iPhonen lukituksen poistaminen, jotta sitä voi käyttää toisen operaattorin kanssa

Voit poistaa iPhonen lukituksen, jolloin sitä voi käyttää eri operaattorien kanssa.

Tietoja lukituksen poistamisesta

iPhonesi on mahdollisesti sidottu omaan operaattoriisi. Voit poistaa iPhonen lukituksen, jolloin sitä voi käyttää eri operaattorien kanssa. Ota yhteyttä operaattoriisi iPhonen lukituksen poistamista varten noudattamalla seuraavia ohjeita. Voit tarkistaa onko iPhonessasi operaattorilukitus valitsemalla Asetukset > Yleiset > Tietoja. Jos Operaattorin lukitus -kohdassa näkyy Ei SIM-rajoituksia, iPhonesi ei ole lukittu.

Jos et halua vaihtaa operaattoria vaan laitteesi on lukittu, koska olet unohtanut pääsykoodin, sinun ei tarvitse noudattaa tässä artikkelissa annettuja ohjeita. Ota selvää, miten voit nollata pääsykoodin.

Apple ei pysty poistamaan iPhonen lukitusta, jotta sitä voi käyttää toisen operaattorin kanssa. Vain nykyinen operaattorisi voi avata iPhonesi lukituksen.

Yhteyden ottaminen operaattoriin

1. Vain operaattorisi voi poistaa iPhonen lukituksen. Ota yhteys operaattoriin ja pyydä lukituksen avaamista. Pyynnön lähettämisen jälkeen voi kestää muutaman päivän, ennen kuin lukitus poistetaan. Voit tiedustella pyyntösi tilaa operaattoriltasi.

2. Toimi seuraavien ohjeiden mukaan, kun operaattori on vahvistanut, että iPhonen lukitus on poistettu.

Jos haluat aktivoida eSIMin muulta kuin nykyiseltä operaattorilta

Lue ohjeet eSIMin käyttöönottoon iPhonessa

Jos SIM-kortti ei ole nykyiseltä operaattoriltasi

Viimeistele iPhonen lukituksen poistaminen seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Poista SIM-korttisi.

2. Aseta uusi SIM-kortti paikalleen. Laite aktivoituu.

Jos käytettävissäsi ei ole toista SIM-korttia

Viimeistele iPhonen lukituksen poistaminen seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Varmuuskopioi iPhone.

2. Kun olet tehnyt varmuuskopion, tyhjennä iPhone.

3. Palauta iPhonen tiedot äsken ottamastasi varmuuskopiosta.

Näin saat apua

Saatat nähdä tietokoneessa tai iPhonessa seuraavan ilmoituksen: ”The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported. Only compatible SIM cards from a supported carrier may be used to activate iPhone. Please insert the SIM card that came with your iPhone or visit a supported carrier store.” (Tähän iPhoneen asetettu SIM-kortti ei ilmeisesti ole tuettu. Ainoastaan tuettujen operaattoreiden yhteensopivia SIM-kortteja voidaan käyttää iPhonen aktivointiin. Aseta SIM-kortti, joka toimitettiin iPhonen mukana tai käy tuetun operaattorin liikkeessä.)

Jos näet tämän viestin laitteessa, jossa on iOS 14 tai sitä uudempi, toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta Tietoja.

2. Operaattorin lukitus -kohdassa pitäisi näkyä Ei SIM-rajoituksia -teksti. Jos et näe tätä viestiä, ota yhteyttä operaattoriisi.

Jos laitteessa on iOS 13 tai sitä vanhempi, toimi seuraavasti:

1. Ota yhteys operaattoriisi ja varmista, että lukitus on poistettu operaattorin järjestelmässä.

2. Palauta iPhonesi tehdasasetuksiin.

3. Palauta iPhonesi varmuuskopiosta.