iPhonen, iPadin tai iPod touchin synkronointi tietokoneen iTunesin kanssa USB:n kautta

iTunesin avulla voit synkronoida esimerkiksi musiikkisi, elokuvasi, TV-ohjelmasi ja kuvasi. Synkronoinnin jälkeen iPhonesi, iPadisi ja iPod touchisi sisältö vastaa tietokoneella olevan iTunes-kirjastosi sisältöä.

Ennen kuin aloitat

Harkitse ennen iTunesin kanssa synkronointia iCloudia tai vastaavia palveluita, joiden avulla voit pitää sisällön automaattisesti ajan tasalla kaikissa laitteissasi. Lue lisätietoja muista vaihtoehdoista.

Jos käytät mieluummin iTunesia sisällön synkronointiin, ota synkronointi käyttöön iTunesissa USB:n kautta noudattamalla seuraavia ohjeita.

Mitä iTunesin kanssa voi synkronoida

• Albumit, kappaleet, soittolistat, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat, podcastit, äänikirjat ja äänet.
  • Kuvat ja videot. Voit synkronoida kuvat ja videot iTunesin avulla käyttämällä tuettua kuvaohjelmaa. Voit myös synkronoida jostakin tietystä tietokoneesi kansiosta. Lue lisätietoja siitä, miten voit pitää kuvasi ja videosi ajan tasalla kaikissa laitteissasi.
  • Yhteystiedot ja kalenterit.
  • iTunesin avulla tekemäsi laitteen varmuuskopiot.

Sisällön synkronointi iTunesin kanssa

Synkronoi tietokoneesi sisältö iOS-laitteesi kanssa manuaalisesti noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes. Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  2. Yhdistä laite tietokoneeseen käyttämällä mukana toimitettua USB-kaapelia. Yhdistetty laite näkyy iTunes-ikkunan vasemmassa yläkulmassa kuvakkeena. Lue, miten toimia, jos et näe kuvaketta
  3. Klikkaa laitteen kuvaketta . iTunes-ikkunan vasemmassa laidassa olevassa Asetukset-kohdassa on luettelo sisältötyypeistä, jotka voit synkronoida iTunes-kirjastosta laitteeseen.

Jos iTunes-kirjastossa ei ole jotain sisältötyyppiä, kaikki välilehdet eivät ehkä ole näkyvissä. Jos kirjastossa ei ole esimerkiksi podcasteja, Podcast-välilehti ei näy.

iTunes ei voi synkronoida joitakin sisältötyyppejä, kuten sähköpostitilejä, muistiinpanoja ja kirjanmerkkejä. iCloudin avulla voit hallita sähköpostia, muistiinpanoja ja kirjanmerkkejä laitteidesi välillä. Jotkin iOS-ohjelmat saattavat käyttää synkronoinnin sijasta iTunesin tiedostonjakoa sisällön siirtämiseen.

4. Klikkaa sisältötyyppiä, jonka haluat synkronoida.
  5. Ota iTunesin pääikkunassa sisältötyypin synkronointi käyttöön lisäämällä valinta Synkronoi-kohdan vieressä olevaan ruutuun. Jos ruudussa on valintamerkki, kyseisen sisältötyypin synkronointi on jo käytössä.
    Jos näet ruudun klikkaamisen jälkeen viestin, jonka mukaan iOS-laitteesi on synkronoitu toisen iTunes-kirjaston kanssa, iOS-laitteesi on aiemmin yhdistetty toiseen tietokoneeseen. Jos klikkaat viestissä Tyhjennä ja synkronoi, kaikki iOS-laitteesi valitun tyypin mukainen sisältö korvataan tietokoneen sisällöllä. iOS-laitteeltasi ei poisteta sisältöä, jolle et ole ottanut synkronointia käyttöön. Voit synkronoida iOS-laitteen vain yhden iTunes-kirjaston kanssa kerrallaan.

Jos pidät sisältöä ajan tasalla iCloudin tai muun palvelun kautta, iTunesin kautta synkronointi ei ole ehkä käytettävissä.

6. Kun olet ottanut sisältötyypin synkronoinnin käyttöön, näet lisävaihtoehtoja synkronointiasetusten mukauttamista varten. Varmista näillä vaihtoehdoilla, että synkronoit juuri haluamaasi sisältöä.
  7. Toista vaiheet 4–6 kullekin sisältötyypille, jonka haluat synkronoida.
  8. Tallenna synkronointiasetukset klikkaamalla näytön oikeassa alakulmassa olevaa Käytä-painiketta. Jos synkronointi ei käynnisty automaattisesti, klikkaa Synkronoi-painiketta.

Kun olet ottanut synkronoinnin käyttöön, sisältö synkronoidaan aina kun yhdistät iOS-laitteen tietokoneeseen iTunesin ollessa auki.

Jos näet viestin, jonka mukaan osaa sisällöstä ei voitu synkronoida, tietokonetta ei ehkä ole valtuutettu kyseistä sisältötyyppiä varten. Varmista, että tietokoneesi on valtuutettu sisällölle, jota yrität synkronoida.

Näin saat apua

Synkronoinnin poistaminen käytöstä iTunesissa

1. Avaa iTunes. Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  2. Yhdistä laite tietokoneeseen käyttämällä mukana toimitettua USB-kaapelia. Yhdistetty laite näkyy iTunes-ikkunan vasemmassa yläkulmassa kuvakkeena. Lue, miten toimia, jos et näe kuvaketta.
  3. Klikkaa laitteen kuvaketta
  4. Klikkaa iTunes-ikkunan vasemman laidan Asetukset-kohdasta sisältötyyppiä, jonka synkronoinnin haluat poistaa käytöstä.
  5. Poista iTunesin pääikkunassa valinta Synkronoi-kohdan viereisestä ruudusta. Kaikki tämäntyyppinen sisältö poistetaan iOS-laitteesta.
  6. Tallenna synkronointiasetukset klikkaamalla Käytä-painiketta.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.