Ohjeita Mailiin liittyviin ongelmiin iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Sähköpostin lähettäminen Maililla ei ehkä onnistu iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Voi myös olla, että sähköpostien hakeminen tai viestin siirtäminen ei onnistu. Tässä artikkelissa on ohjeita näiden ja muiden Mail-ongelmien ratkaisemiseen iOS-laitteessa.

Lue ohjeita iCloud Mailin käyttöön.

Ensitoimet

Noudata ensin seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että Internet-yhteys toimii, avaamalla Safari ja siirtymällä osoitteeseen www.apple.com/fi/.
  2. Kirjaudu sähköpostipalveluntarjoajan verkkosivustolle ja varmista, että tili on voimassa ja että salasana on oikein.
  3. Tarkista sähköpostiasetukset.
  4. Käynnistä iOS-laite uudelleen.
  5. Poista ongelmallinen sähköpostitili laitteesta seuraavasti:
    1. Napauta Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit.
    2. Napauta sähköpostitiliäsi.
    3. Napauta Poista tili.
    4. Lisää tili uudelleen.

Toimi näin, jos tarvitset edelleen ohjeita ja saat virheviestin

Etsi virheviesti alta ja noudata ohjeita.

Postia ei voida hakea

Varmista, että antamasi salasana on oikein. Jos olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön sähköpostipalveluntarjoajan kautta, selvitä palveluntarjoajalta, tarvitsetko erityisen salasanan iOS-laitteellesi.

Viestiä ei voida siirtää

1. Napauta Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit. Napauta sähköpostitiliäsi.
  2. Napauta Tili > Lisävalinnat.
  3. Napauta Poistetut ja varmista, että asetuksena on Roskakori.
  4. Napauta Tili, sitten Lisävalinnat ja lopuksi Valmis.

Kokeile nyt siirtää viesti.Jos virheviesti toistuu, noudata seuraavia ohjeita:

1. Napauta Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit. Napauta sähköpostitiliäsi.
  2. Napauta Tili > Lisävalinnat.
  3. Napauta IMAP-polun etuliite ja kirjoita sitten INBOX.
  4. Napauta Tili ja sitten Valmis.

Käyttäjätunnus tai salasana on virheellinen -viesti POP3-tilin kanssa

Ennen kuin tarkistat sähköpostit iOS-laitteella, sulje muut sähköpostiohjelmat ja webmail-sivustot, jotka olet avannut toisissa tietokoneissa.

Voit tarkistaa, onko kyseessä POP3-tili, käyttämällä Mail-asetusten hakutyökalua tai noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Valitse Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit ja napauta tiliä.
  2. Etsi POP-tilin tiedot -kohta.

Jos sähköpostipalveluntarjoaja tukee IMAPia, poista POP3-tili. Lisää tili sitten uudelleen käyttäen palveluntarjoajan IMAP-asetuksia.

POP3 viestii yhden sähköpostiohjelman kanssa kerrallaan. Jos useampi kuin yksi sähköpostiohjelma yrittää muodostaa yhteyden samanaikaisesti, saatat saada käyttäjätunnus- tai salasanavirheen.

Välitys estetty tai Palvelin hylkäsi sähköpostiosoitteen

Jos näet jommankumman viestin yrittäessäsi lähettää sähköpostia, sähköpostiosoite on virheellinen tai yhteysasetukset ovat virheelliset.

Voit tarkistaa Lähtevät-kansiossa olevien viestien sähköpostiosoitteet seuraavasti:

1. Vieritä Mailin Postilaatikot-näytöllä alas Tilit-kohtaan.
  2. Napauta tiliäsi.
  3. Napauta Lähtevät.
    Jos Lähtevät-kansiota ei näy, Mail on lähettänyt viestit.
  4. Napauta Lähtevät-kansiossa olevaa viestiä ja varmista, että sähköpostiosoitteet ovat oikein.

Jos sähköpostipalveluntarjoajasi ohjeistaa käyttämään porttia 25, sähköpostia voi ehkä lähettää vain kun olet yhteydessä sähköpostipalveluntarjoajan verkkoon. Tarkista sähköpostipalveluntarjoajaltasi asetukset ja saatavuus.

Jos sähköpostin lähettäminen ei edelleenkään onnistu, voit määrittää vaihtoehtoisen SMTP-palvelimen.

Muokattu viimeksi: