Elokuvien 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -versioiden etsiminen Apple TV -apissa

Ota selvää, mitä korkealaatuisia videomuotoja voit toistaa laitteellasi, kun vuokraat tai ostat elokuvia Apple TV -apissa.

Apple TV -apissa käytettävissä olevat videomuodot

Elokuvien tuotesivuilla näkyvät kuvakkeet ilmaisevat korkealaatuisimman muodon, jota Apple TV -appi tarjoaa. Kun ostat tai vuokraat elokuvan Apple TV -apissa, elokuva toistetaan automaattisesti käytettyyn laitteeseen saatavilla olevassa korkealaatuisimmassa muodossa.

4K-merkissä on harmaa suorakulmio, jonka sisällä on valkoinen numero 4 ja iso K-kirjain.

4K-video toistetaan korkeammalla tarkkuudella. HD-videot tukevat resoluutiota 1920 x 1080, mutta 4K-videoiden resoluutio on 3840 x 2160, mikä tarjoaa terävämmän ja yksityiskohtaisemman kuvan.

HDR-merkki. Harmaa suorakulmio, jossa on pyöristetyt kulmat ja jonka sisällä on valkoinen HDR-teksti.Dolby Vision -merkki. Harmaa suorakulmio, jonka sisällä on kaksi valkoista puoliympyrää pyöristetyt puolet toisiaan kohti. Oikealla on teksti Dolby Vision isoilla kirjaimilla, ja Dolby-sana on Vision-sanan yläpuolella.

HDR-videot ovat kirkkaampia ja värivalikoimaltaan laajempia.

Apple TV 4K:ssa sisältö toistetaan automaattisesti HDR-muodossa, joka on yhteensopiva televisiosi kanssa.

Dolby Atmos -merkki. Harmaa suorakulmio, jonka sisällä on kaksi valkoista puoliympyrää pyöristetyt puolet toisiaan kohti. Oikealla on teksti Dolby Atmos isoilla kirjaimilla, ja Dolby-sana on Atmos-sanan yläpuolella.

Dolby Atmos tarjoaa kolmiulotteiset äänet, kun käytössäsi on yhteensopiva äänijärjestelmä. Lue lisätietoja Dolby Atmosin käyttämisestä kotiteatterijärjestelmässä ja Apple TV 4K:ssa.

Korkealaatuisimman saatavilla olevan videon katselemiseen tarvittavat asiat

• Ostamasi tai vuokraamasi videosisältö korkealaatuisena versiona.

• Laite, joka voi toistaa korkealaatuista videosisältöä:

• Katso HDR-videota tukevat Mac-mallit.

• Tarkista iPhonen, iPadin tai Apple TV:n teknisistä tiedoista, äly-TV:stä tai striimauslaitteesta, tukeeko se 4K-, HDR- tai Dolby Vision ‑videoiden toistamista.

• Jos katsot videoita tv.apple.comista, tarvitset yhteensopivan laitteen ja näytön, jotka pystyvät toistamaan laadukkainta saatavilla olevaa striimiä:

• macOS:n uusinta versiota käyttävän Macin Safarissa yhteensopiva sisältö voidaan toistaa jopa 4K HDR -tarkkuudella.

• Google Chromen, Mozilla Firefoxin tai Microsoft Edgen uusimmassa Mac-, Windows- tai Android-versiossa yhteensopiva sisältö toistetaan enintään 1080p (HD) -tarkkuudella.

• Jos käytät Windows-tietokonetta, tarkista sen valmistajalta, että siinä on oikea laitteisto laadukkaan videosisällön toistamiseen. Lisätietoja ohjelmiston järjestelmävaatimuksista on osoitteessa support.microsoft.com.

• iOS:n, iPadOS:n, macOS:n tai tvOS:n uusin versio.

• Riittävän nopea internet-yhteys korkealaatuisen sisällön katseluun.

Jos ostat tai vuokraat elokuvan Apple TV -apista, voit striimata sen laitteella, jolla olet ostanut sen, ja kaikilla muilla laitteillasi, kunhan olet kirjautunut kaikkiin muihin laitteisiin samalla Apple ID:llä. Lue, miten toimia, jos elokuvien tai TV-ohjelmien striimaus ei onnistu. iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Windows-tietokone ja Apple TV toistavat automaattisesti korkealaatuisinta videota, joka on saatavilla käytetylle laitteelle ja internet-yhteydelle.

Jos ostat tai vuokraat normaalitarkkuuksisen videon (eli SD-videon), korkeampilaatuisempia versioita ei voi toistaa.

Jos näet viestin, että laitteesi ei välttämättä voi toistaa 1080p-videoita (HD) tai 4K-videoita

Kun ostat tai vuokraat elokuvan tai TV-sarjan Apple TV -apista, käyttämäsi laite saattaa varoittaa, että se ei voi toistaa 1080p-videoiden (HD) tai 4K-videoiden sisältöä. Tällöin laite toistaa videosta automaattisesti korkealaatuisimman version, jonka se kykenee toistamaan. Muut Apple-laitteesi voivat toistaa korkeampilaatuisen version, jos ne ovat sen kanssa yhteensopivia.

Aikaisempien ostosten laadun tarkastaminen

Jos olet aiemmin ostanut HD-elokuvan Apple TV -apista, saatat pystyä katsomaan myös sitä laadukkaampia 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -versioita yhteensopivalla laitteella. Jos ostoksestasi ei ole vielä tarjolla korkealaatuisempaa versiota, se voi tulla saataville myöhemmin.

Voit tarkistaa videon laadun napauttamalla tai klikkaamalla kirjastossasi olevaa elokuvaa. Etsi sivun yläosasta 4K-kuvake , HDR-kuvake , , , tai

Internet-yhteyden tarkistaminen

Tarvitset korkealaatuisten videomuotojen striimausta varten nopean internet-yhteyden. Apple suosittelee 4K-striimausta varten vähimmäisnopeudeksi 25 Mb/s.  Jos internet-yhteys ei ole riittävän nopea, Apple-laitteet vaihtavat videon automaattisesti alempilaatuiseksi.

Voit ladata kopion HD-elokuvasta iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin, Maciin tai Windows-tietokoneeseen, mutta 4K-version lataaminen ei ole mahdollista. Voit mahdollisesti ladata Dolby Vision- ja HDR-versiot iOS-, iPadOS- ja macOS-laitteisiin.