Jos appi sulkeutuu yllättäen, lakkaa vastaamasta tai ei aukea

Jos iPhonen, iPadin, iPod touchin, Apple Watchin tai Apple TV:n appi lakkaa vastaamasta, saat apua toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Pakota appi sulkeutumaan ja avaa se sitten uudelleen

• iPhone, iPad, iPod touch: Pakota appi sulkeutumaan.
  • Apple Watch: Kun appi on avattuna, pidä sivupainiketta painettuna, niin virranhallinta-asetukset tulevat näyttöön. Lopeta sen jälkeen appi pitämällä Digital Crownia painettuna.
  • Apple TV: Paina TV/Koti-painiketta kaksi kertaa ja etsi appi, jossa ongelma on ilmennyt, pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Sulje sitten appi pyyhkäisemällä ylöspäin. Apple TV:n (3. sukupolvi) appeja ei voi pakottaa sulkeutumaan.

Käynnistä laite uudelleen

Käynnistä iPhone, iPad, iPod touchApple Watch tai Apple TV uudelleen. Avaa sitten appi ja tarkista, toimiiko se odotetulla tavalla.

Tarkista päivitykset

Varmista, että laitteessa on iOS:n tai iPadOS:n, watchOS:n tai tvOS:n uusin versio. Etsi sitten appipäivityksiä.

• iPhone, iPad, iPod touch tai Apple Watch: Voit päivittää apit manuaalisesti. Saatat tarvita Wi-Fi-yhteyden joidenkin iPhonen, iPadin tai iPod touchin appien päivittämistä varten.
  • Apple TV: Valitse Asetukset > Apit ja laita Päivitä apit automaattisesti päälle. Jos automaattiset päivitykset eivät ole päällä, voit avata App Storen, siirtyä Ostetut-välilehteen, avata apin tuotesivun ja tarkistaa, onko päivitystä saatavilla.

Asenna appi uudelleen

• iPhone, iPad, iPod touch: Avaa Asetukset-appi. Napauta Yleiset ja sitten iPhonen tallennustila (tai iPadin tallennustila). Napauta appia ja sitten Siirrä sivuun. Napauta Siirrä sivuun uudelleen. Odota hetki, kunnes appi on siirretty sivuun, ja napauta sitten Asenna appi uudelleen.
  • Apple TV: Korosta appi Koti-valikossa ja pidä sitten Touch-pintaa painettuna, kunnes appi alkaa heilua. Paina Toista/keskeytä, ja valitse sitten Poista. Avaa App Store ja lataa appi uudelleen. Jotkin apit edellyttävät tilausta aktivointia varten. Jos et pysty aktivoimaan appia tai et muista kirjautumistietojasi, ota yhteyttä apin kehittäjään.
  • Apple Watch: Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä. Etsi vierittämällä appi, jonka haluat poistaa, ja napauta sitä. Laita Näytä appi Apple Watchissa pois päältä ja odota, kunnes appi katoaa Apple Watchisi Koti-valikosta. Jos haluat asentaa apin uudelleen, vieritä Oma Apple Watch -välilehdessä alas Käytettävissä olevat apit -kohtaan ja napauta Asenna.

Ota yhteyttä apin kehittäjään

Jos kohtaat ongelmia Apple-appiin liittyen, ota yhteys Apple-tukeen. Jos kyseessä on muun valmistajan appi, ota yhteys apin kehittäjään.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.