Jos appi sulkeutuu yllättäen, lakkaa vastaamasta tai ei aukea

Jos iPhonen, iPadin, iPod touchin, Apple Watchin tai Apple TV:n appi lakkaa vastaamasta, saat apua toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Pakota appi sulkeutumaan

• iPhone, iPad tai iPod touch: sulje appi ja avaa se uudelleen.
  • Apple Watch: Kun appi on avattuna, pidä sivupainiketta painettuna, niin virranhallinta-asetukset tulevat näyttöön. Lopeta sen jälkeen appi pitämällä Digital Crownia painettuna.
  • Apple TV: Paina TV/Koti-painiketta kaksi kertaa ja etsi appi, jossa ongelma on ilmennyt, pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Sulje sitten appi pyyhkäisemällä ylöspäin.

Käynnistä laite uudelleen

Käynnistä iOS-laiteApple Watch tai Apple TV uudelleen. Avaa sitten appi ja tarkista, toimiiko se odotetulla tavalla.

Tarkista päivitykset

Varmista, että laitteessa on iOS:n, watchOS:n tai tvOS:n uusin versio.

Etsi sitten appipäivityksiä. Siirry iOS- ja Apple Watch -appien tapauksessa iOS-laitteessa App Storeen, ja napauta sitten Päivitykset. Jos päivitys on saatavilla, napauta Päivitä. Anna Apple ID ja salasana pyydettäessä. Saatat tarvita Wi-Fi-yhteyden joidenkin iOS-laitteen appien päivittämistä varten.

Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Apit ja laita Päivitä apit automaattisesti päälle. Jos automaattiset päivitykset eivät ole päällä, voit avata App Storen, siirtyä Ostetut-välilehteen, avata apin tuotesivun ja tarkistaa, onko päivitystä saatavilla.

Poista appi ja asenna se uudelleen

• iPhone, iPad tai iPod touch: poista appi ja lataa se sitten App Storesta uudelleen.
  • Apple TV: Korosta appi Koti-valikossa ja pidä sitten Touch-pintaa painettuna, kunnes appi alkaa heilua. Paina Toista/keskeytä, ja valitse sitten Poista. Avaa App Store ja lataa appi uudelleen. Jotkin apit edellyttävät tilausta aktivointia varten. Jos et pysty aktivoimaan appia tai et muista kirjautumistietojasi, ota yhteyttä apin kehittäjään.
  • Apple Watch: Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä. Etsi vierittämällä appi, jonka haluat poistaa, ja napauta sitä. Laita Näytä appi Apple Watchissa pois päältä ja odota, kunnes appi katoaa Apple Watchisi Koti-valikosta. Jos haluat asentaa apin uudelleen, vieritä Oma Apple Watch -välilehdessä alas Käytettävissä olevat apit -kohtaan ja napauta Asenna.

Ota yhteyttä apin kehittäjään

Jos kohtaat ongelmia Apple-appiin liittyen, ota yhteys Apple-tukeen. Jos kyseessä on muun valmistajan appi, ota yhteys apin kehittäjään.

Lisätietoja

Hanki apua tuntemattomiin veloituksiin ja appien sisäisiin ostoihin liittyviin ongelmiin.

Jos et pysty asentamaan tai päivittämään appia tai se jumiutuu, lue, mitä tehdä.

Hanki apua Apple TV:n ääneen, kuvaan tai virrankäyttöön liittyviin ongelmiin.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.