Tunnista soiva kappale Shazamilla iPhonessa, iPadissa, Macissa, Apple Watchissa tai Apple Vision Prossa

Löydä uutta musiikkia käyttämällä Shazam-appia, ohjauskeskuksen Shazamin Musiikin tunnistus -toimintoa, Siriä ja muita sovelluksia.

Shazam-apin käyttäminen

Shazam-apin avulla voit tunnistaa kappaleita. Löydät luettelon Shazamilla tunnistamistasi kappaleista Shazam-apin kohdasta My Music (Oma musiikki). Jos vaihdat tai kadotat laitteesi, voit edelleen nähdä Shazamilla tunnistamasi kappaleet, koska ne on varmuuskopioitu iCloudiin.

Kappaleen tunnistaminen

1. Avaa Shazam-appi laitteessasi.

2. Napauta tai klikkaa Shazam-painikettaNo alt supplied for Image.

Voit käyttää muita appeja samalla, kun Shazam yrittää tunnistaa kappaleen. Saat ilmoituksen, kun Shazam tunnistaa kappaleen. iPhonen tai iPadin Shazam-appi pystyy tunnistamaan laitteessasi soivan kappaleen jopa silloin, kun käytät kuulokkeita.

Kun Shazam on tunnistanut kappaleen iPhonessa, iPadissa tai Apple Vision Prossa, voit kuunnella näytteen napauttamalla toistopainiketta. Jos sinulle on Apple Music -tilaus, voit kuunnella kappaleet Shazam-apissa kokonaan. Voit myös liittää Shazamin muihin suoratoistopalveluihin, joita Shazam tukee.

Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, appi luo silti digitaalisen jäljen, jonka avulla kappale yhdistetään Shazamin tietokantaan seuraavan kerran, kun laitteesi on yhdistetty internetiin.

Kappaleiden tunnistaminen automaattisesti

Shazam pystyy tunnistamaan ympärilläsi soivat kappaleet automaattisesti Auto Shazam (Automaattinen Shazam) -toiminnolla.

1. Jos haluat ottaa Auto Shazam -toiminnon käyttöön, kosketa pitkään (tai kaksoisklikkaa Macissa) Shazam-painikettaNo alt supplied for Image.

2. Voit poistaa Auto Shazam -toiminnon käytöstä napauttamalla (tai Macissa klikkaamalla) Shazam-painiketta.

3. Jos haluat, että Shazam alkaa kuunnella automaattisesti, kun appi avataan iPhonessa, iPadissa tai Apple Vision Prossa, pyyhkäise ylös Shazamin päänäkymästä My Music (Oma musiikki) -näkymään, napauta Asetukset-painikettaNo alt supplied for Image ja valitse Shazam on app start (Tunnista, kun appi käynnistyy) käyttöön.

iPhonessa, iPadissa ja Apple Vision Prossa Auto Shazam -ominaisuuden tunnistamat kappaleet on ryhmitelty päivämäärän mukaan My Music (Oma musiikki) -näkymässä.

Aiemmat Shazam-kappaleet

• Avaa Oma musiikki -näyttö iPhonessa tai iPadissa pyyhkäisemällä Shazam-päänäytössä ylöspäin. Jos haluat poistaa Shazam-kappaleen, napauta sen vieressä Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja valitse Remove from My Music (Poista omasta musiikista).

• Macissa näet viimeisimmät Shazam-kappaleet Shazam-painikkeen alapuolella.

• Apple Watchissa viimeisimmät Shazam-kappaleet näkyvät Shazam-painikkeen alapuolella, minkä lisäksi ne tallennetaan Apple Watchin pariksi liitetyn iPhonen My Music -näkymään.

Käytä ohjauskeskuksen Shazamin Musiikin tunnistus -toimintoa

Voit tunnistaa kappaleita ohjauskeskuksesta iPhonessa, iPadissa ja Macissa käyttämällä Shazamin Musiikin tunnistus -toimintoa. Shazamin Musiikin tunnistus pystyy tunnistamaan laitteessasi soivan kappaleen jopa silloin, kun käytät kuulokkeita.

1. Shazamin Musiikin tunnistus -toiminnon lisääminen ohjauskeskukseen:

• Valitse iPhonessa tai iPadissa Asetukset > Ohjauskeskus ja napauta sitten Musiikin tunnistus -toiminnon kohdalla Lisää-painikettaNo alt supplied for Image.

• Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Ohjauskeskus ja laita Musiikin tunnistuksen alla oleva Näytä ohjauskeskuksessa -kohta päälle. Lisää Shazamin Musiikin tunnistus valikkoriville laittamalla Näytä valikkorivillä päälle.

2. Jos haluat tunnistaa kappaleita, avaa Ohjauskeskus ja napauta tai napsauta Shazamin Musiikin tunnistusNo alt supplied for Image.

3. Löydät aiemmat Shazam-kappaleet historianäkymästä:

• Pidä iPhonen tai iPadin Ohjauskeskuksessa painettuna Shazamin Musiikin tunnistusNo alt supplied for Image -kohtaa.

• Katso aiemmat Shazam-kappaleet klikkaamalla Macin Ohjauskeskuksessa (tai valikkorivillä, jos olet lisännyt sen) Shazamin Musiikin tunnistusNo alt supplied for Image.

4. Katso lisätietoja, kuten konserttipäivät, videot ja muuta, tunnistamistasi kappaleista ja artisteista klikkaamalla tai napauttamalla aiempaa kappaletta historianäkymässä.

Jos olet asentanut Shazam-apin iPhoneen, iPadiin tai Apple Vision Prohon, Shazamin Musiikin tunnistus -ominaisuudella ja Sirillä tunnistamasi kappaleet näkyvät myös Shazam-apin My Music (Oma musiikki) -kohdassa. Kappaleet näkyvät myös Shazamin Musiikin tunnistus -toiminnon historianäkymässä kaikilla laitteillasi ja ne varmuuskopioidaan iCloudiin.

Shazamin Musiikin tunnistuksen synkronointi iCloudin kanssa

Jos Shazamin Musiikin tunnistus -toiminnolla tunnistamasi kappaleet eivät näy Shazam-apin My Music (Oma musiikki) -kohdassa, varmista että Shazamin Musiikin tunnistus on synkronoitu iCloud-tilisi kanssa.

1. Jos käytät iPhonea tai iPadia, varmista, että olet päivittänyt Shazamin uusimpaan versioon.

2. Varmista, että Apple ID:n kaksiosainen todennus on käytössä.

3. Avaa laitteesi asetukset:

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai Apple Vision Prossa Asetukset > oma nimesi, napauta ensin iCloud ja sitten Näytä kaikki -kohta iCloudia käyttävien appien luettelossa.

• Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa ensin Apple ID:tä, sitten iCloud ja lopuksi Näytä enemmän appeja -kohta iCloudia käyttävien appien luettelossa.

4. Ota Shazamin Musiikin tunnistus käyttöön.

5. Laita Shazam päälle iPhonessa, iPadissa tai Apple Vision Prossa.

Kun synkronoit Shazamin Musiikin tunnistuksen ohjauskeskuksessa iCloudin kanssa, myös nämä Shazam-kappaleet varmuuskopioidaan iCloudiin. Shazam-kappaleesi eivät kuitenkaan ole enää saatavilla shazam.com-tililläsi. Koska Shazam ei enää tallenna tietojasi, et voi myöskään ladata kopioita Shazam-tiedoistasi shazam.com-sivustosta.

Sirin ja muiden tapojen käyttäminen musiikin tunnistamiseen

• Jos käytät iPhonea, iPadia, Apple Watchia, HomePodia, Macia tai Apple Vision Prota, sano "Hei Siri" ja kysy, mikä kappale soi. Sirin tunnistamat kappaleet ilmestyvät Shazam-apin My Music (Oma musiikki) -näkymään ja ne varmuuskopioidaan iCloudiin.

• Lisää iPhoneen tai iPadiin Shazam-widget, jotta voit tunnistaa musiikkia Tänään-näkymässä.

• Käytä Shazamia Apple Watchissa.

• Käytä Tunnista Shazamilla -toimintoa ja lisää musiikin tunnistus pikakomentoihin.

Shazam-kappaleiden varmuuskopiointi iCloudiin

Shazam-kappaleesi varmuuskopioidaan automaattisesti iCloudiin, jos olet kirjautuneena sisään Apple ID:lläsiasettanut iCloud Shazamille -toiminnon päälle ja synkronoinut Shazamin Musiikin tunnistuksen iCloudin kanssa. Jos varmuuskopioit Shazam-kappaleesi, et menetä niitä, jos laitteellesi tapahtuu jotakin. Lisäksi voit kuunnella Shazam-kappaleitasi myös muilla laitteillasi, joihin kirjaudut samalla Apple ID:llä.

Jos päätät olla tallentamatta Shazam-kappaleita iCloudiin, ne tallennetaan silti omaan laitteeseesi. Voit varmuuskopioida Shazam-kappaleesi iCloudiin milloin tahansa, paitsi jos olet palauttanut laitteesi tehdasasetuksiin tai vaihtanut uuteen laitteeseen.

Macin Shazam-apilla tunnistetut kappaleet eivät ilmesty muille laitteillesi, eikä niitä varmuuskopioida iCloudiin, vaan ne tallennetaan paikallisesti Macillesi.

Shazamilla tunnistettujen kappaleiden ostaminen

1. Napauta Shazamissa ostettavan kappaleen vierellä Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta Buy on iTunes (Osta iTunesissa).

2. Osta kappale iTunes Storesta napauttamalla kappaleen vieressä olevaa hintaa.

3. Suorita ostos loppuun kirjautumalla sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi. Tarvitsetko apua?

4. Jos haluat etsiä ostamasi musiikin, avaa Apple Music -appi ja napauta Kirjasto-välilehteä.

5. Jos haluat ladata musiikkia kuunneltavaksi offline-tilassa, napauta Lataa-painikettaNo alt supplied for Image.

Vaikka et näe Buy on iTunes (Osta iTunesista) -painiketta, pystyt ehkä silti ostamaan kappaleen. Tarkista tämä iTunes Storessa.

Shazam-apin mikrofoniasetusten muuttaminen iPhonessa tai iPadissa

Shazam tarvitsee laitteen mikrofonin käyttöoikeuden kappaleiden tunnistamiseen. Avaa Asetukset-appi iPhonessa tai iPadissa, vieritä alas asennettujen appien luetteloon, napauta Shazam ja ota mikrofoni käyttöön. Jos et näe Mikrofoni-vaihtoehtoa, laitteellasi on ehkä käytössä tietosuoja-asetusten rajoituksia.

Näin saat apua

Tarvitsetko edelleen apua? Ota yhteys Apple-tukeen