Perhejako ja Apple ID lapselle

Perhejaon avulla voit luoda Apple ID:n alle 13-vuotiaalle lapselle.* Näin avulla he voivat osallistua Perhejakoon ja käyttää muita Applen palveluita, kuten iCloudia, iMessagea, FaceTimea ja Game Centeriä.

Perhejakoon osallistuminen edellyttää, että jokaisella perheenjäsenellä on oma Apple ID. Alle 13-vuotiaat* lapset eivät voi luoda Apple ID:tä itse. Perheen järjestäjä voi kuitenkin antaa vahvistetun huoltajan suostumuksen ja luoda Apple ID:n lapsen puolesta perheryhmässä.

Jos lapsellasi on jo Apple ID, voit lisätä sen perheryhmääsi ja päivittää heidän sähköpostiosoitteensa, syntymäpäivän, turvakysymykset ja paljon muuta.

Maksutavan tarkistaminen

Ennen kuin aloitat, varmista, että käytät käytettävissä olevaa maksutapaa. Voit tarkistaa maksutavan Apple ID -tilisivullasi tai iTunesissa.

Lasten verkkotietosuojaan liittyvien lakien mukaisesti huoltajan suostumuksen antamiseen on käytettävä luottokortin turvakoodia, tekstiviestitse lähetettyä vahvistuskoodia tai kelvollisen maksutavan turvakoodia. Jos sinulla ei ole käytettävissä olevaa maksutapaa tiedoissasi, sinua pyydetään muuttamaan se käytettävissä olevaan maksutapaan ennen kuin voit jatkaa. Saat myös lisätietoa siitä, miten Apple käyttää maksutietojasi.

Kun olet luonut lapsen Apple ID:n, voit muuttaa taas maksutapaa.

Apple ID:n luominen lapselle

Luo lapselle Apple ID ja lisää lapsi perheryhmääsi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan. Kun olet lisännyt lapsen perheryhmään, hänellä on oma Apple ID, jota hän voi käyttää missä tahansa Applen laitteessa. Sähköpostiosoitteesi toimii lapsen tilin palautussähköpostiosoitteena. Sen ja turvakysymysten avulla voit vaihtaa unohtuneen salasanan.

Jos lapsella on jo Game Center -tili, mutta hänellä ei ole Apple ID:tä, sinun ei tarvitse luoda hänelle uutta tiliä. Hae vain hänen lempinimensä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako > Lisää perheenjäsen > Luo lapselle tili > Seuraava. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Anna lapsen syntymäaika ja napauta Seuraava. Varmista, että annat oikean syntymäajan.
  3. Lue Vanhemman tietosuojaselvitys ja napauta Hyväksyn.
  4. Anna maksutapaa koskevat pyydetyt tiedot ja napauta Seuraava. Jos et ole lisännyt maksutapaa, lisää sellainen nyt.
  5. Kirjoita lapsen nimi, napauta Seuraava, luo lapsellesi Apple ID (käyttäjätunnus@icloud.com) ja napauta Seuraava. Napauta Luo.
  6. Määritä salasana, valitse turvakysymykset ja määritä lapsen tili näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti. Valitse salasana ja turvakysymykset, jotka molemmat muistatte.
  7. Ota Pyydä ostamaan käyttöön hyväksyäksesi kaikki lapsesi tekemät iTunes-, Apple Books ja App Store -ostokset. Vastaat kaikista tilisi veloituksista. Napauta Seuraava.
  8. Lue käyttöehdot. Napauta Hyväksyn.

Mac

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud > Hallitse perhettä ja klikkaa sitten lisäyskuvake.
  2. Valitse Luo Apple ID lapselle, jolla ei ole tiliä, ja klikkaa sitten Jatka.
  3. Anna lapsesi syntymäaika. Varmista, että annat oikean syntymäajan.
  4. Anna lapsesi Apple ID (käyttäjätunnus@icloud.com), etu- ja sukunimi sekä salasana ja klikkaa sitten Jatka.
  5. Anna maksutapaa koskevat pyydetyt tiedot ja klikkaa Hyväksyn. Jos et ole ilmoittanut maksutapaa, se täytyy lisätä.
  6. Määritä salasana, valitse turvakysymykset ja määritä lapsen tili näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti. Valitse salasana ja turvakysymykset, jotka molemmat muistatte. Kun olet luonut Apple ID:n, saat vahvistussähköpostin.

Jos lapsellasi on Game Center -tili

Jos haluat lisätä alle 13-vuotiaan* lapsen, jolla on jo Game Center -tili, mutta jolla ei ole Apple ID:tä, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 10.3 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako > Lisää perheenjäsen.
  2. Anna lapsesi Game Center -lempinimi.
  3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Mac, jossa on macOS 10.12.4 tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä.
  3. Klikkaa lisäyskuvake ja anna sitten lapsen Game Center -lempinimi.
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Lapsi saa viestin, jossa häntä pyydetään antamaan Game Centerin salasana. Kun hän on antanut salasanansa, hänet lisätään Perhejako-ryhmään.

Lapsen tilin hallinta

Lapset voivat käyttää samoja Perhejaon ominaisuuksia kuin muut perheenjäsenet. He voivat oletusarvoisesti käyttää samaa musiikkia ja samoja elokuvia, TV-ohjelmia, kirjoja ja ohjelmia. Voit rajoittaa, mitä sisältöjä lapsesi voi käyttää hänen käytössään olevilla laitteilla. Määritä Rajoitukset tai Käyttörajoitukset iOS-laitteessaiTunesissa tai Macissa.

Pyydä ostamaan -toiminto on oletusarvoisesti käytössä alle 13-vuotiailla* lapsilla. Jos et halua käyttää Pyydä ostamaan -toimintoa, voit poistaa sen käytöstä:

• iPhone, iPad tai iPod touch: valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako ja napauta lapsen nimeä. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Perhe ja napauta lapsen nimeä.
  • Mac: valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud > Hallitse perhettä ja klikkaa sitten lapsen nimeä.

Jos poistat Pyydä ostamaan -toiminnon käytöstä, lapsi voi tehdä ostoksia, jotka laskutetaan valitsemallasi maksutavalla ilman ennakkoilmoitusta.

Lapsen täytyy pysyä perheryhmässä 13-vuotiaaksi* asti. Tarvittaessa voit kuitenkin siirtää lapsen toiseen perheryhmään.

*Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.