Tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin akun käytöstä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkistaa, kuinka paljon akkua iOS-laitteen eri apit käyttävät.

Akun käytön tarkistaminen

Voit nähdä yleiskatsauksen akun varaustasosta ja aktiivisuudesta viimeisten 24 tunnin ajalta ja jopa viimeisten 10 päivän osalta kohdasta Asetukset > Akku.

Kun napautat jotakin näytön sarakkeista, näet mitkä apit vaikuttivat akun käyttöön kyseisenä ajanjaksona. Lisäksi näet tietyn apin osuuden akun käytöstä.

Voit tarkistaa, kuinka kauan eri apit ovat olleet käytössä näytöllä tai taustalla napauttamalla Näytä toiminta. Eri ohjelmista voi näkyä seuraavat käyttötyypit:

• Taustatoiminta tarkoittaa, että akkua on käytetty apin suorittaessa toimintoja taustalla.
  • Ääni tarkoittaa, että ohjelma toistaa ääntä ollessaan käynnissä taustalla.
  • Ei peittoaluetta ja Heikko signaali tarkoittavat, että laite etsii signaalia tai että sen signaali on heikko.
  • Varmuuskopio/palautus ilmaisee, että laite on varmuuskopioinut tietoja iCloudiin tai palauttanut tietoja iCloud-varmuuskopiosta.
  • Liitetty laturiin tarkoittaa, että appia on käytetty vain silloin, kun laitteesi on ollut latauksessa.

Voit myös nähdä, milloin laitteesi on ollut viimeksi yhdistettynä laturiin, sekä viimeisen lataustason.

Asetusten säätäminen akun käyttöajan pidentämiseksi

Kun tarkastelet akun käyttöä, laite saattaa ehdottaa kirkkauden automaattisen säädön sallimista tai näytön kirkkauden säätämistä. Näin käy, koska iOS on päätellyt, että kyseisten asetusten muuttaminen saattaa pidentää akun käyttöaikaa.

Lue lisätietoja akun suorituskyvyn ja iOS-laitteen käyttöiän maksimoinnista.

Alhaisen virran tilan käyttäminen

Jos haluat pidentää iPhonesi akun käyttöaikaa, laita Alhaisen virran tila päälle. Toiminto vähentää virrankulutusta, kunnes laitat sen pois päältä tai lataat iPhonen akun 80-prosenttisesti täyteen. Kun alhaisen virran tila on päällä, joitakin asetuksia ja ominaisuuksia, kuten appien päivityksiä, uusien TV-ohjelmien latauksia, podcastien jaksoja, sähköpostin hakua ja eräitä visuaalisia tehosteita, kuten True Tonea, vähennetään tai ne laitetaan pois päältä.

Lue lisätietoja alhaisen virran tilasta.

Lisätietoja

Jos käytössäsi on iOS 11.3 tai uudempi, näet akun kunnon sekä sen, pitääkö akku vaihtaa. Lue lisätietoja kohdasta iPhonen akku ja suorituskyky.