iPadin akun lataaminen ja sen kunnosta huolehtiminen

Lue, miten akun käyttöikä voi pidentyä, jos lataat ja käytät iPadia ihanteellisissa olosuhteissa.

Tietoja akun käyttöiästä

Litiumioniakun käyttöikä liittyy sen kemialliseen ikään. Lämpötilahistorian, lataustavan ja muiden tekijöiden yhdistelmä aiheuttaa kemiallista ikääntymistä. Kemiallisen ikääntymisen myötä akun kyky säilyttää varaus pienenee, mikä heikentää akun huipputehoa ja kestoa.

iPad toimii automaattisesti parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi, kun akku ikääntyy kemiallisesti. iPad seuraa virrantarvettaan ja hallitsee suorituskykyä tämän tarpeen mukaan.

Vaikka vaikutuksia suorituskykyyn vähennetään niin paljon kuin mahdollista, akun ikääntymisellä voi lopulta olla huomattavia, mahdollisesti väliaikaisia seurauksia. Akun tilasta ja iPhonen suorittamista tehtävistä riippuen vaikutuksia voivat olla esimerkiksi appien pidemmät käynnistymisajat, alhaisemmat kuvataajuudet, pidemmät käsittelyajat, heikentynyt langaton tiedonsiirto, taustavalon himmentyminen tai kaiuttimen pienempi äänenvoimakkuus.

iPadin akut on suunniteltu säilyttämään 80 prosenttia alkuperäisestä kapasiteetistaan 1 000 täydellä latauskerralla* riippuen siitä, miten niitä säännöllisesti käytetään ja ladataan. Yhden vuoden takuu (kahden vuoden takuu Turkissa) kattaa akun huollon paikallisten kuluttajansuojalakien mukaisten oikeuksien lisäksi.

Lue lisää iPadin lataussykleistä

Näin lataaminen vaikuttaa akkuun

Useimpien asiakkaiden käytössä iPadin akun pitäisi kestää koko päivän. Voit ladata iPadisi joka yö, vaikka akku ei olisi kulunut loppuun.

iPhone lopettaa latauksen automaattisesti, kun akku on täynnä, joten iPadin pitäminen laturissa koko yön on turvallista. Lataus jatkuu automaattisesti, jos akun varaustaso laskee alle 95 prosenttiin.

Jos mahdollista, irrota iPad laturista, kun se on ladattu täyteen.

Akku lämpenee latauksen aikana, mikä voi lyhentää sen käyttöikää. Lämmön vaikutuksen vähentämiseksi ja ylikuumenemisen estämiseksi iPad vähentää latausvirran määrää asteittain, kun varaustaso lähestyy täyttä.

iPadin akku kuluu vähemmän, kun sitä pidetään vähemmän aikaa täyteen ladattuna. iPad Pro (M4)- ja iPad Air (M2) -malleissa voit rajoittaa latauksen 80 prosenttiin, mikä voi pidentää akun käyttöikää. Jos valitset 80 prosentin rajan, iPad latautuu noin 80 prosenttiin ja lopettaa sitten latauksen. Jos akun lataustaso laskee 75 prosenttiin, lataus jatkuu, kunnes akun lataustaso on jälleen noin 80 prosenttia. Voit ottaa tämän ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä kohdassa Asetukset > Akku > Akun kunto.

Kun 80 prosentin raja on käytössä, iPad ladataan ajoittain 100 prosenttiin, jotta akun lataustason arviointi pysyisi tarkkana.

Lue lisää iPadin akun tiedoista

Näin lämpötila vaikuttaa akkuun

iPad on suunniteltu toimimaan hyvin monenlaisissa lämpötiloissa. Sen ihanteellinen käyttölämpötilaväli on 16–22 °C.

Vältä iPadin käyttöä tai lataamista yli 35 °C:ssa, sillä tämä voi lyhentää akun käyttöikää pysyvästi.

Kun iPadia käytetään hyvin kylmässä ympäristössä, saatat huomata akun keston vähenevän tai laitteen latautumisen lakkaavan. Tämä on tilapäistä, ja akun käyttöaika palaa normaaliksi, kun lämpötila nousee takaisin tavalliselle tasolle.

Ohjelmisto saattaa rajoittaa latausta yli 80 prosenttiin, kun ympäristön lämpötila ylittää akun suositellun käyttölämpötilan.

Lue lisätietoja siitä, miten lämpötila voi vaikuttaa iPadiin

Näin Wi‑Fi ja Bluetooth vaikuttavat akkuun

Wi‑Fi ja Bluetooth on suunniteltu käyttämään mahdollisimman vähän akkua silloin, kun niillä ei ole muodostettu yhteyttä verkkoon tai lisävarusteeseen. Saat parhaan iPad-käyttökokemuksen pitämällä Wi‑Fin ja Bluetoothin päällä.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä toimi

* Täydeksi latausjaksoksi katsotaan normaalisti 80–100 prosenttia alkuperäisestä kapasiteetista, jotta se voidaan ottaa huomioon odotetussa akun kapasiteetin heikentymisessä ajan kuluessa.