iPhone 16 Pro – kamera

Ennen kuin aloitat

Varoitus

• Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

1. säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm) (923-02995)

2. JCIS-vaihtopää säädettävään momenttiruuvimeisseliin (923-09177)

3. nailontikku (musta tikku) (922-5065)

4. ESD-suojatut pinsetit

5. nitriilikäsineet tai nukkaamattomat käsineet

6. 6,3 tuuman korjausalusta (923-10714)

Katso täydellinen luettelo kaikista korjauksissa vaadittavista työkaluista.

Varoitus

• Vältä koskemasta kameran linsseihin, TrueDepth-kameran maadoitusjousiin tai niiden lähellä oleviin osiin.

• LiDAR-skanneri on nyt osa kameramoduulia. Näitä kahta moduulia ei pidä erottaa toisistaan.

Tärkeää

• Jos vaihdat tämän osan, suosittelemme Repair Assistant ‑työkalun käyttöä korjauksen päättämiseksi. Repair Assistant on käytettävissä laitteessa, kun kaikki kokoamisvaiheet on suoritettu.

Irrottaminen

Tärkeää

Nitriilikäsineiden tai nukkaamattomien käsineiden käyttäminen ja kameran peittäminen on suositeltavaa, jotta kameran linssit eivät pääse likaantumaan.

1. Irrota kolme ristipääruuvia kamerasta momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

• null Varoitus: Vältä koskettamasta kameran linssejä.

2. Nosta kolmen joustavan kaapelin päät irti liittimistä. Kamera on nyt poistettu.

Kokoaminen

Tärkeää

Uusi kamera toimitetaan suojakotelossa. Jätä suojakotelo kameran päälle, kun asennat uutta kameraa.

1. Pue käsineet käsiisi, jotta kameran linssit pysyvät puhtaina.

2. Tarkista ennen kokoamista, ettei kameran maadoitusjousissa ole vaurioita. Varmista, etteivät maadoitusjouset ole taipuneet tai katkenneet.

• Tärkeää: Jos maadoitusjouset ovat vääntyneet tai katkenneet, kamera on ehkä vaihdettava.

3. Aseta kamera koteloon.

4. Paina painikkeen joustavan kaapelin pää liittimeen.

5. Paina kameran joustavien kaapeleiden päät liittimiin.

6. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin (10–34 Ncm) vääntömomentiksi 19 Ncm. Kiinnitä yksi uusi ristipääruuvi (923-11127) (1) kameraan säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja säädettävän momenttiruuvimeisselin JCIS-vaihtopäällä. Vaihda sitten vääntömomentiksi 16 Ncm ja asenna kameraan yksi uusi ristipäinen ruuvi (923-11126) (2). Vaihda sitten vääntömomentiksi 14,5 Ncm ja asenna kameraan yksi uusi ristipäinen ruuvi (923-11125) (3).

• Tärkeää: Irrota uuden kameran suojakotelo ennen takalasin asentamista takaisin paikoilleen.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Tärkeää

• Kun kaikki kokoamisvaiheet on suoritettu, Repair Assistant tulee saataville laitteessa. Suosittelemme sen käyttöä korjauksen päättämiseksi. Katso ohjeet Repair Assistantin käynnistämiseen.

• Kameran kalibrointi edellyttää, että olet hyvin valaistussa tilassa, ja kestää noin viisi minuuttia. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.