Apple Payn käyttäminen myymälöissä, apeissa ja verkossa

Maksaminen kaupoissa, ravintoloissa, takseissa, myyntiautomaateilla, apeissa ja verkossa ei ole koskaan ollut helpompaa, turvallisempaa ja suojatumpaa. Ota selvää, missä ja miten voit maksaa Apple Paylla.

Maksaminen kaupoissa ja muissa paikoissa

Voit käyttää Apple Payta iPhonella tai Apple Watchilla paikoissa, joissa on esillä jokin näistä symboleista.1,2 Voit maksaa Apple Paylla kaupoissa, ravintoloissa, takseissa, myyntiautomaateilla ja monissa muissa paikoissa.

Maksaminen iPhonella ja Face ID:llä

1. Jos haluat käyttää oletuskorttia, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja tunnistaudu Face ID:n avulla vilkaisemalla iPhonea tai anna pääsykoodisi.
  2. Pidä iPhonen yläosaa muutaman senttimetrin päässä lähimaksupäätteestä, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Katso esittely sen toiminnasta.

Maksaminen iPhonella ja Touch ID:llä

1. Jos haluat käyttää oletuskorttia, aseta sormesi Touch ID:lle.
  2. Pidä iPhonen yläosaa muutaman senttimetrin päässä lähimaksupäätteestä, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Katso esittely sen toiminnasta.

Maksaminen Apple Watchilla

1. Jos haluat käyttää oletuskorttia, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja pidä Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä lähimaksupäätteestä.
  2. Odota, kunnes tunnet kevyen napautuksen.

Jos sinun on valittava päätteessä luotto- tai pankkikortti, valitse luottokortti. Kaupasta ja tapahtuman summasta riippuen sinun on ehkä allekirjoitettava kuitti tai annettava PIN-koodisi.

Jos maksat Apple Pay Cashilla Yhdysvalloissa, vahvista ostos Face ID:llä, Touch ID:llä tai suojatulla pääsykoodilla.3 Jotkin maksupäätteet saattavat silti pyytää PIN-koodia pankkikorttimaksun vahvistamiseen. Syötä vain 0000 tai muu nelinumeroinen koodi, jos sinua pyydetään tekemään niin.

Jos olet Japanissa

Kerro myyjälle, että maksat Suica-, iD- tai QUICPay-kortilla. Etsi kortissasi oleva logo Walletista. Jos haluat käyttää Suica-korttia, joka on määritetty pikamatkakortiksi, pidä iPhonesi yläosaa päätteen lähellä.

Jos olet Kiinassa

Jos haluat maksaa kaupoissa luotto- tai pankkikortilla, noudata seuraavia ohjeita:

1. Jos sinulla on iPhone, jossa on käytössä Touch ID, kaksoisklikkaa Koti-painiketta iPhonen ollessa lukittuna tai valitse korttisi Walletissa ja suorita todennus, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.
  2. Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja suorita todennus Face ID:llä, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.

Maksaminen toisella kortilla oletuskortin sijaan

Kortin vaihtaminen:

• iPhone X tai uudempi: Kaksoisklikkaa sivupainiketta. Kun oletuskortti tulee näkyviin, napauta sitä ja valitse sitten toinen kortti napauttamalla sitä. Tunnistaudu Face ID:n avulla vilkaisemalla iPhonea ja maksa pitämällä laitteesi yläosaa lukijan lähellä.
  • iPhone 8 ja aiemmat: Pidä laitetta lukijan lähellä asettamatta sormeasi Touch ID:lle. Kun oletuskortti tulee näkyviin, napauta sitä ja valitse sitten toinen kortti napauttamalla sitä. Aseta sormesi Touch ID:lle maksamista varten.
  • Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta. Kun oletuskortti tulee näkyviin, valitse toinen kortti pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Maksa pitämällä kelloa lukijan lähellä.

Maksaminen apeissa

iPhonea, iPadia ja Apple Watchia käytettäessä voit maksaa Apple Paylla apeissa, joissa näet Apple Payn maksutapana. Etsi näitä painikkeita apeissa.

Voit maksaa Apple Paylla apissa seuraavasti:

1. Napauta Apple Pay -painiketta tai valitse Apple Pay maksutavaksi.
  2. Tarkista laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi ja varmista, että ne on annettu oikein. Jos haluat maksaa toisella kortilla, napauta kortin vieressä .
  3. Anna tarvittaessa laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi iPhonessa tai iPadissa. Apple Pay tallentaa nämä tiedot, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen.
  4. Vahvista maksu. Kun maksusi onnistuu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.
    • iPhone X tai uudempi: Kaksoisklikkaa sivupainiketta ja käytä sitten Face ID:tä tai pääsykoodia.
    • iPhone 8 ja aiemmat tai iPad: Käytä Touch ID:tä tai anna pääsykoodisi.
    • Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta.

Kiinassa joudut mahdollisesti syöttämään PIN-koodisi.

Yhdysvalloissa Apple Payta voi käyttää maksujen suorittamiseen yrityschatissa.4

Maksaminen verkossa Safarilla

iPhonea, iPadia ja Macia käytettäessä voit maksaa Apple Paylla verkossa Safarilla.5,6

iPhonella tai iPadilla

1. Napauta Apple Pay -painiketta.
  2. Tarkista laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi ja varmista, että ne on annettu oikein. Jos haluat maksaa toisella kortilla, napauta kortin vieressä .
  3. Anna tarvittaessa laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi. Apple Pay tallentaa nämä tiedot, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen.
  4. Kun olet valmis, tee ostos ja vahvista maksu.
    • iPhone X tai uudempi: Kaksoisklikkaa sivupainiketta ja käytä sitten Face ID:tä tai pääsykoodia.
    • iPhone 8 ja aiemmat tai iPad: Käytä Touch ID:tä tai anna pääsykoodisi.
    • Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta.
  5. Kun maksusi onnistuu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Mac-tietokoneella ja Touch ID:llä

1. Napauta Apple Pay -painiketta.
  2. Tarkista laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi ja varmista, että ne on annettu oikein. Jos haluat maksaa oletuskortin sijaan toisella kortilla, klikkaa oletuskortin vieressä Laajenna valikko -kuvake ja valitse kortti, jota haluat käyttää.
  3. Anna tarvittaessa laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi. Apple Pay tallentaa nämä tiedot, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen.
  4. Kun olet valmis, tee ostos. Toimi Touch Barin kehotteiden mukaan ja aseta sormesi Touch ID:lle. Jos Touch ID on poistettu käytöstä, napauta Touch Barilla olevaa Apple Pay -kuvaketta ja toimi näytössä olevien ohjeiden mukaan. Kun maksusi onnistuu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Apple Pay Cash ei ole saatavilla macOS:ssä.3

Muut Mac-mallit

1. Tarvitset maksujen vahvistamiseen iPhonen tai Apple Watchin. Varmista, että olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.
  2. Varmista, että Macin Bluetooth on otettu käyttöön.
  3. Napauta Apple Pay -painiketta.
  4. Tarkista laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi ja varmista, että ne on annettu oikein. Jos haluat maksaa oletuskortin sijaan toisella kortilla, klikkaa oletuskortin vieressä Laajenna valikko -kuvake ja valitse kortti, jota haluat käyttää. Voit valita luotto- tai pankkikortin tai Apple Pay Cashin missä tahansa lähellä olevassa ja samaan iCloud-tiliin kirjautuneessa iPhonessa tai Apple Watchissa.3
  5. Anna tarvittaessa laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi. Apple Pay tallentaa nämä tiedot iPhoneen, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen.
  6. Kun olet valmis, tee ostos ja vahvista maksu.
    • iPhone X tai uudempi: Kaksoisklikkaa sivupainiketta ja käytä sitten Face ID:tä tai pääsykoodia.
    • iPhone 8 ja aiemmat: Käytä Touch ID:tä tai anna pääsykoodisi.
    • Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta.
  7. Kun maksusi onnistuu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Etukortin käyttäminen

Etuja tukevissa kaupoissa voit saada tai lunastaa etuja Apple Paylla. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin lisätä etukorttisi Walletiin ja käyttää korttia, kun maksat Apple Paylla. Jos haluat etukortin ilmestyvän automaattisesti kauppaan, siirry korttiin, napauta ja ota sitten Automaattinen valinta käyttöön.

Kun olet käyttänyt etukorttisi, Apple Pay siirtyy käyttämään oletusmaksukorttia ostoksen maksamiseen. Kaupasta riippuen voit käyttää etu- ja maksukortteja samassa vaiheessa tai sinun on mahdollisesti odotettava, kunnes pääte tai kassahenkilö pyytää maksua.

Tapahtumahistorian tarkistaminen

Kun tarkastelet korttiasi Walletissa, näet kunkin luotto- tai pankkikortin viimeisen tapahtuman. Saatat nähdä myös korttiesi viimeiset kymmenen tapahtumaa. Napauta vain korttiasi ja sitten . Napauta tämän jälkeen Tapahtumat-välilehteä. Pankista tai kortinmyöntäjästä riippuen saatat nähdä vain laitteestasi tehdyt ostokset. On myös mahdollista, että näet kaikki luotto- tai pankkikorttitililtäsi tehdyt tapahtumat, kaikki Apple Pay -laitteet ja muovikortti mukaan lukien.

Jos olet ottanut Apple Payn käyttöön Apple Watchissa, voit tarkastella tapahtumia iPhonen Watch-apissa. Napauta Watch-apissa Wallet ja Apple Pay, napauta korttiasi ja sitten Tapahtumat-välilehteä.

Jotkin pankit tai myöntäjät näyttävät Walletissa vain alustavat valtuutussummat, jotka voivat poiketa lopullisista tapahtumasummista. Pankin tai myöntäjän mukaan saatat nähdä esimerkiksi ravintoloiden, huoltoasemien, hotellien ja autovuokraamojen erilaisia tapahtumasummia. Tarkista tapahtumien lopulliset tiedot aina luotto- tai pankkikorttisi tiliotteesta, jonka saat pankista tai kortinmyöntäjältä.

Jos tapahtuma on hylätty, ota yhteyttä pankkiin tai kortinmyöntäjään ja pyydä apua.

1. Apple Payn käyttäminen Japanissa matkalippujen ostamiseen ja kaupoissa maksamiseen edellyttää iPhone X:ää, iPhone 8:aa tai iPhone 8 Plusia tai uudempaa tai Apple Watch Series 3:a tai uudempaa. Voit käyttää myös Japanista ostettua iPhone 7:ää, iPhone 7 Plusia tai Apple Watch Series 2:ta. Lue, mistä tiedät, onko laitteesi ostettu Japanista.
2. Jos olet lisännyt opiskelijakorttisi Walletiin, käytä iPhoneasi tai Apple Watchiasi maksamiseen siellä, missä voit maksaa fyysisellä opiskelijakortillasi.
3. Apple Pay Cash on käytettävissä vain Yhdysvalloissa. Apple Pay Cash -kortin myöntäjä on Green Dot Bank (FDIC:n jäsen). Voit käyttää Apple Pay Cash -korttia vain paikoissa, joissa voi maksaa Apple Pay- ja Discover-korteilla.
4. Yrityschat on tällä hetkellä beetavaiheessa ja saatavilla ainoastaan Yhdysvalloissa.
5. Kiinassa Apple Payta voi käyttää verkossa Safarilla vain soveltuvissa iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on iOS 11.2 tai uudempi.
6. Italiassa voit iPhonella ja Apple Watchilla tehdä kaupoissa Apple Pay -ostoksia Maestro-kortilla. Maestro-kortteja ei voi käyttää apeissa ja verkossa. Japanissa Visa-kortteja ei voi käyttää apeissa ja verkossa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.