macOS Catalina - Tekniset tiedot

Yleiset vaatimukset

• OS X 10.9 tai uudempi

• 4 Gt muistia

• 12,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa (OS X El Capitan 10.11.5 tai uudempi)*

• Jotkin ominaisuudet vaativat Apple ID:n. Ehtojen alainen.

• Jotkin ominaisuudet vaativat internet-yhteyden sopivalta palveluntarjoajalta. Saattaa olla maksullinen.

Macin laitteisto­vaatimukset

Saat lisätietoja Mac-mallistasi klikkaamalla ensin näytön vasemmassa yläkulmassa Omenavalikko-kuvaketta ja valitsemalla sitten Tietoja tästä Macista. Nämä Mac-mallit ovat yhteensopivia macOS Catalinan kanssa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)

• MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• MacBook Pro (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• Mac mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (loppuvuosi 2013 tai uudempi)

Lisätietoja yhteensopivuudesta ja Mac-mallisi tunnistamisesta

Ominaisuuksiin liittyvät vaatimukset

Siri

Vaatii laajakaista­yhteyden ja mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen).

Hei Siri

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook Pro (2018 tai uudempi)

• MacBook Air (2018 tai uudempi)

• iMac Pro

Sanelu, Ääniohjaus ja Sanelin

Vaatii mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen).

Spotlight-ehdotukset

Vaatii laajakaista­yhteyden.

Eleet

Vaativat Multi‑Touch‑ohjauslevyn, Force Touch ‑ohjauslevyn, Magic Trackpadin tai Magic Mousen.

Force Touch ‑eleet vaativat Force Touch ‑ohjauslevyn.

VoiceOver-eleet vaativat Multi‑Touch-ohjauslevyn, Force Touch ‑ohjauslevyn tai Magic Trackpadin.

Photo Booth

Vaatii FaceTime- tai iSight‑kameran (sisäisen tai ulkoisen) tai UVC-kameran.

FaceTime

Äänipuhelut vaativat mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen) ja laajakaista­yhteyden.

Videopuhelut vaativat sisäisen FaceTime-kameran, iSight-kameran (sisäisen tai ulkoisen) tai UVC-kameran sekä laaja­kaista­­yhteyden.

Apple TV

HDR-videon (High Dynamic Range) toistoa tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook Pro (2018 tai uudempi)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (2019), jossa on Pro Display XDR

Dolby Atmos ‑äänen toistoa tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook Air (2018 tai uudempi)

• MacBook Pro (2018 tai uudempi)

Sidecar

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (2016 tai uudempi)

• MacBook Air (2018 tai uudempi)

• MacBook Pro (2016 tai uudempi)

• Mac mini (2018 tai uudempi)

• iMac (loppuvuosi 2015 tai uudempi)

• iMac Pro (2017 tai uudempi)

• Mac Pro (2019)

Tuetaan kaikissa iPad-malleissa, joissa on Apple Pencilin tuki:

• 12,9 tuuman iPad Pro

• 11 tuuman iPad Pro

• 10,5 tuuman iPad Pro

• 9,7 tuuman iPad Pro

• iPad (6. sukupolvi tai myöhempi)

• iPad mini (5. sukupolvi)

• iPad Air (3. sukupolvi)

Jatkuvuuskamera

Vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 12 tai uudempi.

Luonnosjatkuvuus ja merkintäjatkuvuus

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 13, tai iPadin, jossa on iPadOS.

Handoff

Vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 8 tai uudempi.

Instant Hotspot

Vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on mobiili­yhteys, Lightning-liitin ja iOS 8.1 tai uudempi. Vaatii Personal Hotspot -palvelun operaattorisi kautta.

Universaali leikepöytä

Vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 10 tai uudempi.

Automaattinen lukituksen avaus

Tuetaan Mac-malleissa, jotka on julkaistu vuoden 2013 puolivälissä tai myöhemmin.

Vaatii Apple Watchin, jossa on watchOS 3 tai uudempi, ja iPhone 5:n tai uudemman.

Hyväksyminen Apple Watchilla

Tuetaan Mac-malleissa, jotka on julkaistu vuoden 2013 puolivälissä tai myöhemmin.

Vaatii Apple Watchin, jossa on watchOS 6 tai uudempi, ja iPhone 6s:n tai uudemman, jossa on iOS 13.

Apple Pay verkossa

Vaatii MacBook Pron, jossa on Touch Bar, iPhone 6:n tai uudemman, jossa on iOS 10 tai uudempi, tai Apple Watchin, jossa on watchOS 3 tai uudempi.

Puheluiden soittaminen

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 8 tai uudempi, ja aktivoidun operaattori­sopimuksen.

Tekstiviestit

Vaativat iPhonen, jossa on iOS 8.1 tai uudempi, ja aktivoidun operaattori­sopimuksen.

Koti

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 12 tai uudempi ja käyttöön otettu Koti-appi.

AirDrop

AirDrop iOS- ja iPadOS-laitteisiin vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning-liitin ja iOS 7 tai myöhempi.

AirPlay

AirPlay-peilaus vaatii Apple TV:n (2. sukupolvi tai uudempi).

AirPlay verkkovideoita varten vaatii Apple TV:n (2. sukupolvi tai uudempi).

Vertaisverkossa käytettävä AirPlay edellyttää Macia (2012 tai uudempi) ja Apple TV:tä (3. suku­polven rev A, malli A1469 tai uudempi), jossa on Apple TV ‑ohjelmisto 7.0 tai uudempi.

Time Machine

Vaatii ulkoisen tallennuslaitteen (myydään erikseen).

Lue lisätietoja Time Machine

Power Nap

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (alkuvuosi 2015 tai uudempi)

• MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• MacBook Pro, jossa on Retina-näyttö (vuoden 2012 puoliväli tai uudempi)

• Mac mini (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac (loppuvuosi 2012 tai uudempi)

• iMac Pro (2017)

• Mac Pro (loppuvuosi 2013 tai uudempi)

Boot Camp

Sallii Windows 10:n Boot Camp ‑asennukset tuettuihin Mac-malleihin.

Lue lisätietoja Boot Camp

Exchange-tuki

Vaatii Microsoft Office 365:n, Exchange 2016:n, Exchange 2013:n tai Exchange Server 2010:n. Uusimpien Service Packien asennusta suositellaan.

Windowsista siirtyminen

Tukee OS X 10.7:ää tai myöhempää tai Windows 7:ää tai myöhempää.

App Store

Vähintään 13-vuotiaiden henkilöiden käytettävissä Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa ja alueilla.

Sisältö

Apit

• App Store

• Apple News

• Automator

• Dashboard

• DVD-soitin

• Esikatselu

• FaceTime

• Järjestelmä­asetukset

• Kalenteri

• Kartat

• Kirjasinkirja

• Kirjat

• Koti

• Kuvansiirtäjä

• Kuvat

• Laskin

• Launchpad

• Mail

• Mission Control

• Missä on…?

• Muistiin­panot

• Muistu­tukset

• Musiikki

• Photo Booth

• Podcastit

• Pörssi

• QuickTime Player

• Safari

• Sanakirja

• Sanelin

• Shakki

• Siri

• Tarralaput

• TeXturi

• Time Machine

• TV

• Viestit

• Yhteys­tiedot

Lisäohjelmat ja ominaisuudet

• AirPort-työkalu

• Avainnipun käyttö

• Bluetooth-tiedostojako

• Boot Camp ‑apuri

• ColorSync-työkalu

• Digitaalinen värimittari

• Grapher

• Järjestelmän tiedot

• Järjestelmän valvonta

• Konsoli

• Levytyökalu

• Näyttökuva

• Pääte

• Ruutuaika

• Sidecar

• Siirtymisapuri

• Skriptieditori

• VoiceOver-työkalu

• Ääni- ja MIDI-asetukset

Kielet

• arabia

• brasilian­portugali

• englanti

• englanti (Australia)

• englanti (Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti)

• espanja

• espanja (Latinalainen Amerikka)

• heprea

• hindi

• hollanti

• indonesia

• italia

• japani

• katalaani

• kiina (perinteinen, Hongkong)

• kiina (perinteinen)

• kiina (yksin­kertaistettu)

• korea

• kreikka

• kroatia

• malaiji

• norja

• portugali

• puola

• ranska

• ranska (Kanada)

• romania

• ruotsi

• saksa

• slovakki

• suomi

• tanska

• thai

• tšekki

• turkki

• ukraina

• unkari

• venäjä

• vietnam

* Kun päivität OS X El Capitan 10.11.5:stä tai uudemmasta, macOS Catalinaan päivittämiseen vaaditaan 12,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa. Kun päivität vanhemmasta versiosta, macOS Catalinaan päivittämiseen vaaditaan 18,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saata­villa kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tästä näet koko luettelon.

iCloud edellyttää Apple ID:tä, käytössä olevaa internet-yhteyttä ja ajan tasalla olevaa ohjelmistoa.Lisätietoja tiettyjen iCloud-ominai­suuk­sien vaatimuksista