Kuvien ja videoiden siirtäminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tuoda iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ottamiasi tai tallentamiasi kuvia ja videoita Maciin tai Windows-tietokoneeseen. Näytämme myös, miten voit mahdollistaa kuviesi käytön kaikissa laitteissa iCloud-kuvakirjaston avulla.

Kuvien ja videoiden säilytyspaikan valitseminen

Valitse ensin, missä haluat säilyttää kuva- ja videokokoelmasi. Voit valita, että ne ovat käytettävissä kaikilla iCloud-kuvakirjastoon liitetyillä laitteilla. Voit tallentaa ne myös paikallisesti vain Maciin tai Windows-tietokoneeseen.

iCloud-kuvakirjasto

iCloud-kuvakirjaston avulla voit käyttää kuviasi ja videoitasi iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Apple TV:ssä, iCloud.comissa ja jopa Windows-tietokoneessa. Uusimmat kuvasi lisätään automaattisesti iCloud-kuvakirjastoon ja kaikki organisointiin tekemäsi muutokset ja muokkaukset pidetään aina ajan tasalla kaikissa laitteissasi.1

Ennen kuin aloitat:

1. Varmista, että iPhonen, iPadin tai iPod touchin sekä Macin ja Apple TV:n ohjelmistot ovat ajan tasalla.
  2. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi. Jos käytössäsi on Windows-tietokone, lataa iCloudin Windows-versio. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.
  3. Tarkista, että laite on Wi-Fi-yhteydessä.

iCloud-kuvakirjaston ottaminen käyttöön:

• iPhone, iPad tai iPod touch: valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja ota iCloud-kuvakirjasto käyttöön. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Kuvat.
  • Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud. Valitse Valinnat (Kuvat-kohdan vierestä), ja valitse sitten iCloud-kuvakirjasto.
  • Apple TV: valitse Asetukset > Tilit > iCloud > iCloud-kuvakirjasto.
  • Windows-tietokone: noudata ohjeita ottaaksesi iCloud-kuvakirjaston käyttöön.

Jos olet jo synkronoinut kuvasi iTunesista iOS-laitteeseesi, ja otat sitten iCloud-kuvakirjaston käyttöön iOS-laitteessasi, näet viestin ”iTunesista synkronoidut kuvat ja videot poistetaan”. Tietokoneestasi synkronoimasi kuvat ja videot säilytetään tietokoneessasi, mutta ne poistetaan iOS-laitteesta.

Saat nämä kuvat ja videot takaisin iOS-laitteeseesi käynnistämällä iCloud-kuvakirjaston Macissa tai Windows-tietokoneessa. Kun otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön Macissa tai Windows-tietokoneessa, alkuperäiset versiot lähetetään iCloudiin, jolloin voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi. iCloud-kuvakirjaston käyttöönoton jälkeen kaikki kuvat ovat iCloudissa ja käytettävissä Macilla Kuvat-ohjelmalla tai Windows-tietokoneen kansiossa.

Lue lisätietoja iCloud-kuvakirjaston käytöstäMacissa tai Windows-tietokoneessa.

1 iCloud-kuvakirjastoon tallentamasi kuvat ja videot lasketaan mukaan käyttämääsi iCloud-tallennustilaan. Varmista ennen iCloud-kuvakirjaston käyttöönottamista, että sinulla on tarpeeksi iCloud-tallennustilaa koko kokoelmasi tallentamiseen. Voit tarkistaa tarvitsemasi tilan määrän ja ostaa tarvittaessa lisää tallennustilaa.

Tuo Maciin

Voit tuoda kuvia iPhonesta, iPadista tai iPod touchista Maciin Kuvat-ohjelmalla käyttämättä iCloud-kuvakirjastoa. Nämä ohjeet soveltuvat myös kuvien tuomiseen digikameroista ja SD-korteilta.

1. Varmista, että Macissasi on iTunesin uusin versio. Kuvien tuonti Maciin edellyttää iTunes 12.5.1:tä tai uudempaa.
  2. Liitä iPhone, iPad, iPod touch tai digikamera Maciin USB-kaapelilla. Jos käytät SD-korttia, laita se Macin SD-aukkoon tai liitä se kortinlukijalla.
  3. Sinun on ehkä poistettava iOS-laitteen lukitus tunnuskoodillasi. Saatat myös nähdä iOS-laitteessa kehotuksen, jossa kysytään Luotatko tähän tietokoneeseen. Jatka napauttamalla Luotan.
  4. Kuvat-ohjelma aukeaa Macissa automaattisesti. Avaa Kuvat-ohjelma, jos se ei aukea automaattisesti.
  5. Kuvat-ohjelmassa näkyy Tuo-näyttö, jossa on kaikki liitetyssä laitteessa olevat kuvat ja videot. Jos Tuo-näyttö ei tule automaattisesti näkyviin, klikkaa Kuvat-ohjelman ylälaidassa olevaa Tuo-välilehteä tai klikkaa laitteen nimeä Kuvat-ohjelman sivupalkista.
  6. Tuo kuvavalikoima klikkaamalla haluamiasi kuvia ja klikkaa sitten Tuo valitut. Tuo kaikki uudet kuvat klikkaamalla Tuo kaikki uudet kuvat.
  7. Voit nyt irrottaa laitteen Macista. Jos toit kuvia SD-kortilta tai toisesta USB-laitteesta, irrota laite turvallisesti ensin.

macOS High Sierrassa ja uudemmissa tuodut kuvat näkyvät Kuvat-ohjelman Tuonti-albumissa. Jos käytössä on aiempi macOS-versio, löydät kuvat Viimeisin tuonti -albumista.

Tietokoneesta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin iTunesilla synkronoituja kuvia ja videoita ei voi viedä takaisin tietokoneeseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä , jos kuvien tuonti tietokoneeseen ei onnistu iPhonesta, iPadista tai iPod touchista.

Tuo Windows-tietokoneeseen

Voit tuoda kuvia Windows-tietokoneeseen liittämällä laitteen tietokoneeseen ja käyttämällä Windowsin Valokuvat-ohjelmaa:

1. Varmista, että Windows-tietokoneessasi on iTunesin uusin versio. Kuvien tuonti tietokoneeseen edellyttää iTunes 12.5.1:tä tai uudempaa.
  2. Liitä iPhone, iPad tai iPod touch Windows-tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  3. Sinun on ehkä poistettava iOS-laitteen lukitus tunnuskoodillasi.
  4. Saatat myös nähdä iOS-laitteessa kehotuksen, jossa kysytään Luotatko tähän tietokoneeseen. Jatka napauttamalla Luotan tai Sallin.

Noudata sitten näitä Microsoft Knowledge Base -artikkeleissa annettuja ohjeita kuvien tuomiseksi Windowsin Valokuvat-ohjelmaan:

Kun tuot kuvia ja videoita iOS-laitteesta Windows-tietokoneeseen, jotkin niistä saattavat olla väärässä suunnassa Windowsin Valokuvat-ohjelmassa. Voit lisätä nämä videotiTunesiin, niin videot toistuvat tietokoneellasi oikeassa suunnassa.

Tietokoneesta iOS-laitteeseen iTunesilla synkronoituja kuvia ja videoita ei voi viedä takaisin tietokoneeseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä , jos kuvien tuonti tietokoneeseen ei onnistu iPhonesta, iPadista tai iPod touchista.

Kuvien tuominen tietokoneesta iOS-laitteeseen

Voit siirtää kuvia ja videoita tietokoneesta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin usealla eri tavalla:

• iCloud-kuvakirjaston ja Kuvat-ohjelman macOS-version tai iCloudin Windows-version avulla voit pitää kuvasi turvallisesti tallessa ja ajan tasalla kaikissa laitteissasi.
  • AirDropin avulla voit lähettää kuvia ja videoita langattomasti Macista iOS-laitteeseen. Tämä on helppo ja nopea, mutta vain Macissa toimiva tapa lähettää muutamia kohteita. Kun lähetät Kuvia ja videoita AirDropin avulla iOS-laitteeseen, ne ilmestyvät laitteen Kuvat-ohjelmaan.
  • Synkronoi kuvat manuaalisesti iTunesin kanssa. Aina kun synkronoit iOS-laitteen iTunesin kanssa, iOS-laitteessa olevat kuvat ja videot päivitetään vastaamaan tietokoneen albumeita.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.