Apple ID:n turvakysymykset

Tässä artikkelissa kerrotaan muun muassa Apple ID:n turvakysymysten käyttöönotosta ja vaihtamisesta.

Turvakysymyksillä Apple tarjoaa toissijaisen menetelmän, jolla voit tunnistautua internetissä tai ottaessasi yhteyttä Apple-tukeen. Turvakysymykset ovat sellaisia, että sinun itsesi on helppo muistaa vastaus, mutta muiden on vaikea arvata sitä. Kun turvakysymyksiä käytetään muiden tunnistetietojen kanssa, Apple voi niiden avulla vahvistaa, että oikea henkilö pyytää lupaa tilin käyttöön.

Voit joutua vastaamaan vähintään yhteen turvakysymykseen, ennen kuin voit vaihtaa salasanaasi tai muuttaa muita tilitietoja, tarkastella laitteesi tietoja tai tehdä iTunes-ostoksia uudella laitteella.

Jos et halua käyttää turvakysymyksiä tai pelkäät unohtavasi vastaukset, voit ottaa käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen tai kaksivaiheisen tunnistautumisen. Kun kaksivaiheinen vahvistus ja tunnistus on käytössä, turvakysymyksiä ei tarvita tilin suojaamiseen tai henkilöllisyyden varmistamiseen.

Turvakysymysten käyttöönotto tai vaihtaminen

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Turvallisuus-kohdassa Muokkaa.
  3. Jos olet jo ottanut turvakysymykset käyttöön, sinua pyydetään vastaamaan niihin ennen kuin jatkat. Unohditko vastaukset?
  4. Valitse Vaihda kysymykset. Jos turvakysymykset on määritettävä, valitse Lisää turvakysymykset.
  5. Valitse uudet turvakysymykset ja anna vastaukset.
  6. Lisää ja vahvista palautussähköpostiosoite.

On erittäin tärkeää, että muistat turvakysymystesi vastaukset, jotta tilisi ei lukitu. Muistathan myös lisätä ja vahvistaa palautussähköpostiosoitteen. Jos unohdat turvakysymystesi vastaukset, tarvitset niiden nollaamiseen palautussähköpostiosoitteen.