iPhonen varaosatuki

Korjauksessa käytetyillä osilla voi olla merkittävä vaikutus laitteen turvallisuuteen, tietoturvaan ja suorituskykyyn. Osa- ja huoltohistoria, joka löytyy iOS:n Asetuksista, sisältää laitteen useimpien tärkeiden moduulien korjaushistorian.

Osatyypit

Aidot Apple-osat

Aidot Apple-osat ovat uusia osia, jotka on hankittu Applelta ja jotka on suunniteltu, testattu ja valmistettu Applen turvallisuus-, tietoturva- ja suorituskykystandardien mukaisesti.

Lue, miten voit tilata Apple-osia osoitteessa support.apple.com/fi-fi/self-service-repair.

Käytetyt Apple-osat

Käytetyt Apple-osat ovat alkuperäisiä osia, jotka on otettu samanmallisesta olemassa olevasta laitteesta. Hyväkuntoiset käytetyt Apple-osat voivat olla yhtä suorituskykyisiä ja turvallisia kuin uudet alkuperäiset Apple-osat. Koska näitä osia ei kuitenkaan ole hankittu Applelta, niiden alkuperä on tuntematon ja niiden laatu voi aiemman käytön tai osiin tehtyjen muutosten vuoksi vaihdella.

Applen tuotetakuu ja AppleCare-sopimus eivät kata käytettyjä Apple-osia ja käytetyillä Apple-osilla tehtyjä korjauksia.

Muun valmistajan osat

Muun valmistajan osien voidaan väittää olevan yhteensopivia Apple-tuotteiden kanssa. Nämä osat eivät välttämättä toimi yhtä hyvin kuin alkuperäiset tai käytetyt Apple-osat ja ne voivat aiheuttaa tietosuojaan tai turvallisuuteen liittyviä riskejä.

Apple ei poista aktiivisesti käytöstä muun valmistajan osia, elleivät ne vaikuta asiakkaan turvallisuuteen ja tietosuojaan. Tällaisia osia ovat esimerkiksi biometriseen todentamiseen käytetyt osat (Touch ID ja Face ID). Näiden osien muut ominaisuudet, kuten kamerat ja painikkeet, toimivat edelleen asennetun osan ominaisuuksien mukaan.

Muun valmistajan osat ja muun valmistajan osilla tehdyt korjaukset eivät kuulu Applen tuotetakuun tai AppleCare-sopimuksen piiriin.

Käytettyjen Apple-osien tuki

Seuraavat iPhone-mallit tukevat käytettyjen Apple-osien käyttöä luetelluissa komponenteissa.

iPhone 15

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

iPhone 16

iPhone 16 Plus

iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro Max

Takalasi

Akku1

Kamera

2

Latausportti

Näyttö

Kotelo

Päämikrofoni

Kaiuttimet

Taptic Engine

TrueDepth-kamera

*3

*3

4

1 null Varoitus: On suositeltavaa asentaa vain uusia akkuja. Käytetyt akkukennot voivat vaurioitua niiden poiston aikana, mikä voi aiheuttaa akun ylikuumenemisen, pullistumisen, purkautumisen, vuodon tai akun termisen karkaamisen. Nämä voivat johtaa tulipaloon, loukkaantumiseen, kuolemaan, tietojen menetykseen tai laitteen, osien tai muun omaisuuden vaurioitumiseen.

2 iPhone 16 Pro- ja iPhone 16 Pro Max -kamerat sisältävät LiDAR-skannerin.

3 Etukameran käyttöönotto saattaa edellyttää laitteen palauttamista tehdasasetuksiin.

4 Face ID:n biometrisen todennuksen käyttöönotto edellyttää Korjausapurin käyttämistä. Lue lisää Korjausapurista.