Jos ulkoista näyttöä ei havaita tai se näyttää sumealta, kun se on liitetty Maciin

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos Maciin liitetyn ulkoisen näytön kuva on tyhjä tai jos se ei näytä siltä miltä pitäisi.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että Macissasi on uusin macOS-versio.

Jos näyttö on tyhjä tai sitä ei havaita

Jos näytössä ei ole kuvaa, kokeile seuraavia ohjeita.

Tarkista kaapeli tai sovitin

Irrota ulkoisen näytön kaapeli Macista ja liitä se sitten uudelleen. Jos ulkoisen näytön kaapeli ei ole yhteensopiva Macin porttien kanssa, voit käyttää USB-C- tai Thunderbolt-sovitinta. Jos liität näytön USB-C- tai Thunderbolt-sovittimen avulla, sovittimen on oltava DisplayPort Alt Mode- tai Thunderbolt-/USB 4 -yhteensopiva.

Tarkista, kuinka monta näyttöä voit liittää

Jos liität Maciin useita näyttöjä, selvitä Tekniset tiedot -sivulta, kuinka montaa ulkoista näyttöä Macisi tukee.

1. Valitse Omenavalikko  > Tietoja tästä Macista, kaksoisklikkaa sarjanumeroa ja kopioi se painamalla komento-C-näppäinyhdistelmää.
  2. Siirry Tekniset tiedot -sivulle, klikkaa Hae teknisistä tiedoista -palkkia, anna tietokoneesi sarjanumero painamalla komento-V-näppäinyhdistelmää ja klikkaa sitten Haku.
  3. Klikkaa Macisi teknisten tietojen sivua. Macisi tukemien näyttöjen määrä ilmestyy Videotuki- tai Grafiikka-kohtaan.

Jos näyttö näyttää sumealta

Jos kuvat tai tekstit näyttävät näytöllä sumeilta tai pikselöityneiltä, tarkista näytön tarkkuus ja kirkkaus.

Säädä tarkkuutta

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.
    macOS:n Näytöt, Järjestelmäasetukset ja Ulkoinen näyttö -asetukset
  2. Valitse Näyttöasetukset-kohdassa ulkoinen näyttö sivupalkista ja pidä sitten Optio-näppäintä painettuna, kun klikkaat Skaalattu, niin näet lisää tarkkuuksia.
    Laajennetun näytön muiden skaalattujen tarkkuuksien ikkuna
  3. Valitse tarkkuus ja klikkaa sitten Valmis.

Jos näyttösi odotettu tarkkuus ei tule näkyviin, tarkista teknisten tietojen sivulta, mitä näyttötarkkuuksia Macisi tukee.

Säädä kirkkautta

Voit säätää Apple-näytön kirkkautta painamalla näppäimistöltä kirkkauden lisäysnäppäintä  tai kirkkauden vähennysnäppäintä.

Magic Keyboard F1 / kirkkausnäppäimen kuvakaavio Magic Keyboard F2 / kirkkausnäppäimen kuvakaavio

Voit myös käyttää liitettyjen näyttöjen kirkkaudensäätöasetusta kohdassa Järjestelmäasetukset > Näytöt.

Joissakin muissa kuin Applen valmistamissa näytöissä on omat säätimet kirkkauden ja värien säätöä varten. Tarkista näytön dokumentaatiosta, onko siinä omat säätimet.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.