MacBook Air (15-tuumainen, M3, 2024) - Tekniset tiedot

Julkaisuvuosi: 2024

Väri

• Hopea

• tähtivalkea

• tähtiharmaa

• keskiyö

Siru

Applen M3-siru

• 8-ytiminen prosessori, jossa 4 suoritus­kyky-ydintä ja 4 tehokkuus­ydintä

• 10-ytiminen näytön­ohjain

• Laitteisto­kiihdytetty säteen­seuranta

• 16-ytiminen Neural Engine

• 100 Gt/s muistiväylän nopeus

• Media Engine

• Laitteisto­kiihdytetty H.264, HEVC, ProRes ja ProRes RAW

• Videon dekoodaus­moottori

• Videon koodaus­moottori

• ProRes-koodaus‑ ja ‑dekoodaus­moottori

• AV1‑dekoodaus­moottori

Näyttö

Liquid Retina ‑näyttö

• 15,3 tuuman (lävistäjä) LED-tausta­valaistu näyttö IPS-tekno­logialla;1 2880 x 1864 natiivi­tarkkuus, 224 pikseliä tuumalla

• Kirkkaus 500 nitiä

Väri

• Tuki miljardille värille

• Laaja väri­skaala (P3)

• True Tone ‑tekno­logia

Muisti

• 8 Gt yhteis­muistia

• Valittavissa 16 tai 24 Gt

Akku ja virta2

• Jopa 18 tuntia elokuvien toistoa Apple TV ‑apissa

• Jopa 15 tuntia langa­tonta netin käyttöä

• 66,5 watti­tunnin litium­polymeeriakku

• 35 W USB‑C-virtalähde kahdella portilla

• USB‑C–MagSafe 3 ‑johto

• Pikalataus­­ominaisuus 70 W USB‑C-virta­lähteellä

Tallennus­tila3

• 256 Gt SSD-tallennustilaa

• Valittavissa 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt

Lataaminen ja laajennet­­tavuus

• MagSafe 3 ‑portti

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• Kaksi Thunderbolt / USB 4 ‑porttia, joissa tuki seuraaville:

• Lataus

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (jopa 40 Gb/s)

• USB 4 (jopa 40 Gb/s)

Näytön tuki

Tuettuna saman­aikaisesti täysi natiivi­­tarkkuus sisäisellä näytöllä miljardissa värissä ja:

• Yksi ulkoinen näyttö, jossa jopa 6K-tarkkuus 60 Hz taajuudella

• Sulje MacBook Airin kansi käyttääksesi toista ulkoista näyttöä, jossa jopa 5K-tarkkuus 60 Hz taajuudella

Videon toisto

• Tuettuja muotoja ovat muun muassa HEVC, H.264, AV1 ja ProRes

• HDR (Dolby Vision, HDR10 ja HLG)

Äänen­toisto

• Tuettuja muotoja ovat muun muassa AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus ja Dolby Atmos

Näppäimistö ja ohjauslevy

Taustavalaistu Magic Keyboard, jossa on:

• 78 (Yhdysvallat) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 täysi­kokoista toiminto­näppäintä ja 4 nuoli­näppäintä käänteisessä T-asettelussa

• Touch ID

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Force Touch ‑ohjaus­levy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallus­voiman tunnistamiseen; mahdollistaa voima­klikkaukset, kiihdytys­toiminnot, painallus­herkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Langattomat yhteydet

Wifi

• Wifi 6E (802.11ax)4

Bluetooth

• Bluetooth 5.3

Kamera

• 1080p FaceTime HD ‑kamera

• Edistyk­sellinen kuva­prosessori ja lasken­nallinen video

Ääni

• Kuuden kaiuttimen ääni­järjestelmä, jossa tärinän vaimentavat basso­­kaiuttimet

• Tukee tila­ääntä, kun sisään­rakennetuilla kaiuttimilla toiste­taan musiikkia tai videota Dolby Atmosilla

• Tila­ääni dynaamisella pään liikkeiden seurannalla käytettäessä AirPods‑ (3. sukupolvi), AirPods Pro‑ tai AirPods Max ‑kuulokkeita

• Kolme suuntaavaa mikrofonia

• Puheäänen eristys‑ ja Laaja spektri ‑mikrofoni­tilat

• Selkeämpi ääni video- ja äänipuheluissa

• 3,5 mm kuuloke­liitäntä edistyk­sellisellä suuri-impedans­sisten kuulok­keiden tuella

Käyttö­­vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttö­lämpötila: 10–35 °C

• Varastointi­lämpötila: -25–45 °C

• Suhteellinen ilman­kosteus: 0–90 %, ei-kondensoituva

• Käyttö­­korkeus: testattu 3 000 metriin saakka

• Varastointi­­korkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetus­korkeus enintään: 10 500 m

Mitat ja paino

• Korkeus: 1,15 cm

• Leveys: 34,04 cm

• Syvyys: 23,76 cm

• Paino: 1,51 kg5

Käyttö­järje­stelmä

macOS

macOS on maailman edistyk­sellisin tieto­kone­käyttö­järjestelmä. Ja macOS Sonoma tekee niin työstä kuin huvista Macilla tehokkaampaa – koe uudet tavat nostaa video­esityksesi seuraavalle tasolle, pelata näyttävämmin ja mukauttaa laite itsellesi sopivaksi.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapu­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta MacBook Airistaan. Siinä on valmiina näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen liittyviä tuki­ominai­suuksia, joiden avulla saat hienoja asioita aikaan.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Siri ja sanelu

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Kytkinohjaus

• Zoomaus

Vakioapit6

• App Store

• Kirjat

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• FaceTime

• Etsi

• Freeform

• GarageBand

• Koti

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kartat

• Viestit

• Musiikki

• Muistiin­panot

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Kuvat

• Podcastit

• Esikatselu

• QuickTime Player

• Muistu­tukset

• Safari

• Pika­­komennot

• Siri

• Pörssi

• Time Machine

• TV

• Sanelin

Pakkauksessa

15 tuuman MacBook Air

35 W USB‑C-virtalähde kahdella portilla

USB‑C–MagSafe 3 ‑johto (2 m)

Tilaus­kokoon­panot

• Nämä vaihto­ehdot MacBook Air ‑kokoon­panoosi saat osoitteessa apple.com:

• 16 tai 24 Gt yhteismuistia

• 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-tallennustilaa

• 70 W USB‑C-virta­lähde

MacBook Air ja ympäristö

MacBook Airissa on seuraavat ympäristö­­kuormitusta vähentävät ominaisuudet:7

Valmistettu paremmista materiaaleista

• Tehty 50 % kierrätys­materiaalista, mukaan lukien:

• 100 % kierrätys­alumiinia rungossa

• 100 % kierrätys­tinaa juotoksissa ja kierrätys­kultaa useiden piiri­levyjen pinnotteissa

• 100 % kierrätetyt harvinaiset maametallit kaikissa magneeteissa kattavat 99 % koko laitteessa käytetyistä harvinaisista maa­metalleista

• 100 % kierrätys­kobolttia akussa8 ja MagSafe-liittimen magneeteissa

• 100 % kierrätys­kuparia emolevyssä – ensimmäistä kertaa Apple-tuotteessa

• 90 % kierrätys­terästä akun pidikkeessä, näppäimistö­levyssä ja ohjaus­levyn tuki­levyssä

• 35 % tai enemmän kierrätys­muovia useissa komponenteissa

Energiatehokas

• ENERGY STAR® ‑sertifioitu9

Fiksumpaa kemiaa10

• Arseeniton näytön lasi

• Ei elohopeaa, bromattuja palon­esto­aineita eikä PVC:tä

Ympäristö­ystävällinen valmistus­tapa

• Minkään lopullisesta kokoon­panosta vastaavien vakiintuneiden toimittajien toimi­paikoilla ei tuoteta kaato­paikka­jätettä11

• Yli 25 % toimittajien valmistuksessa käyttämästä energiasta on peräisin puhtaista energia­lähteistä12

Vastuulliset pakkaukset

• 100 % ensiö­puu­kuidusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä

• 99 % kuitu­pohjainen pakkaus: pyrimme jättämään kaiken pakkausmuovin pois13

Vuoden 2030 tavoitteemme edistäminen

• Vähemmän M3-sirulliseen MacBook Airiin liittyviä päästöjä: yli 40 % suhteessa vertailu­tasoon14

Apple ja ympäristö

Applen maailman­laajuiset yritys­toiminnot ovat nyt hiili­neutraaleja, ja pyrimme Applen 2030 tavoitteessa tekemään jokaisesta tuotteesta hiili­neutraalin.

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,3 (K V = 0,3)

3

Langaton verkkoselaaminen

1,3 (K V = 0,3)

4

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langattoman verkkoselauksen testissä selataan kuudella välilehdellä erityyppisiä sisältöjä, esimerkiksi mediasisältöä.

7. Testikoneen tekniset tiedot: M3, 8-ytiminen prosessori, 10-ytiminen näytönohjain, 8 Gt yhteismuistia, 512 Gt tallennustilaa.

1. Näytön koko mitataan lävistäjästä. 13 ja 15 tuuman MacBook Airin näytöissä on pyöristetyt yläkulmat. Suora­kaiteena mitattuina niiden lävistäjät ovat 13,6 ja 15,3 tuumaa (näyttö­alueen koko on pienempi).

2. Apple suoritti testauksen tammi­kuussa 2024 käyttäen 15 tuuman MacBook Air ‑tieto­koneen ennakko­versioita, joissa oli Applen M3-siru, 8-ytiminen prosessori ja 10-ytiminen näytön­ohjain, ja 13 tuuman MacBook Air ‑tieto­koneen ennakko­versioita, joissa oli Applen M3-siru, 8-ytiminen prosessori ja 8-ytiminen näytön­ohjain. Kaikissa kokoon­panoissa oli 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt SSD-tallennus­tilaa. Apple suoritti testauksen touko­kuussa 2022 käyttäen 13 tuuman MacBook Air ‑tieto­koneen ennakko­versioita, joissa oli Applen M2-siru, 8-ytiminen prosessori, 8-ytiminen näytön­ohjain, 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt SSD-tallennus­­tilaa. Langattoman internetin käytön testi mittaa akun­­kestoa selattaessa langattomasti 25:tä suosittua verkko­sivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 8 pykälään minimistä. Apple TV ‑apin elokuvien toisto­testi mittaa akun­kestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 8 pykälään minimistä. Akun­kesto vaihtelee käytön ja kokoon­panon mukaan. Lisä­tietoja osoitteessa apple.com/fi/batteries.

3. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

4. Wifi 6E saata­villa maissa ja alueilla, joissa sitä tuetaan.

5. Paino vaihtelee kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

6. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteen­sopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.

7. Tiedot vastaavat tuote­julkistuksen aikaista tilannetta.

8. Akun kierrätys­koboltissa käytetään massa­tasapainoa.

9. ENERGY STAR ja ENERGY STAR ‑merkki ovat Yhdysvaltain ympäristön­suojelu­viraston omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä.

10. Applen säädeltyjä aineita käsittelevä dokumentti listaa rajoitukset, joita Applella on liittyen tiettyjen kemiallisten aineiden käyttöön Applen tuotteissa, li­sä­varusteissa, valmistus­prosesseissa ja pakkauksissa, joiden avulla tuotteita toimitetaan Applen loppu­asiakkaille. Rajoitukset ovat peräisin kansain­välisistä laeista tai direktiiveistä, sääntely­viranomaisilta, ympäristö­merkkien vaatimuksista, ympäristö­­standardeista ja Applen omista käytännöistä. Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virta­johtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksi­nastaiset virta­johdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viran­omaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa. Applen tuotteet ovat Euroopan unionin direktiivin 2011/65/EU ja sen muutosten mukaisia, mukaan lukien lyijyn käyttöön liittyvät poikkeukset esimerkiksi korkeiden lämpö­tilojen juotoksissa. Apple pyrkii lopettamaan vaiheittain näiden poikkeus­aineiden käytön uusissa tuotteissa niissä kohteissa, joissa se on teknisesti mahdollista.

11. Kaikilla Applen toimittajilla, jotka ovat vastanneet M3-sirullisen MacBook Airin asiakas­tilausten kokoon­panosta yli vuoden, on toimipaikoillaan UL LLC:n myöntämä kolmannen osapuolen sertifiointi jätteettö­myydestä (UL 2799 ‑standardi). UL:n jätteettömyys­tasot (hopea 90–94 prosenttia, kulta 95–99 prosenttia ja platina 100 prosenttia) edellyttävät, että vähintään 90 prosenttia kierrätetään muulla tavoin kuin jätteitä hyödyntävässä energia­tuotannossa.

12. Arvioimme valmistuksessa käytetystä sähköstä aiheutuvien päästöjen puhtaan sähkön prosentti­osuuden sisällyttämällä hiili­malliimme puhtaan energian, jota toimittajamme ovat käyttäneet edellisen tilikauden aikana, ja tämä perustuu toimittajien valmistusosuuksiin tuotteen julkistamisen aikaan. Tähän lukuun on sisällytetty vain puhdas sähkö, jonka käyttöön Apple tai sen toimittajat ovat siirtyneet Applen Supplier Clean Energy ‑ohjelman myötä.

13. Yhdysvalloissa käytettävien myyntipakkausten erittely painon mukaan. Kiinnitysaineet, musteet ja pinnoitteet on jätetty pois muovisisällön laskelmista ja pakkauksen painosta.

14. Hiili­päästöjen vähennykset lasketaan vertailu­taso­tilanteen mukaisesti: 1) Tuotteen valmistuksessa tai käytössä ei ole käytetty puhdasta sähköä enempää kuin mitä viimeisimmässä sähkö­verkko­mallissa on tarjolla (perustuu alueellisiin päästö­tekijöihin). 2) Applen vuonna 2015 käyttämien tärkeimpien materiaalien hiili-intensiteetti (vuoden 2030 hiili­neutraalius­tavoitteessa käyttämämme vertailu­vuosi). Materiaalien hiili-intensiteetti kuvastaa kierrätys­materiaalin käyttöä ja tuotannossa käytettävää tekno­logiaa. 3) Applen keski­määräinen yhdistelmä eri kuljetus­tapoja (ilma-, raide-, meri-, maa­kuljetus) tuote­linjoittain kolmen vuoden aikana (tili­kaudet 2017–2019). Yhdistelmällä kuvataan tuotteidemme kuljetus­päästöjen vertailu­tasoa.

Ominai­suudet voivat muuttua. Jotkin ominaisuudet, apit ja palvelut eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla kielillä.