poistetut ja varmista, että asetuksena on Roskakori.
  4. Napauta Lisävalinnat, Tili ja lopuksi Valmis.

Kokeile nyt siirtää viesti. Jos virheviesti toistuu, noudata seuraavia ohjeita:

1. Napauta Asetukset > Mail, yhteystiedot, kalenterit. Valitse sähköpostitilisi.
  2. Napauta Tili > Lisävalinnat.
  3. Napauta IMAP-polun etuliite ja kirjoita sitten INBOX/.
  4. Valitse Tili ja sitten Valmis.

Käyttäjätunnus tai salasana on virheellinen -viesti POP3-tilin kanssa

Ennen kuin tarkistat sähköpostit iOS-laitteella, sulje muut sähköpostiohjelmat ja webmail-sivustot, jotka olet avannut toisissa tietokoneissa. POP3-tilit viestivät yhden sähköpostiohjelman kanssa kerrallaan. Jos useampi kuin yksi sähköpostiohjelma yrittää muodostaa yhteyden samanaikaisesti, saatat saada käyttäjätunnus- tai salasanavirheen.

Jos haluat tarkistaa, onko tilisi POP3-tili, käytä Mail-asetusten haku -työkalua tai noudata iOS-laitteellasi seuraavia ohjeita:

1. Valitse Asetukset > Mail, yhteystiedot, kalenterit ja valitse tili.
  2. Etsi POP-tilin tiedot -kohta.

Välitys estetty tai Palvelin hylkäsi sähköpostiosoitteen

Jos näet jommankumman viestin yrittäessäsi lähettää sähköpostia, sähköpostiosoite on virheellinen tai palvelinyhteysasetukset ovat virheelliset.

Tarkista Lähtevät-kansiossa olevien viestien sähköpostiosoitteet:

1. Vieritä Mailin Postilaatikot-näytöllä alas Tilit-kohtaan.
  2. Valitse tilisi ja napauta sitten Lähtevät. Jos Lähtevät-kansiota ei näy, Mail on lähettänyt viestit.
  3. Valitse Lähtevät-kansiossa oleva viesti ja varmista, että sähköpostiosoitteet ovat oikein.

Jos sähköpostipalveluntarjoajasi ohjeistaa käyttämään porttia 25, sähköpostia voi ehkä lähettää vain kun olet yhteydessä sähköpostipalveluntarjoajan verkkoon. Tarkista sähköpostipalveluntarjoajaltasi asetukset ja saatavuus.

Lisätietoja

Jos et edelleenkään voi lähettää tai vastaanottaa sähköposteja, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lue ohjeita @icloud.com-sähköpostiosoitteiden käyttöön, jos et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä.

Muokattu viimeksi: