Ohjeita iCloud-kuvajaon ja jaettujen albumien käyttöön

Kun olet laittanut iCloud-kuvajaon päälle, sinulla saattaa olla kysyttävää esimerkiksi jaetuista albumeista, kommenteista, tykkäyksistä, kutsuista ja videoista.

Windows

iOS 8:n ja sitä uudempien iOS-versioiden jaetut albumit ovat jaettuja virtoja iOS 7:ssä ja sitä aiemmissa iOS-versioissa.

Jaetut albumit

Lue lisätietoja jaetuista albumeista.

Miten otan varmuuskopion jaetusta albumista?

Jaetun albumin sisältöä ei varmuuskopioida automaattisesti. Jos haluat tallentaa jaetussa albumissa olevan kuvan tai videon, lisää se kuvakirjastoosi ennen laitteen varmuuskopiointia.

• iPhone, iPad tai iPod touch: napauta kuvaa >  > Tallenna kuva.
  • Mac: valitse kuva tai video, control-klikkaa > Tuo.

Voit tallentaa jaetut videot vain Maciin tai Windows-tietokoneeseen. Jaetussa albumissa olevien kuvien tai videoiden kommentteja tai tykkäyksiä ei tallenneta niiden kanssa.

Mitä tarvitsen, jotta voin katsoa ja jakaa videoita, lisätä sisältöä muiden käyttäjien jaettuihin albumeihin sekä kommentoida kuvia ja videoita tai tykätä niistä?

• iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 7 tai uudempi
  • Mac, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi
  • Apple TV (2., 3. tai 4. sukupolvi), jossa on Apple TV:n ohjelmistoversio 6.0 tai uudempi
  • Windows-tietokone: Windows 7 tai uudempi ja iCloudin Windows-versio

Jos jaetun albumin omistaja ottaa Julkinen verkkosivu -vaihtoehdon käyttöön ja jakaa linkin kanssasi, näet omistajan ja muiden käyttäjien lisäämät kuvat ja videot millä tahansa ajantasaisella verkkoselaimella.

Kommentit ja tykkäykset

Miksi en näe uusia kommentteja, jotka on julkaistu jaetussa albumissani, tai miksi poistetut kommentit näkyvät edelleen?

1. Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, ettei järjestelmässä ole Kuvat-appiin vaikuttavia ongelmia.
  2. Varmista internet-yhteyden toimivuus kaikissa laitteissasi avaamalla sivustot apple.com ja iCloud.com. Kommentointi vaatii internet-yhteyden.
  3. Tarkista, onko kommenttien määrä sama iOS-laitetta ja Mac- tai Windows-tietokonetta käytettäessä.

Jos internet-yhteys toimii ja kuvan tai videon kommenttien määrät vaihtelevat eri laitteissa, kokeile seuraavia toimenpiteitä.

iPhone, iPad ja iPod touch:

1. Sulje Kuvat-appi. Jos et ole varma, miten se tehdään, noudata näitä vaiheita.
  2. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Kuvat.
  3. Poista iCloud-kuvajako käytöstä.
  4. Napauta OK. Kuvat lisätään automaattisesti uudelleen, kun laitat asetuksen takaisin päälle.
  5. Palaa Koti-valikkoon. Odota noin minuutin ajan.
  6. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Kuvat.
  7. Ota iCloud-kuvajako käyttöön.
  8. Palaa Koti-valikkoon.
  9. Avaa Kuvat ja napauta Jaetut-välilehteä.
  10. Napauta jaetun albumin nimeä.
  11. Tarkista kuvan tai videon kommentit.

Mac:

1. Lopeta Kuvat-appi, jos se on auki.
  2. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
  3. Valitse iCloud ja klikkaa Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta.
  4. Poista valinta iCloud-kuvajako-kohdasta ja klikkaa Valmis.
  5. Odota noin minuutin ajan.
  6. Klikkaa Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta.
  7. Valitse iCloud-kuvajako ja klikkaa sitten Valmis.
  8. Avaa Kuvat ja siirry jaettuun albumiin.
  9. Tarkista kuvan tai videon kommentit.

Windows-tietokone, jossa on Windows 7 tai uudempi ja iCloudin Windows-versio:

1. Sulje mahdolliset auki olevat Windowsin Resurssienhallinta -ikkunat, joista olet käyttänyt iCloud-kuvajakoa.
  2. Avaa iCloudin Windows-versio:
    • Windows 8 tai uudemmat: Siirry aloitusnäyttöön ja klikkaa iCloud-ruutua.
    • Jos käytössä on Windows 7, valitse Käynnistä-valikko > Kaikki ohjelmat > iCloud-kansio > iCloud.
  3. Klikkaa Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta.
  4. Poista valinta Kuvajako-kohdasta. Valitse OK ja sitten Käytä.
  5. Odota noin minuutin ajan ja klikkaa sitten Valinnat-painiketta.
  6. Valitse Kuvajako. Valitse OK ja sitten Käytä.
  7. Avaa iCloud-kuvat.
  8. Kaksoisklikkaa jaettua albumia ja klikkaa sitten Kommentit.
  9. Tarkista kuvan tai videon kommentit.

Voinko vaihtaa nimen, jota käytän kommentointiin jaetussa albumissa?

Kommenteissa näkyvä nimesi on sen Apple ID:n koko nimi, jota käytit jaettuun albumiin liittymiseen. Voit muuttaa näyttönimeäsi seuraavasti:

1. Poista kommentti. Kun kommentti on lähetetty, näyttönimi ei muutu.
  2. Peruuta jaetun albumin tilaus.
  3. Avaa Apple ID -tilisivusi, kirjaudu sisään ja vaihda nimesi. Jos tiliisi on liitetty ostoksiin käytettävä luottokortti, nimen tulee vastata luottokortissa olevaa nimeä.
  4. Pyydä jaetun albumin omistajaa lähettämään sinulle uusi kutsu siihen.
  5. Hyväksy kutsu, etsi kuva tai video ja lähetä kommentti uudelleen.

Kutsut ja tilaukset

Lue lisätietoja kutsuista ja tilaajista.

Miten kutsun jaettuun albumiin henkilön, joka on aiemmin kieltäytynyt kutsustani, mutta haluaa nyt ryhtyä tilaajaksi?

iPhone, iPad ja iPod touch:

1. Napauta Kuvat.
  2. Napauta Jaetut-välilehteä > Jako.
  3. Napauta jaettua albumia ja siirry sitten Henkilöt-välilehteen.
  4. Valitse henkilön nimi tilaajaluettelosta.
  5. Napauta Lähetä kutsu uudelleen.
  6. Jos olet aiemmin poistanut henkilön tilaajaluettelosta, napauta Kutsu ihmisiä, anna sähköpostiosoite ja napauta Lisää.

Mac:

• Avaa Kuvat-appi.
  • Siirry Jaetut-välilehteen ja avaa jaettu albumi.
  • Klikkaa Henkilöt-kuvake.
  • Valitse henkilön nimi tilaajaluettelosta.
  • Klikkaa Lähetä kutsu uudelleen.

Windows-tietokone, jossa on iCloudin Windows-versio:

1. Avaa iCloud-kuvat ja avaa jaettu albumi kaksoisklikkaamalla sitä.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaa tilaavan henkilön nimeä.
  4. Klikkaa Lähetä kutsu uudelleen ja sitten Valmis.

Kieltäydyin kutsusta liittyä jaettuun albumiin. Miten liityn siihen?

Lähetä viesti jaetun albumin omistajalle ja pyydä häntä lähettämään kutsu uudelleen.

Olen lähettänyt sähköpostikutsuja jaettuun albumiini, mutta kaikki eivät ole saaneet kutsua.

Kokeile seuraavia ohjeita:

1. Pyydä kutsuttuja henkilöitä tarkistamaan, onko kutsu mennyt roskapostikansioon.
  2. Lähetä kutsu uudelleen. Vastaanottajan sähköpostilaatikko saattaa olla täynnä tai käytössä saattaa olla suodatin, joka estää kutsun toimittamisen.
  3. Jos kutsu ei ole tullut perille, pyydä kutsutulta henkilöltä toista sähköpostiosoitetta, johon voit lähettää kutsun. Voit myös lähettää kutsun puhelinnumeroon, jota vastaanottaja käyttää Viestit-apissa.
  4. Kysy kutsutulta henkilöltä, onko hän aiemmin saanut kutsuja ja onko hän kieltäytynyt iCloud-kuvajaon sähköpostiviesteistä. Sähköpostikutsuja voi ryhtyä vastaanottamaan uudelleen noudattamalla jäljempänä olevia ohjeita.

Jos henkilö ei vieläkään saa kutsua, pyydä ohjeita Apple-tuesta.

Kieltäydyin vastaanottamasta iCloud-kuvajakoon liittyviä kutsuja, mutta nyt haluan tilata jaetun albumin.

Jos sähköpostikutsu on tallessa, avaa se ja klikkaa viestin alaosassa olevaa Älä lähetä minulle kuvavirtasähköpostiviestejä -linkkiä. Näyttöön avautuu selainikkuna, jossa kerrotaan, ettet enää saa kutsuja jaettuihin albumeihin. Klikkaa Kumoa muutos.

Jos kutsu ei enää ole tallessa, pyydä Apple-tukea sallimaan kutsut jaettuihin albumeihin puolestasi. Et saa aiempia kutsuja automaattisesti, mutta voit ottaa yhteyttä jaetun albumin omistajaan ja pyytää uuden kutsun.

Sain linkin jaettuun albumiin, mutta kun klikkaan sitä, saan viestin, jonka mukaan albumia ei enää jaeta.

Jos albumin omistaja poisti sen tai poisti sinut tilaajalistalta, näkyviin tulee Tätä albumia ei enää jaeta -viesti.

Tiedustele jaetun albumin omistajalta, onko albumi poistettu tai voitko saada uuden kutsun.

Sain iCloud-kuvajakoon kutsun lähettäjältä, jota en tunnista.

Jos saat iCloud-kuvajakoon kutsun, jonka uskot olevan roskapostia, ilmoita siitä meille. Valitse sähköpostikutsusta Ilmoita roskapostista.

Voit myös valita kutsun Kuvat-apissa iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja valita sitten Ilmoita roskapostista > Poista ja ilmoita roskapostista.

Videot

Lue lisätietoja videoista.

Mitä videomuotoja ja -kokoja iCloud-kuvajako tukee?

iCloud-kuvajako tukee MP4- ja QuickTime-videotyyppejä sekä H.264- ja MPEG-4-videotiedostomuotoja. Videon kesto voi olla enintään viisi minuuttia.

Voiko jaettuja videoita toistaa mobiiliyhteyden avulla?

iCloud-kuvajako tukee videoiden toistoa Wi-Fi- ja mobiiliyhteyden avulla. Ota toisto mobiiliyhteyden avulla käyttöön iOS-laitteessa valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko ja laittamalla Kuvat päälle.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.