Perhejaosta poistuminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten perheryhmästä voi poistua tai tulla poistetuksi, ja mitä tapahtuu, kun lopetat Perhejaon käytön. Jos olet perheen järjestäjä, voit poistaa jäseniä milloin tahansa tai poistaa ryhmän kokonaan.

Perheryhmästä poistuminen

Kaikki yli 13-vuotiaat* perheenjäsenet voivat poistaa itsensä perheryhmästä.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta [nimeäsi].
  3. Napauta Poistu perheestä.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud > Hallitse perhettä.
  2. Klikkaa [nimeäsi].
  3. Klikkaa vasemmassa alakulmassa olevaa Poista (—) -painiketta.

Henkilön poistaminen perheryhmästä

Perheen järjestäjä voi poistaa kenet tahansa yli 13-vuotiaan* perheryhmästä. Voit tarvittaessa siirtää lapsen toiseen perheeseen.

iPhone, jossa näkyy Perhejako-näyttö, ja Vanhempi/huoltaja on päällä

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta poistettavan perheenjäsenen nimeä.
  3. Napauta Poista.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud > Hallitse perhettä.
  2. Klikkaa poistettavan perheenjäsenen nimeä.
  3. Klikkaa vasemmassa alakulmassa olevaa Poista (—) -painiketta.

Mac, jossa näkyy ”Haluatko varmasti poistaa kohteen [perheenjäsenen nimi]?” -vahvistus

Oman tilin poistaminen perheryhmästä

Jos Apple ID:täsi käytetään ostosten jakamiseen sellaisen perheryhmän kanssa, johon et enää halua kuulua, voit käydä Apple ID -tilisivullasi ja poistaa tilisi perheestä suoraan. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja kirjaudu sisään sen tilin Apple ID:llä ja salasanalla, jonka haluat poistaa. Valitse Perhejako-osasta Poista tili > Poista. Perheryhmästä poistumisen jälkeen voit aloittaa oman perheryhmäsi tai liittyä toiseen perheryhmään.

Perheryhmän poistaminen

Kun perheen järjestäjä poistaa Perhejaon käytöstä, kaikki perheenjäsenet poistetaan ryhmästä kerralla. Jos perheryhmässäsi on alle 13-vuotiaita* lapsia, sinun täytyy siirtää heidät toiseen perheeseen, ennen kuin voit poistaa oman ryhmäsi.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta nimeäsi järjestäjänä.
  3. Napauta Lopeta Perhejako.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud > Hallitse perhettä.
  2. Klikkaa nimeäsi järjestäjänä.
  3. Klikkaa vasemmassa alakulmassa olevaa Poista (—) -painiketta.

Perheen kalenteri, muistutukset ja jaettu kuva-albumi säilyvät järjestäjän tilillä. Hän voi jakaa sisältöä uudelleen yksittäisten perheenjäsenten kanssa. Lue lisätietoja kalenterien ja muistutusten jakamisesta.

Mitä sisällölle tapahtuu, kun jako lopetetaan?

Kun poistut Perhejaosta, Apple ID:si poistetaan perheryhmästä, eikä sinulla ole enää käyttöoikeutta perheen kesken jaettuihin palveluihin. Tämä saattaa sisältää Apple Music -perhetilauksen tai jaetun iCloud-tallennustilasopimuksen. Sijaintiasi ei enää jaeta perheenjäsenten kesken, ja laitteesi poistetaan perheen Etsi iPhoneni -luettelosta. Jos perheesi jakaa iTunes-, Apple Books- tai App Store -ostoksia, omien ostostesi jakaminen loppuu välittömästi, eikä sinulla ole enää käyttöoikeutta muiden perheenjäsenten ostoksiin.

Perheen kanssasi jakamaa sisältöä ei poisteta automaattisesti laitteestasi. Voit ostaa sisällön uudelleen tai poistaa sen vapauttaaksesi tilaa laitteestasi. Jos olet ladannut ohjelman perheenjäsenen ostohistoriasta ja tehnyt ohjelman sisäisiä ostoja, niiden käyttö edellyttää, että ostat ohjelman itse.

DRM-suojattu musiikki, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat tai apit, joita olet aiemmin ladannut muiden perheenjäsenten kokoelmista, eivät ole enää käytettävissä, eivätkä muut perheenjäsenet voi käyttää sinun kokoelmastasi ladattua sisältöä.

Ostokset, jotka teit kuuluessasi perheryhmään, säilyvät. Jos järjestäjä kuitenkin maksoi voimassa olevia tilauksia, sinun täytyy jatkossa maksaa ne itse käyttämällä tilisi yhteyteen määritettyä kelvollista maksutapaa. Lue lisätietoja luotto- tai pankkikortin lisäämisestä iTunes Store -tiliisi.

Jos jaat kuva-albumin, kalenterin tai muistutuksia perheenjäsenten kanssa, niiden jakaminen loppuu. Jos haluat jatkaa Perhejaon käyttöä, mutta et jakaa tiettyjä ominaisuuksia perheen kanssa, voit peruuttaa niiden tilauksen Kuvat-, Kalenterit- tai Muistutukset-apissa tai iCloud.comissa.

Lisätietoja

Perhejako vaatii kirjautumista henkilökohtaisella Apple ID:llä iCloudiin ja iTunesiin. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa Perhejaon kautta. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

*Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.