Jos Jaetut albumit eivät toimi

Kun otat Jaetut albumit käyttöön, sinulla saattaa olla kysymyksiä kommenteista, tykkäämisistä, kutsuista, videoista ja muista asioista.

Tietoja Jaetuista albumeista

Lue lisätietoja Jaettujen albumien määrittämisestä ja käytöstä.

Aiemmissa iOS-, macOS-, tvOS- ja iCloud for Windows -versioissa Jaettuja albumeja kutsuttiin iCloud-kuvajaoksi.

Miten voin varmuuskopioida Jaetun albumin?

Jaetun albumin sisältöä ei varmuuskopioida automaattisesti. Jos haluat tallentaa Jaetussa albumissa olevan kuvan tai videon, lisää se kuvakirjastoosi, ennen kuin varmuuskopioit laitteesi.

• iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta kuvaa > jakokuvake > Tallenna kuva.
  • Mac: Valitse kuva tai video ja Ctrl-klikkaa > Tuo.

Jaetussa albumissa olevien kuvien tai videoiden kommentteja tai tykkäyksiä ei tallenneta niiden kanssa.

Mitä tarvitsen videoiden katsomiseen ja jakamiseen, jonkun toisen Jaettuun albumiin jakamiseen ja kommenttien tai tykkäämisten lisäämiseen kuviin ja videoihin?

• iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 7 tai uudempi
  • Mac, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi
  • Apple TV (2., 3. tai 4. sukupolvi), jossa on Apple TV:n ohjelmistoversio 6.0 tai uudempi
  • Windows-tietokone: Windows 7 tai uudempi ja iCloudin Windows-versio

Jos Jaetun albumin omistaja ottaa käyttöön Julkinen verkkosivu -valinnan ja jakaa linkin kanssasi, voit käyttää mitä tahansa ajan tasalla olevaa selainta omistajan ja kaikkien osallistujien kuvien ja videoiden katsomiseen.

Kommentit ja tykkäykset

Lue lisätietoja kommenteista ja tykkäyksistä.

Miksi en näe uusia kommentteja Jaetussa albumissani tai miksi näen poistettuja kommentteja?

1. Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, ettei järjestelmässä ole Kuvat-appiin vaikuttavia ongelmia.
  2. Varmista internet-yhteyden toimivuus kaikissa laitteissasi avaamalla sivustot apple.com ja iCloud.com. Kommentointi vaatii internet-yhteyden.
  3. Tarkista, onko kommenttien määrä sama iOS-laitetta ja Mac- tai Windows-tietokonetta käytettäessä.

Jos internet-yhteys toimii ja kuvan tai videon kommenttien määrät vaihtelevat eri laitteissa, kokeile seuraavia toimenpiteitä.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Sulje Kuvat-appi. Jos et ole varma, miten se tehdään, noudata näitä vaiheita.
  2. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat.
  3. Poista Jaetut albumit käytöstä.
  4. Napauta OK. Albumit ja kuvat lisätään automaattisesti uudelleen, kun otat tämän asetuksen uudelleen käyttöön.
  5. Palaa Koti-valikkoon. Odota noin minuutin ajan.
  6. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat.
  7. Ota Jaetut albumit käyttöön.
  8. Palaa Koti-valikkoon.
  9. Avaa Kuvat ja napauta Albumit-välilehteä.
  10. Napauta Jaetun albumin nimeä.
  11. Tarkista kuvan tai videon kommentit.

Mac:

1. Lopeta Kuvat-appi, jos se on auki.
  2. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  3. Valitse iCloud ja klikkaa Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta.
  4. Poista Jaettujen albumien valinta ja klikkaa Valmis.
  5. Odota noin minuutin ajan.
  6. Klikkaa Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta.
  7. Valitse Jaetut albumit ja klikkaa Valmis.
  8. Avaa Kuvat ja sitten Jaettu albumi.
  9. Tarkista kuvan tai videon kommentit.

Windows-tietokone, jossa on Windows 7 tai uudempi ja iCloudin Windows-versio:

1. Sulje kaikki Windowsin resurssienhallintaikkunat, joiden avulla käytät Jaettuja albumeita.
  2. Siirry Aloitus-näyttöön ja klikkaa iCloud-laattaa avataksesi Windowsin iCloud-version.
  3. Klikkaa Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta.
  4. Poista Jaettujen albumien valinta. Valitse OK ja sitten Käytä.
  5. Odota noin minuutin ajan ja klikkaa sitten Valinnat-painiketta.
  6. Valitse Jaetut albumit. Valitse OK ja sitten Käytä.
  7. Avaa iCloud-kuvat.
  8. Kaksoisklikkaa jaettua albumia ja klikkaa sitten Kommentit.
  9. Tarkista kuvan tai videon kommentit.

Voinko muuttaa nimeä, jota käytän Jaetussa albumissa kommentoidessani?

Kommenteissa käyttämäsi nimi vastaa täyttä Apple ID -nimeä, jota käytit Jaettuun albumiin liittyessäsi. Voit muuttaa näyttönimeäsi seuraavasti:

1. Poista kommentti. Kun kommentti on lähetetty, näyttönimi ei muutu.
  2. Peruuta Jaetun albumin tilaus.
  3. Avaa Apple ID -tilisivusi, kirjaudu sisään ja vaihda nimesi. Jos tiliisi on liitetty ostoksiin käytettävä luottokortti, nimen tulee vastata luottokortissa olevaa nimeä.
  4. Pyydä Jaetun albumin omistajaa lähettämään sinulle uusi kutsu Jaettuun albumiin.
  5. Hyväksy kutsu, etsi kuva tai video ja lähetä kommentti uudelleen.

Kutsut ja tilaukset

Lue lisätietoja kutsuista ja tilaajista.

Miten voin kutsua jonkun uudelleen Jaettuun albumiin, jos he kieltäytyivät kutsusta aiemmin, mutta haluavat nyt liittyä siihen?

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Kuvat.
  2. Napauta Albumit-välilehteä.
  3. Napauta Jaettua albumia ja siirry sitten Henkilöt-välilehteen.
  4. Valitse henkilön nimi tilaajaluettelosta.
  5. Napauta Lähetä kutsu uudelleen.
  6. Jos olet aiemmin poistanut henkilön tilaajaluettelosta, napauta Kutsu ihmisiä, anna sähköpostiosoite ja napauta Lisää.

Mac:

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Avaa Jaettu albumi sivupalkissa.
  3. Klikkaa henkilöt-kuvake.
  4. Valitse henkilön nimi tilaajaluettelosta.
  5. Klikkaa Lähetä kutsu uudelleen.

Windows-tietokone, jossa on iCloudin Windows-versio:

1. Avaa iCloud-kuvakirjasto ja kaksoisklikkaa Jaettua albumia avataksesi sen.
  2. Valitse Valinnat.
  3. Klikkaa tilaavan henkilön nimeä.
  4. Klikkaa Lähetä kutsu uudelleen ja sitten Valmis.

Kieltäydyin Jaetun albumin kutsusta. Miten liityn siihen?

Lähetä viesti Jaetun albumin omistajalle ja pyydä, että hän kutsuu sinut uudelleen.

Lähetän sähköpostikutsuja Jaettuun albumiini, mutta kaikki eivät saaneet sellaista.

Kokeile seuraavia ohjeita:

1. Pyydä kutsuttuja henkilöitä tarkistamaan, onko kutsu mennyt roskapostikansioon.
  2. Lähetä kutsu uudelleen. Vastaanottajan sähköpostilaatikko saattaa olla täynnä tai käytössä saattaa olla suodatin, joka estää kutsun toimittamisen.
  3. Jos kutsu ei ole tullut perille, pyydä kutsutulta henkilöltä toista sähköpostiosoitetta, johon voit lähettää kutsun. Voit myös lähettää kutsun puhelinnumeroon, jota vastaanottaja käyttää Viestit-apissa.
  4. Kysy kutsutulta saivatko he kutsun ja ovatko he kenties peruuttaneet Jaetut albumit -sähköpostien tilauksen. Sähköpostikutsuja voi ryhtyä vastaanottamaan uudelleen noudattamalla jäljempänä olevia ohjeita.

Jos henkilö ei vieläkään saa kutsua, pyydä ohjeita Apple-tuesta.

Valitsin, etten halua Jaetut albumit -kutsuja, mutta haluan nyt tilata Jaetut albumit.

Jos sähköpostikutsu on tallessa, avaa se ja klikkaa viestin alaosassa olevaa Älä lähetä minulle kuvavirtasähköpostiviestejä -linkkiä. Selainikkuna aukeaa ja näyttää, ettet enää vastaanota Jaetut albumit -kutsuja. Klikkaa Kumoa muutos.

Jos sinulla ei ole enää kutsua, ota yhteyttä Apple-tukeen ja pyydä, että voit vastaanottaa Jaetut albumit -kutsuja. Et saa aiempia kutsuja automaattisesti, mutta voit ottaa yhteyttä Jaetun albumin omistajaan ja pyytää uutta kutsua.

Joku lähetti minulle linkin Jaettuun albumiin, mutta kun klikkaan linkkiä, näen viestin, jonka mukaan albumia ei enää jaeta.

Jos albumin omistaja poisti sen tai poisti sinut tilaajalistalta, näkyviin tulee ”Tätä albumia ei enää jaeta” -viesti.

Ota yhteyttä Jaetun albumin omistajaan ja kysy, onko se poistettu, tai pyydä uutta kutsua.

Sain Jaetun albumin kutsun lähettäjältä, jota en tunnista.

Jos saat Jaetun albumin kutsun, jonka oletat olevan roskapostia, ilmoita siitä meille. Valitse sähköpostikutsusta Ilmoita roskapostista.

Voit myös valita kutsun Kuvat-apissa iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja valita sitten Ilmoita roskapostista > Poista ja ilmoita roskapostista.

Videot

Mitä videomuotoja ja -kokoja Jaetut albumit tukevat?

Jaetut albumit tukevat MP4- ja QuickTime-videotiedostotyyppejä ja H.264- ja MPEG-4-videotiedostomuotoja. Videon kesto voi olla enintään viisi minuuttia.

Voiko jaettuja videoita toistaa mobiiliyhteyden avulla?

Jaetut albumit tukevat videoiden toistamista Wi-Fi- ja mobiiliyhteyksien avulla. Ota toisto mobiiliyhteyden avulla käyttöön iOS-laitteessa valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko ja laittamalla Kuvat päälle.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.