Apple Payn käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit helposti ja turvallisesti maksaa Apple Paylla esimerkiksi kaupoissa, ravintoloissa, apeissa ja verkossa.

Maksaminen kaupoissa ja muualla

Voit käyttää Apple Payta iPhonella tai Apple Watchilla paikoissa, joissa on esillä jokin näistä symboleista.1,2 Voit maksaa Apple Paylla kaupoissa, ravintoloissa, takseissa, myyntiautomaateilla ja monissa muissa paikoissa.

Apple Payn käyttäminen

Maksaminen iPhonella ja Face ID:llä

1. Jos haluat käyttää oletuskorttia, paina sivupainiketta kaksi kertaa.
  2. Suorita varmennus iPhonen Face ID:llä vilkaisemalla laitteeseen tai anna pääsykoodi.
  3. Pidä iPhonen yläosaa lähimaksupäätteen lähellä, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Katso esittely sen toiminnasta.

Maksaminen iPhonella ja Touch ID:llä

1. Jos haluat käyttää oletuskorttia, aseta sormesi Touch ID:lle.
  2. Pidä iPhonen yläosaa lähimaksupäätteen lähellä, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Katso esittely sen toiminnasta.

Apple Payn käyttäminen Apple Watchissa

Maksaminen Apple Watchilla

1. Jos haluat käyttää oletuskorttia, paina sivupainiketta kaksi kertaa
  2. Pidä Apple Watchin näyttöä lähimaksupäätteen lähellä.
  3. Odota, kunnes tunnet kevyen napautuksen.

Kaupasta ja tapahtuman summasta riippuen sinun on ehkä allekirjoitettava kuitti tai annettava PIN-koodisi.

Jos maksat Apple Cashilla Yhdysvalloissa, vahvista ostos Face ID:llä, Touch ID:llä tai suojatulla pääsykoodilla.3 Jotkin maksupäätteet saattavat silti pyytää PIN-koodia pankkikorttimaksun vahvistamiseen. Syötä vain 0000 tai muu nelinumeroinen koodi, jos sinua pyydetään tekemään niin.

Jos olet Japanissa

Kerro myyjälle, että maksat Suica-, iD- tai QUICPay-kortilla. Etsi kortissasi oleva logo Walletista. Jos haluat käyttää Suica-korttia, joka on määritetty pikamatkakortiksi, pidä iPhonesi yläosaa päätteen lähellä.

Jos olet Manner-Kiinassa

Jos haluat maksaa kaupoissa luotto- tai pankkikortilla, noudata seuraavia ohjeita:

1. Jos sinulla on Touch ID:llä varustettu iPhone, kaksoisklikkaa Koti-painiketta ja pidä sormeasi Touch ID:n päällä tai anna pääsykoodisi, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.
  2. Jos sinulla on Face ID:llä varustettu iPhone, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja suorita todennus Face ID:llä, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.

Maksaminen toisella kortilla oletuskortin sijaan

Kortin vaihtaminen:

• iPhone, jossa on Face ID: Kaksoisklikkaa sivupainiketta. Kun oletuskortti tulee näkyviin, napauta sitä ja valitse sitten toinen kortti napauttamalla sitä. Tunnistaudu Face ID:n avulla vilkaisemalla iPhonea ja maksa pitämällä laitteesi yläosaa lukijan lähellä.
  • iPhone, jossa on Touch ID: Pidä laitetta lukijan lähellä asettamatta sormeasi Touch ID:lle. Kun oletuskortti tulee näkyviin, napauta sitä ja valitse sitten toinen kortti napauttamalla sitä. Aseta sormesi Touch ID:lle maksamista varten.
  • Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta. Kun oletuskortti tulee näkyviin, valitse toinen kortti pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Maksa pitämällä kelloa lukijan lähellä.

Apple Payn käyttäminen apeissa

Maksaminen apeista tai apeissa

iPhonea, iPadia ja Apple Watchia käytettäessä voit maksaa Apple Paylla apeissa, joissa näet Apple Payn maksutapana. Etsi näitä painikkeita apeissa.

Voit maksaa Apple Paylla apissa seuraavasti:

1. Napauta Apple Pay -painiketta tai valitse Apple Pay maksutavaksi.
  2. Tarkista laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi ja varmista, että ne on annettu oikein. Jos haluat maksaa toisella kortilla, napauta kortin vieressä Seuraava-kuvake.
  3. Anna tarvittaessa laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi iPhonessa tai iPadissa. Apple Pay tallentaa nämä tiedot, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen.
  4. Vahvista maksu. Kun maksusi onnistuu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.
    • iPhone tai iPad, jossa on Face ID: kaksoisnapsauta sivupainiketta ja käytä sitten Face ID:tä tai pääsykoodia.
    • iPhone tai iPad ilman Face ID:tä: käytä Touch ID:tä tai pääsykoodia.
    • Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta.

Manner-Kiinassa joudut mahdollisesti syöttämään PIN-koodisi.

Joissakin maissa tai alueilla Apple Payta voidaan käyttää maksujen suorittamiseen yrityschatissa.4

Lue, miten Apple Payta voi käyttää Apple ID:n maksutapana.

Verkossa tai Safarissa maksaminen

iPhonea, iPadia ja Macia käytettäessä voit maksaa Apple Paylla verkossa Safarilla.5,6

Apple Payn käyttäminen verkossa

iPhonella tai iPadilla

1. Napauta Apple Pay -painiketta.
  2. Tarkista laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi ja varmista, että ne on annettu oikein. Jos haluat maksaa toisella kortilla, napauta kortin vieressä Seuraava-kuvaketta.
  3. Anna tarvittaessa laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi. Apple Pay tallentaa nämä tiedot, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen.
  4. Kun olet valmis, tee ostos ja vahvista maksu.
    • iPhone tai iPad, jossa on Face ID: kaksoisnapsauta sivupainiketta ja käytä sitten Face ID:tä tai pääsykoodia.
    • iPhone tai iPad ilman Face ID:tä: käytä Touch ID:tä tai pääsykoodia.
    • Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta.
  5. Kun maksusi onnistuu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Mac-mallit, joissa on Touch ID

1. Napauta Apple Pay -painiketta.
  2. Tarkista laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi ja varmista, että ne on annettu oikein. Jos haluat maksaa oletuskortin sijaan toisella kortilla, klikkaa oletuskortin vieressä Laajenna valikko -kuvaketta ja valitse kortti, jota haluat käyttää.
  3. Anna tarvittaessa laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi. Apple Pay tallentaa nämä tiedot, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen.
  4. Kun olet valmis, tee ostos. Toimi Touch Barin kehotteiden mukaan ja aseta sormesi Touch ID:lle. Jos Touch ID on poistettu käytöstä, napauta Touch Barilla olevaa Apple Pay -kuvaketta ja toimi näytössä olevien ohjeiden mukaan. Kun maksusi onnistuu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Apple Cash ei ole saatavilla macOS:ssä.3

Muut Mac-mallit

1. Tarvitset maksujen vahvistamiseen iPhonen tai Apple Watchin. Varmista, että olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.
  2. Varmista, että Macin Bluetooth on otettu käyttöön.
  3. Napauta Apple Pay -painiketta.
  4. Tarkista laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi ja varmista, että ne on annettu oikein. Jos haluat maksaa oletuskortin sijaan toisella kortilla, klikkaa oletuskortin vieressä Laajenna valikko -kuvake ja valitse kortti, jota haluat käyttää. Voit valita luotto- tai pankkikortin tai Apple Cashin missä tahansa lähellä olevassa ja samaan iCloud-tiliin kirjautuneessa iPhonessa tai Apple Watchissa.3
  5. Anna tarvittaessa laskutus-, toimitus- ja yhteystietosi. Apple Pay tallentaa nämä tiedot iPhoneen, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen.
  6. Kun olet valmis, tee ostos ja vahvista maksu.
    • iPhone, jossa on Face ID: kaksoisnapsauta sivupainiketta ja käytä sitten Face ID:tä tai pääsykoodia.
    • iPhone, jossa on Touch ID: käytä Touch ID:tä tai pääsykoodia.
    • Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta.
  7. Kun maksusi onnistuu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Etukortin käyttäminen

Etuja tukevissa kaupoissa voit saada tai lunastaa etuja Apple Paylla. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin lisätä etukorttisi Walletiin ja käyttää korttia, kun maksat Apple Paylla. Jos haluat etukortin ilmestyvän automaattisesti kaupassa, siirry korttiin, napauta lisää-painiketta ja ota sitten automaattinen valinta käyttöön.

Kun olet käyttänyt etukorttisi, Apple Pay siirtyy käyttämään oletusmaksukorttia ostoksen maksamiseen. Kaupasta riippuen voit käyttää etu- ja maksukortteja samassa vaiheessa tai sinun on mahdollisesti odotettava, kunnes pääte tai kassahenkilö pyytää maksua.

Tapahtumahistorian tarkistaminen

Kun napautat korttiasi Walletissa, näet kunkin luotto-, pankki- tai prepaid-kortin viimeisimmät tapahtumat, mukaan lukien Apple Cash -tapahtumat.* Näet myös matkakorttien viimeisimmät tapahtumat. Pankista tai kortinmyöntäjästä riippuen saatat nähdä vain laitteestasi tehdyt ostokset. On myös mahdollista, että näet kaikki luotto- tai pankkikorttitililtäsi tehdyt tapahtumat, kaikki Apple Pay -laitteet ja fyysinen kortti mukaan lukien.

Jos olet ottanut Apple Payn käyttöön Apple Watchissa, voit tarkastella tapahtumia iPhonen Watch-apissa. Napauta Watch-apissa Wallet ja Apple Pay, napauta korttiasi ja sitten Tapahtumat-välilehteä.

Jotkin pankit tai myöntäjät näyttävät Walletissa vain alustavat valtuutussummat, jotka voivat poiketa lopullisista tapahtumasummista. Pankin tai myöntäjän mukaan saatat nähdä esimerkiksi ravintoloiden, huoltoasemien, hotellien ja autovuokraamojen erilaisia tapahtumasummia. Tarkista tapahtumien lopulliset tiedot aina luotto- tai pankkikorttisi tiliotteesta, jonka saat pankista tai kortinmyöntäjältä.

Jos tapahtuma on hylätty, ota yhteyttä pankkiin tai kortinmyöntäjään ja pyydä apua.

*Apple Cash on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.

Ilmoittaminen virheellisestä myyjän nimestä tai sijainnista tapahtuman yhteydessä

1. Avaa iPhonessa Wallet-appi ja napauta korttia, jolla suoritit tapahtuman.
  2. Napauta Viimeisimmät tapahtumat -kohdasta tapahtumaa, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Napauta Ilmoita ongelmasta.
  4. Napauta Ongelma-kohdassa Virheelliset myyjän tiedot ja napauta sitten Myyjän nimi, Myyjäluokka tai Muu ongelma.

1. Apple Payn käyttäminen Japanissa matkalippujen ostamiseen ja kaupoissa maksamiseen edellyttää iPhone 8:aa tai iPhone 8 Plussaa tai uudempaa tai Apple Watch Series 3:a tai uudempaa. Voit käyttää myös Japanista ostettua iPhone 7:ää, iPhone 7 Plussaa tai Apple Watch Series 2:ta. Lue, miten voit selvittää, onko laitteesi ostettu Japanista.
  2. Jos olet lisännyt opiskelijakorttisi Walletiin, käytä iPhoneasi tai Apple Watchiasi maksamiseen siellä, missä voit maksaa fyysisellä opiskelijakortillasi.
  3. Apple Cash on käytettävissä vain Yhdysvalloissa. Apple Cash -kortin myöntäjä on Green Dot Bank (FDIC:n jäsen). Voit käyttää Apple Cash -korttia vain paikoissa, joissa voi maksaa Apple Pay- ja Discover-korteilla. Jos olet kauppias, lue lisätietoja Discover-lähimaksupankkikorteista täältä.
  4. Joissakin maissa tai alueilla yrityschat tulee yritysten saataville asteittain.
  5. Manner-Kiinassa Apple Payta voi käyttää verkossa Safarilla vain soveltuvissa iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on iOS 11.2 tai uudempi. Alankomaissa Apple Payta voi käyttää verkossa vain yhteensopivilla iPhone- tai iPad-malleilla.
  6. Italiassa voit iPhonella ja Apple Watchilla tehdä kaupoissa Apple Pay -ostoksia Maestro-kortilla. Maestro-kortteja ei voi käyttää apeissa ja verkossa. Alankomaissa voi lisätä Maestro-kortteja kaikkiin yhteensopiviin laitteisiin paitsi Maciin. Japanissa Visa-kortteja ei voi käyttää apeissa ja verkossa.
  7. Apple Cardin myöntäjä on Goldman Sachs Bank, USA (Salt Lake Cityn toimipaikka). Apple Card on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.