Jos Mac on käynnistynyt uudelleen ongelman vuoksi

Lue, mitä tehdä, jos tietokone käynnistyy uudelleen tai sammuu odottamatta, tai jos saat viestin, että tietokone on käynnistynyt uudelleen tai sammunut ongelman vuoksi.

Tietoja odottamattomista uudelleenkäynnistymisistä

Joskus harvoin Macissa saattaa ilmetä ohjelmisto- tai laitteisto-ongelma, jonka vuoksi se on käynnistettävä uudelleen. Kun Mac on käynnistynyt uudelleen, saatat nähdä viestin, että tietokone käynnistettiin ongelman vuoksi uudelleen.

Odottamattomat uudelleenkäynnistämiset johtuvat yleensä Maciin asennetuista ohjelmistoista tai Maciin liitetyistä laitteista. Jos ongelma pakottaa Macin käynnistymään uudelleen aina, kun se yrittää käynnistyä, Mac saattaa lopulta sammua. Seuraavien ohjeiden avulla voit tarkistaa Macin ohjelmistot ja laitteiston.

Tarkista ohjelmistot

Jos ongelma johtuu Macissa olevasta ohjelmistosta, seuraavista ohjeista voi olla apua:

Tarkista laitteisto

Opi tarkistamaan liitetyt laitteet ja muut laitteistot.

Tarkista ensin oheislaitteet

Jos Maciin ei ole liitetty laitteita, siirry seuraavaan osioon.

1. Sammuta Mac.
  2. Irrota kaikki oheislaitteet, kuten kovalevyt tai tulostimet. Jos käytät Mac-pöytätietokonetta, varmista, että siihen on liitetty vain näyttö, näppäimistö ja hiiri tai ohjauslevy.
  3. Käynnistä Mac.
  4. Käytä Macia niin kauan kuin odottamattomaan uudelleenkäynnistymiseen yleensä kuluu aikaa.
  5. Jos Mac käynnistyy odottamatta uudelleen, tarkista sisäinen RAM-muisti ja muun valmistajan laitteistot.
  6. Jos Mac ei käynnisty odottamatta uudelleen, sammuta Mac ja liitä siihen yksi oheislaite kerrallaan, kunnes Mac käynnistyy odottamatta uudelleen.

Tarkista RAM-muisti ja muun valmistajan laitteistot

Joissakin Mac-tietokoneissa on irrotettava muisti (RAM). Jos olet asentanut Maciisi äskettäin muistia tai kovalevyn (tai SSD-aseman), varmista, että se on yhteensopiva ja oikein asennettu. Poista se, jos se on mahdollista, ja yritä käyttää alkuperäistä muistia tai levyä.

Lisätietoja

• Jos odottamattomia uudelleenkäynnistymisiä ilmenee edelleen, ota yhteyttä Apple-tukeen.
  • Jos Mac käynnistyy usein odottamatta uudelleen, on tärkeää määrittää ongelmaan johtavat tarkat vaiheet. Kun Mac käynnistyy seuraavan kerran odottamatta uudelleen, kirjaa päivämäärä ja kellonaika. Näistä kysymyksistä voi olla hyötyä ongelman vianmäärityksessä:
    • Oliko tietokone käynnistymässä uudelleen, sammumassa tai suorittamassa jotain tiettyä tehtävää, kun se käynnistyi odottamatta uudelleen?
    • Onko tietokoneen uudelleenkäynnistyminen satunnaista vai ilmeneekö se aina tiettyä tehtävää suoritettaessa?
    • Ilmeneekö uudelleenkäynnistyminen, kun Maciin tai tiettyyn porttiin liitetään jokin tietty ulkoinen laite?
  • Lue, mitä tehdä, jos Mac ei mene päälle tai se ei käynnisty.
  • Lue tietoja Macin käynnistyksen yhteydessä näkyvistä näytöistä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.