Näyttökuvan ottaminen Macissa

Voit ottaa näyttökuvan koko näytöstä tai sen osasta. Näyttökuva tallennetaan automaattisesti työpöydälle.

Näyttökuvan ottaminen koko näytöstä

1. Paina vaihto-komento (⌘)-3.
  2. Etsi .png-tiedostona tallennettu näyttökuva työpöydältäsi.

Näyttökuvan ottaminen osasta näyttöä

1. Paina vaihto-komento-4. Osoitin muuttuu ristiosoittimeksi.
  2. Siirrä ristiosoitin kohtaan, josta haluat aloittaa näyttökuvan ottamisen, ja valitse alue vetämällä.
    Voit muuttaa valintasuuntaa pitämällä vaihto-, optio- tai välilyöntinäppäintä painettuna vetäessäsi.
  3. Kun olet valinnut haluamasi alueen, vapauta hiiren tai ohjauslevyn painike. Voit peruuttaa toiminnon painamalla esc-näppäintä ennen kuin vapautat painikkeen.
  4. Etsi .png-tiedostona tallennettu näyttökuva työpöydältäsi.

Näyttökuvan ottaminen ikkunasta

1. Paina vaihto-komento-4. Osoitin muuttuu ristiosoittimeksi.
  2. Paina välilyöntinäppäintä. Ristiosoitin muuttuu kameraksi.
  3. Korosta ikkuna viemällä kamera sen päälle.
  4. Klikkaa hiirellä tai ohjauslevyllä. Voit peruuttaa toiminnon painamalla esc-näppäintä, ennen kuin klikkaat.
  5. Etsi .png-tiedostona tallennettu näyttökuva työpöydältäsi.

Menetelmää voi käyttää Finder-ikkunoissa ja useimmissa ohjelmaikkunoissa.

Näyttökuvan ottaminen valikosta

1. Näytä valikon sisältö klikkaamalla valikkoa.
  2. Paina vaihto-komento-4. Osoitin muuttuu ristiosoittimeksi.
  3. Valitse valikko vetämällä.
  4. Vapauta hiiren tai ohjauslevyn painike. Voit peruuttaa toiminnon painamalla esc-näppäintä ennen kuin vapautat painikkeen.
  5. Etsi .png-tiedostona tallennettu näyttökuva työpöydältäsi.

Nämä toimet tallentavat valikon sisällön, mutta eivät valikon otsikkoa:

1. Näytä valikon sisältö klikkaamalla valikkoa.
  2. Paina vaihto-komento-4. Osoitin muuttuu ristiosoittimeksi.
  3. Paina välilyöntinäppäintä. Ristiosoitin muuttuu kameraksi.
  4. Korosta valikko viemällä kamera sen päälle.
  5. Klikkaa hiirellä tai ohjauslevyllä. Voit peruuttaa toiminnon painamalla esc-näppäintä, ennen kuin klikkaat.
  6. Etsi .png-tiedostona tallennettu näyttökuva työpöydältäsi.

Näyttökuvan ottaminen Touch Barista

Jos sinulla on Mac, jossa on Touch Bar ja macOS Sierra 10.12.2 tai uudempi, toimi seuraavasti:

1. Paina vaihto-komento-6.
  2. Etsi .png-tiedostona tallennettu näyttökuva työpöydältäsi.

Voit myös mukauttaa Touch Barin Control Strip-aluetta ja lisätä siihen näyttökuvapainikkeen. Tämän jälkeen voit näyttökuvapainiketta napauttamalla tarkistaa näyttökuvan tyyppiin liittyvät asetukset ja näyttökuvan tallennussijainnin.

Lisätietoja

• Mac OS X 10.6:ssa tai uudemmassa näyttökuvat tallentuvat työpöydälle .png-tiedostoina. Tiedoston nimeksi annetaan automaattisesti ”Näyttökuva päiväys ja aika.png”.
  • Jos haluat tallentaa näyttökuvan työpöydän sijaan leikepöydälle, lisää Ctrl-näppäin edellä mainittuihin näppäinyhdistelmiin. Paina esimerkiksi Ctrl-vaihto-komento-3 eikä vaihto-komento-3.
  • Avaa näyttökuvat esikatselussa, Safarissa ja muissa kuvien muokkaamista tai näyttämistä tukevissa ohjelmissa.
  • DVD-soittimen ja joidenkin muiden ohjelmien ikkunoista ei mahdollisesti voi ottaa näyttökuvia.