Applen langattoman hiiren, näppäimistön ja ohjauslevyn käyttöönotto

Jos Applen langattomat laitteet toimitettiin uuden iMacin mukana, käynnistä laitteet, niin voit aloittaa niiden käytön. Jos ostit laitteet erikseen tai sinun on muodostettava laitepari niiden ja Macin välille uudelleen, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

Apple Magic Mouse 2, Magic Keyboard, numeronäppäimistöllinen Magic Keyboard ja Magic Trackpad 2 toimivat Macin kanssa langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta, kun laitteet on liitetty Macin pariksi ja niiden virta on kytkettynä.

Jos laitteet toimitettiin uuden iMacin mukana, ne on jo liitetty tietokoneen pariksi. Ne tarvitsee vain laittaa päälle, kun käynnistät Macin ensimmäistä kertaa. Varmista virtakytkimestä, että laitteesi virta on kytketty. Jos kytkimen alla näkyy vihreä kaistale, laitteen virta on kytketty.

Jos ostit laitteet erikseen tai laitteiden ja Macin välinen pariliitos on katkennut, muodosta laitepari laitteiden ja Macin välille toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Nykyisten Applen langattomien laitteiden käyttöönotto

Seuraavien ohjeiden avulla voit määrittää Magic Mouse 2:n, Magic Keyboardin, numeronäppäimistöllisen Magic Keyboardin tai Magic Trackpad 2:n:

1. Liitä Lightning–USB-kaapeli1 tai USB-C–Lightning-kaapeli laitteen Lightning-porttiin2 ja liitä kaapelin toinen pää Maciin.
  2. Varmista, että laitteen virtakytkin on päällä-asennossa. (Vihreä kaistale näkyy kytkimen alla, kun laitteen virta on kytketty.)
  3. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja avaa sitten Bluetooth-asetusikkuna klikkaamalla Bluetooth. Kun laite on muodostanut parin Macin kanssa, se ilmestyy laitteiden luetteloon.
  4. Tarkista laitteen varaustaso Bluetooth-asetusikkunasta. Kun laite on latautunut, voit käyttää sitä langattomasti irrottamalla kaapelin.

1. Jos Bluetooth-laite toimitettiin iMacin mukana, pakkauksessa oli myös Lightning–USB-kaapeli.
2. Magic Mouse 2 -hiirtä ei voi käyttää, kun siihen on liitetty kaapeli.

Aikaisempien Applen langattomien laitteiden käyttöönotto

Jos et ole varma, mikä laite sinulla on, ota selvää, miten voit tunnistaa Applen langattoman hiiren, näppäimistön tai ohjauslevyn

Käytä sen jälkeen langallista hiirtä tai ohjauslevyä – tai sisäistä ohjauslevyä, jos käytät Mac-kannettavaa – ja ota vanhat Applen langattomat laitteet (esimerkiksi Applen langaton näppäimistö, Magic Mouse ja Magic Trackpad) käyttöön seuraavasti:

1. Käynnistä laite.
  2. Odota, kunnes laitteen merkkivalo alkaa vilkkua, mikä tarkoittaa, että laite on löydettävissä-tilassa. Jos merkkivalo palaa, mutta se ei vilku, laitteesta on jo tehty pari toisen isännän kanssa. Voit poistaa laiteparin valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla sitten Bluetooth. Vie osoitin poistettavan laitteen päälle ja klikkaa laitteen nimen vieressä näkyvää painiketta Peruuta-painike. Sammuta laite ja aloita sitten alusta vaiheesta 1.
  3. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Bluetooth.
  4. Odota, kun Mac hakee laitetta. Kun laitteesi näkyy Bluetooth-asetuksissa, klikkaa Tee pari1.

1. Applen langaton näppäimistö vaatii Macissa näkyvän pääsykoodin. Kirjoita kahdeksannumeroinen pääsykoodi näppäimistöllä ja paina rivinvaihtonäppäintä. Applen langattoman hiiren tai Apple Magic Trackpad -ohjauslevyn vanhemmat mallit muodostavat yhteyden automaattisesti tai näyttävät valintaikkunan. Jos valintaikkuna avautuu, klikkaa Tee pari tai paina rivinvaihtonäppäintä.