iPhonen, iPadin tai iPodin synkronoiminen tietokoneen iTunesin avulla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit synkronoida musiikkia, elokuvia ja muuta sisältöä Macin tai Windows-tietokoneen iTunesin avulla.

Ennen kuin synkronoit iTunesin avulla sisältöä iOS-laitteeseen, harkitse iCloudin, Apple Musicin tai vastaavan palvelun käyttämistä pitääksesi Macin tai Windows-tietokoneen sisällön pilvessä. Tällä tavoin voit käyttää musiikkiasi, kuviasi ja muuta sisältöäsi iOS-laitteissa, kun et ole tietokoneesi lähellä. Lue lisää Apple Musicin tai iCloud-kuvien käyttämisestä iTunesin sijasta.

Jos pidät laitteidesi välistä sisältöä ajan tasalla iCloudin tai muun palvelun, kuten Apple Musicin, kautta, iTunesin kautta synkronointi ei ole ehkä käytettävissä.

Mitä iTunesin avulla voi synkronoida

• Albumit, kappaleet, soittolistat, elokuvat, TV-ohjelmat, podcastit, kirjat ja äänikirjat.
  • Kuvat ja videot.
  • Yhteystiedot ja kalenterit.
  • iTunesin avulla tekemäsi laitteen varmuuskopiot.

iTunesin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Sisällön synkronoiminen tai poistaminen iTunesin avulla

1. Avaa iTunes ja yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelin avulla.
  2. Klikkaa iTunes-ikkunan vasemmassa yläkulmassa näkyvää laitteen kuvaketta. Lue, miten toimia, jos et näe kuvaketta
    iTunes-ikkunan vasemmassa yläkulmassa näkyvä laitteen kuvake.
  3. Klikkaa iTunes-ikkunan vasemman laidan Asetukset-kohdan alla olevassa luettelossa sen sisällön tyyppi, jota olet synkronoimassa tai poistamassa.1 Ota sisältötyyppien synkronoiminen käyttöön valitsemalla Synkronoi-asetuksen vieressä oleva valintaneliö.

iTunesin Synkronoi musiikki -asetuksen vieressä oleva valintaneliö.

4. Valitse kunkin synkronoitavan kohteen vieressä oleva valintaneliö.
  5. Klikkaa näytön oikeassa alakulmassa olevaa Käytä-painiketta. Jos synkronointi ei käynnisty automaattisesti, klikkaa Synkronoi-painiketta.

1. Voit synkronoida iOS-laitteen vain yhden iTunes-kirjaston kanssa kerrallaan. Jos näet viestin, jonka mukaan iOS-laitteesi on synkronoitu toisen iTunes-kirjaston kanssa, iOS-laitteesi on aiemmin yhdistetty toiseen tietokoneeseen. Jos klikkaat viestissä Tyhjennä ja synkronoi, kaikki iOS-laitteesi valitun tyypin mukainen sisältö poistetaan ja korvataan tämän tietokoneen sisällöllä.

Sisällön synkronoiminen Wi-Fi-yhteyden avulla

Kun olet ottanut iTunesin synkronoimisen käyttöön USB-yhteydellä, voit määrittää iTunesin synkronoimaan laitteeseesi Wi-Fi-yhteydellä USB-yhteyden sijasta. Toimi seuraavasti:

1. Liitä iOS-laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla, avaa iTunes ja valitse laitteesi.
  2. Klikkaa iTunes-ikkunan vasemmassa laidassa Yhteenveto.
  3. Valitse Synkronoi [tämä laite] Wi-Fin avulla.
  4. Klikkaa Käytä.

Kun tietokone ja iOS-laite ovat samassa Wi-Fi-verkossa, iOS-laite näkyy iTunesissa. iOS-laite synkronoidaan automaattisesti aina, kun se on liitettynä verkkovirtaan, ja iTunes on auki tietokoneessa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.