Tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin akun käytöstä

iOS 9:ssä ja uudemmissa voit tarkistaa, kuinka paljon akkua iOS-laitteen eri ohjelmat käyttävät.

Akun käytön tarkistaminen

Valitse Asetukset > Akku.

Voit tarkistaa, kuinka kauan eri ohjelmat ovat olleet auki ja käynnissä taustalla, napauttamalla  . Eri ohjelmista voi näkyä seuraavat käyttötyypit:

• Taustatoiminta tarkoittaa, että akkua käytetään ohjelman ollessa käynnissä taustalla.
  • Ääni tarkoittaa, että ohjelma toistaa ääntä ollessaan käynnissä taustalla.
  • Ei peittoaluetta ja Heikko signaali tarkoittavat, että laite etsii signaalia tai että sen signaali on heikko.
  • Varmuuskopio/palautus ilmaisee, että laite on varmuuskopioinut tietoja iCloudiin tai palauttanut tietoja iCloud-varmuuskopiosta.
  • Sijainti ja Taustasijainti tarkoittavat, että akkua käytettiin laitteen sijaintia jäljitettäessä.

Asetusten säätäminen akun käyttöajan pidentämiseksi

Kun tarkastelet akun käyttöä, laite saattaa ehdottaa kirkkauden automaattisen säädön sallimista tai näytön kirkkauden säätämistä. Näin käy, koska iOS on päätellyt, että kyseisten asetusten muuttaminen saattaa pidentää akun käyttöaikaa. Lisäksi näet, miten paljon laitetta on käytetty edellisen täyden latauksen jälkeen.

Lue lisätietoja akun suorituskyvyn ja iOS-laitteen käyttöiän maksimoinnista.

Alhaisen virran tilan käyttäminen

Jos haluat pidentää akun käyttöaikaa, laita alhaisen virran tila päälle. Toiminto vähentää virrankulutusta, kunnes laitat sen pois päältä tai lataat iPhonen akun 80-prosenttisesti täyteen. Kun alhaisen virran tila on päällä, joitakin asetuksia ja ominaisuuksia (kuten sähköpostin hakua, Hey Siri -ominaisuutta, ohjelmien päivitystä taustalla ja eräitä visuaalisia tehosteita) vähennetään tai ne laitetaan pois päältä.

Lue lisätietoja alhaisen virran tilasta.

Lisätietoja

iOS 11.3 lisää uusia ominaisuuksia, jotka näyttävät akun kunnon ja kertovat, jos akku on syytä vaihtaa. Lue lisätietoja kohdasta iPhonen akku ja suorituskyky.