Apple ID:n luominen lapselle

Luo lapsellesi Apple ID sen sijaan, että jakaisit tilisi hänen kanssaan, jotta hän ei pääse käyttämään henkilökohtaisia tietojasi. Näin voit helposti määrittää ikään perustuvia käyttörajoituksia ja lapsesi voi käyttää Perhejakoa, Viestit-appia, App Storea ja muita Apple-palveluita.

Miten luoda Apple ID lapselle

Alle 13-vuotiaat lapset eivät voi luoda Apple ID:tä itse. (Tämä ikä vaihtelee aluekohtaisesti.) Jos olet perheen järjestäjä tai huoltaja, voit kuitenkin luoda lapsellesi Apple ID:n.

iPhone, iPad tai iPod touch

Sinun täytyy vahvistaa luottokortilla, että olet aikuinen. iPhonessa voit myös käyttää Lompakkoon lisättyä ajokorttia tai henkilöllisyystodistusta (jos käytettävissä).

iOS 16, iPadOS 16 ja niitä uudemmat

1. Valitse Asetukset > Perhe.

2. Napauta Lisää jäsen -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Lisää jäsen ‑painike sijaitsee näytön oikeassa yläkulmassa.
  3. Napauta Luo lapselle tili ja napauta sitten Jatka.

Luo lapselle tili sijaitsee heti kohdan alapuolella, jossa voit kutsua muita käyttäjiä.
  4. Anna lapsen nimi ja syntymäpäivä. Varmista, että annat oikean syntymäajan – sitä ei voi muuttaa myöhemmin.

5. Viimeistele tilin asetusten määritys näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Voit käyttää lapsesi Apple ID:ssä hänen sähköpostiosoitettaan, ehdotettua @icloud.com-osoitetta tai lapsen Game Center ‑lempinimeä.

iOS 15, iPadOS 15 ja niitä vanhemmat

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta nimeäsi ja napauta sitten Perhejako.

3. Napauta Lisää jäsen.

4. Napauta Luo lapselle tili ja napauta sitten Jatka.

5. Viimeistele tilin asetusten määritys näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Voit käyttää lapsesi Apple ID:ssä hänen sähköpostiosoitettaan tai Game Center ‑lempinimeään. Varmista, että annat oikean syntymäajan – sitä ei voi muuttaa myöhemmin.

Mac

Sinun täytyy vahvistaa luottokortilla, että olet aikuinen.

macOS Ventura tai uudempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

2. Klikkaa Lisää jäsen.

Lisää jäsen ‑painike sijaitsee heti perheryhmääsi kuuluvien henkilöiden luettelon alapuolella.
  3. Klikkaa Luo lapselle tili.

Luo lapselle tili ‑painike sijaitsee vasemmalla Ei nyt- ja Kutsu käyttäjiä ‑painikkeiden yhteydessä.
  4. Viimeistele tilin asetusten määritys näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Varmista, että annat oikean syntymäajan – sitä ei voi muuttaa myöhemmin. Voit käyttää lapsesi Apple ID:ssä hänen sähköpostiosoitettaan tai Game Center ‑lempinimeään.

macOS Monterey tai aiempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.

2. Klikkaa Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Klikkaa Luo lapselle tili.

4. Viimeistele tilin asetusten määritys näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Voit käyttää lapsesi Apple ID:ssä hänen sähköpostiosoitettaan tai Game Center ‑lempinimeään. Varmista, että annat oikean syntymäajan – sitä ei voi muuttaa myöhemmin.

Lapsen Apple ID ‑salasanan nollaaminen

Jos olet perheen järjestäjä tai huoltaja, voit nollata lapsesi Apple ID ‑salasanan iPhonellasi, johon on asennettu iOS 16 tai uudempi, tai iPadillasi, johon on asennettu iPadOS 16 tai uudempi, ja kaksiosaisen todennuksen on oltava käytössä Apple ID:lläsi.

Lue ohjeet lapsen Apple ID ‑salasanan nollaamiseen

Tietoja alle 13-vuotiaiden lasten Apple ID:n asetuksista ja ominaisuuksista

Jotkin Apple ID:n asetukset ja ominaisuudet toimivat alle 13-vuotiailla eri tavalla. Alle 13-vuotias lapsi ei voi esimerkiksi luoda Apple ID:tä ilman vanhemman tai huoltajan lupaa. Tilin luonnin vähimmäisikä voi vaihdella maa- ja aluekohtaisesti seuraavasti: Alle 14 vuotta Bulgariassa, Espanjassa, Etelä-Koreassa, Israelissa, Italiassa, Itävallassa, Kyproksella, Liettuassa ja Manner-Kiinassa. Alle 15 vuotta Kreikassa, Perussa, Ranskassa, Sloveniassa ja Tšekin tasavallassa. Alle 16 vuotta Alankomaissa, Brasiliassa, Filippiineillä, Irlannissa, Kosovossa, Kroatiassa, Liechtensteinissa, Luxemburgissa, Malesiassa, Puolassa, Romaniassa, Saksassa, Singaporessa, Slovakiassa ja Unkarissa. Se on alle 13 vuotta kaikissa muissa maissa ja kaikilla muilla alueilla.