Ohjeet macOS Sequoiaan päivittämiseen

macOS Sequoia nostaa Macin tuottavuuden ja älykkyyden uusiin ulottuvuuksiin. Voit järjestää työpöytäsi lennossa, keskittyä verkon selaamiseen, peilata iPhonesi langattomasti ja käyttää Apple Intelligencea helpottamaan ja nopeuttamaan suurten ja pienten tehtävien tekemistä.

macOS Sequoian työpöydän taustakuvat MacBook Airissa, iMacissa ja MacBook Prossa.

macOS Sequoia -yhteensopivuuden tarkistaminen

macOS Sequoia on yhteensopiva näiden Mac-mallien kanssa. Saatavilla on myös täydellinen luettelo yhteensopivista malleista.

• MacBook Pro (2018 ja uudemmat)

• MacBook Air (2020 ja uudemmat)

• Mac mini (2018 ja uudemmat)

• iMac (2019 ja uudemmat)

• iMac Pro (2017 tai sitä uudemmat)

• Mac Studio (2022 ja uudemmat)

• Mac Pro (2019 ja uudemmat)

Apple Intelligence edellyttää Applen sirulla varustettua Macia, jossa Sirin ja laitteen kieleksi on asetettu amerikanenglanti. Muut ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla tai kaikissa Mac-malleissa.

Varmuuskopion tekeminen ennen päivittämistä

Varmuuskopion tekeminen ennen päivitystä on suositeltavaa. Voit varmuuskopioida tiedostot ulkoiseen tallennuslaitteeseen esimerkiksi Time Machinella. Lue ohjeet Macin varmuuskopiointiin.

macOS Sequoian lataaminen ja asentaminen

Ohjelmiston päivityksen käyttäminen on nopein ja helpoin tapa päivittää macOS Sequoiaan. Se käyttää vähemmän tallennustilaa kuin muut menetelmät, ja siinä näkyvät vain Macin kanssa yhteensopivat ohjelmistot.

Voit etsiä ja avata Ohjelmiston päivityksen käyttämällä valikkoriviltä löytyvää Spotlightianull tai voit avata sen asetuksista:

• Valitse näytön yläkulmassa olevasta Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset. Valitse avautuvan ikkunan sivupalkista Yleiset ja sitten oikealta Ohjelmiston päivitys.

• Aiemmissa macOS-versioissa valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ohjelmiston päivitys.